Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

juni 2014
70

Volgt u MediaSpecs?

Beste mediavrienden,
 
MediaSpecs is uiteraard de veelgebruikte database. Hier geven we het meest complete overzicht van alle media, zodat elke nieuwsgierige mediaspecialist in enkele clics een beeld krijgt van zijn of haar nuttige media.
 
Maar er is meer: dagelijks brengen wij ook het medianieuws heet van de naald. Hiervoor nodigen wij u uit om ons te volgen op Facebook, Twitter of Linkedin.
 
Bekijk onderaan deze nieuwsbrief al onze verschillende toepassingen en kanalen. Misschien zit er wel iets interessant voor u tussen waarvan u nog niet op de hoogte was!
 
In deze 70ste nieuwsbrief leest u het belangrijkste medianieuws van de maand mei.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
Sanoma feel.it

Nieuws over MediaSpecs

Onze Franse collega's brengen vandaag reeds hun vierde editie uit van de Newsletter van MediaSpecs.fr. Voor een proefabonnement op de database kan u ons altijd contacteren.
 
Deze maand namen wij bij MediaSpecs afscheid van Joren Sanders. Joren werkte hier ruim een jaar en hielp ons onder andere met de activiteiten op sociale media. Sinds eind mei is hij als copywriter aan de slag bij het communicatiebureau Haisja. Wij wensen hem alle succes!
 
Op dinsdag 3 juni telt de MediaSpecs database 5.169 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.077), vakpers (610), dagbladen (241), huis-aan-huisbladen (653), out-of-home (790), radio/TV (396) en digitaal (1.730).
 
Nieuwe abonnees: de adverteerders Bayer (HealthCare) en Cofely (GDF Suez).
 
MediaSpecs.fr

Nieuws van de maand mei

Grote wijzigingen bij Think Media en P-magazine
P-magazine verschijnt vanaf deze week op vrijdag in plaats van op dinsdag, omdat “mensen pas in het weekend tijd hebben om een magazine te lezen”. Bovendien zal er voortaan telkens een voetbalbijlage (uitgebracht door Nr10.be) in het magazine geïntegreerd worden. Deze wekelijkse voetbalkrant zal ook digitaal te koop zijn. Tot slot maakt Chief de switch naar een tabletmagazine, maar verschijnt het nog wel als wekelijkse rubriek in P-magazine.
 
Ciné-Télé-Revue gaat ook digitaal
Ciné-Télé-Revue is voortaan ook beschikbaar in digitale versie voor tablets en smartphones. Vanaf woensdagnamiddag, dus nog voor het in de dagbladhandel ligt, kunnen lezers het magazine telkens downloaden.
 
Njam! lanceert zomermagazine
Het kookkanaal njam! lanceert op 27 juni een zomermagazine. Het wordt een extra dik magazine met zomerse verhalen, lekkere adresjes, tips van Peter Goossens en 100 smakelijke recepten. De oplage bedraagt 20.000 exemplaren. Het njam! XL-zomermagazine is een eenmalige uitgave waarvoor njam! zal samenwerken met het nieuwe content marketingbureau BeContent.
 
Mediahuis Connect implementeert nieuwe structuur
Met de nieuwe salesstructuur van Mediahuis Connect vereenvoudigt corporate director Bart Decoster drastisch de manier waarop Mediahuis naar de markt stapt. Lees er alles over op onze nieuwssite Hot News.
 
Content Marketing Conference
 
Watzby: nieuw gratis magazine in Brussel en omgeving
Watzby is een nieuw Franstalig lifestylemagazine dat voor het eerst zal verschijnen op maandag 16 juni. Het maandblad met een oplage van 15.000 exemplaren is te vinden op diverse openbare plaatsen in Brussel en omgeving. Tarieven en contactgegevens vindt u in de database.
 
Trustmedia maakt de mobiele sites van De Tijd en L’Echo responsive met nieuwe advertentieformaten
Trustmedia, de reclameregie van De Tijd en L’Echo, onthulde tijdens hun evenement Facing the Future een aantal innovaties. Klik op de titel voor meer info over de wijzigingen bij Tijd.be, Lecho.be en het nieuwe Sabato.be.
 
Feel.it, nieuw tabletmagazine van de makers van Feeling
Feel.it is een nieuw wekelijks magazine op tablet van de makers van Feeling. Net zoals het maandblad biedt het lifestyle content, verrijkt met fotogalerijen, animaties, audio- en videofragmenten. Daarnaast kan de app-gebruiker adresjes lokaliseren, beelden delen op de sociale media of een tafel in een aanbevolen restaurant reserveren.
 
CFO Magazine versterkt zijn aanbod met CFO TV
CFO Magazine versterkt zijn aanbod met eigen televisie-uitzendingen. Deze bestaan uit een studiogesprek tussen presentator Pascal Paepen en een CFO. De commerciële mogelijkheden vindt u hier.
 
MediaSpecs.be
 
Christian Van Thillo geeft jaarverslag 2013 van De Persgroep
Begin mei presenteerde Christian Van Thillo de jaarcijfers van De Persgroep. Klik op de titel om te lezen wat hij te zeggen had over de bedrijfsopbrengsten, de Medialaan-zenders en de magazinemarkt met de Sanoma-kwestie.
 
VTM en 2BE via Yelo TV op tablet, smartphone en PC
VTM, 2BE, Vitaya, vtmKzoom en Jim zijn sinds vorige maand beschikbaar voor digitale tv- en internetklanten van Telenet op smartphone, tablet en PC via Yelo TV. Het is voortaan dus mogelijk om alle programma’s van Medialaan via Yelo TV lineair te bekijken en om opnames te beheren op tablet, smartphone en PC.
 
Roularta en CVWarehouse.com gaan samenwerken
Roularta en het online rekruteringsplatform CVWarehouse gaan samenwerken om bedrijven en kandidaat-medewerkers makkelijker met elkaar in contact te brengen. Door deze koppeling wordt het voor de HR-manager mogelijk om met één muisklik alle jobs te publiceren naar de rekruteringsmedia van Roularta.
 
Netflix eind 2014 beschikbaar in België
De Amerikaanse online videodienst Netflix wordt dit jaar nog gelanceerd in België. Met Netflix is het mogelijk om tegen een vast maandelijks bedrag onbeperkt naar series en films te kijken. Wereldwijd zijn er inmiddels zo’n 48 miljoen gebruikers in meer dan 40 landen.
 
Retriever.nl
 
Mediahuis Connect en IPM Advertising komen met Red Deals
Ter gelegenheid van de Wereldbeker lanceren de regies van IPM en Mediahuis met Red Deals een gemeenschappelijk aanbod. Zowel een print als online campagne is mogelijk.
 
De Standaard en Humo lanceren festivalpakket
Humo en De Standaard bundelen hun krachten met een gecombineerd festivalaanbod in print en online. Het printaanbod combineert een volledige pagina in de festivalspecials van beide uitgaves, terwijl het online festivalpakket een korting biedt op het bestaande aanbod Urban Influencers. 
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Verslag van de allerlaatste Social Media Day
 
CIM-resultaten pers: magazines blijven terrein verliezen
 
CIM-resultaten radio: winst voor Q-music en Radio 2
 
#SUPDEWEB: nieuwe bacheloropleiding voor internetberoepen bij ECS Brussel
 
De Persgroep Advertising introduceert Dailymetrie, een nieuw onderzoek naar het dagelijks bereik van nieuwsmerken
 
Eerste Shazam tv-campagnes getoond in België
 
OOH! Awards: goud voor Ogilvy en BBDO
 
Cuckoo Awards: de winnaars zijn bekend
 
Geen fusie tussen Publicis en Omnicom
 
Mundomedia wordt overgenomen door Serviceplan en werkt verder onder de naam Mediaplus
 
MediaSpecs Newsletter

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met tarieven, technische gegevens, kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers mei 2014: 5.666.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers. Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.

MediaSpecs Facebook: dagelijks een update van het belangrijkste medianieuws op Facebook. Ook jobaanbiedingen en andere nieuwtjes.
 
MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 4.500 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


Recente reacties


FEBE

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Evolutie van de ruimtekost in de reclame van 2008 tot 2013 (UMA)
European online advertising market records new high (IAB Europe)
Video ad spend study (IAB USA / Advertiser Perceptions)

 

 

 

 

SUPDEWEB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanoma Media Parade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RetailDetail Fashion Congress

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Insiders