Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

november 2015
87

Media 2020

Beste mediavrienden,
 
In december viert MediaSpecs Hot News zijn vijfde verjaardag! Al vijf jaar lang brengen wij mediaspecialisten gratis op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen en wijzigingen in het medialandschap.
 
Om deze verjaardag te vieren, publiceert MediaSpecs in samenwerking met Trends (N/F) op donderdag 3 december een uitneembare katern van 32 pagina’s gewijd aan de communicatiesector.
 
In die 5 jaar is onze sector sterk veranderd: mobiel werd volwassen, kranten kregen een belangrijk digitaal luik en programmatic buying deed zijn intrede. We vragen 30 specialisten hoe zij denken dat de media- en reclame-industrie er in 2020 zal uitzien.
 
Het dossier helpt lezers om trends in de communicatiesector te begrijpen en richt zich niet alleen tot marketing-, communicatie- en PR-managers, maar tot alle bedrijfsleiders en managers die hun marktpositie willen behouden of versterken.
 
In deze newsletter het belangrijkste medianieuws van de afgelopen maand oktober.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
Big Wraps

Nieuws over MediaSpecs

MediaSpecs is volop bezig met de update naar 2016. Hoe sneller regies en uitgevers ons de nieuwe mediakit en redactionele kalenders doorsturen, hoe sneller mediaplanners met de juiste gegevens hun plannen kunnen opmaken.
 
Zij stuurden ons al hun gegevens voor volgend jaar: Roularta Media, Medialaan Radio, VAR, IP Radio, Centrale Vokaregie, Boerenbond Media-Service, Trevi, MMM Business Media en nog veel meer!
 
Op dinsdag 3 november telt de MediaSpecs database 5.409 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.088), vakpers (653), dagbladen (271), huis-aan-huisbladen (665), out-of-home (862), radio/TV (420) en digitaal (1.798).
 
Nieuwe abonnee: Blyde (PR-bureau).
 
STIMA

Nieuws van de maand oktober

Speciaal dossier in Trends (N/F) in samenwerking met MediaSpecs: Media 2020
De editie van Trends (N/F) op 3 december zal een speciale katern van 32 pagina’s gewijd aan de communicatiewereld bevatten. We vragen 30 mediaspecialisten uit uiteenlopende communicatiedisciplines hoe zij denken dat de media- en reclame-industrie er in 2020 zal uitzien. Speciaal voor media- en communicatiebedrijven die zich 'future proof' willen profileren, geeft Roularta Media tot maandag 9 november een uitzonderlijke korting.
 
Bpost lanceert tijdelijk media-aanbod in functie van het Autosalon
Bpost wil automerken, maar ook verzekeraars en banken, aanmoedigen om direct mail of huis-aan-huis op te nemen in hun mediaplan voor het Autosalon. Klik op de titel voor alle details en ontdek de tarieven in de database.
 
JCDecaux haalt reclamecontract Carrefour-parkings binnen
JCDecaux kreeg in exclusiviteit het belangrijkste reclamecontract in België op parkings van grootwarenhuizen toegewezen door Redevco, eigenaar van de gebouwen en parkings van de meeste Hyper en Supermarkten van Carrefour.
 
Eleven Sports Network beschikbaar op computer, tablet en mobiele telefoon
Eleven Sports Network heeft zijn distributie in België uitgebreid met de lancering van een nieuw online platform. Hiermee is het premium sportaanbod van de zenders voortaan beschikbaar voor alle sportfans waar en wanneer zij dit willen.
 
IP Belgium
 
P-magazine komt terug als maandblad
Mediageuzen, de nieuwe uitgeverij van Maurice De Velder, herlanceert P-magazine als papieren maandblad. Met Gunther Van Hassel als nieuwe hoofdredacteur verschijnt eind november het eerste nummer.
 
Overname Actief Wonen / Déco Idées door Edition Ventures
Edition Ventures heeft de overname aangekondigd van het maandblad Actief Wonen en zijn Franstalige tegenhanger Déco Idées, eigendom van ProduPress. Hiermee versterkt de uitgever zijn aandeel in design- en interieurbladen.
 
Le Soir Magazine wordt Soirmag
Le Soir Magazine werd afgelopen maand in een nieuw kleedje gestoken: nieuwe naam, nieuw logo, luchtigere lay-out en een betere leeservaring. Ook nieuw is Soirmag Histoire, een gratis maandelijkse bijlage rond Belgische en buitenlandse gebeurtenissen uit de voorbije eeuwen.
 
Vlaams-Brusselse Media heten vanaf volgend jaar BRUZZ
Vlaams-Brusselse Media - de groep rond FM Brussel, TV Brussel, Brussel Deze Week, Agenda Magazine en Brusselnieuws.be - gaat van start met een nieuwe strategie. De huidige merken van de groep zullen volgend voorjaar verdwijnen en vervangen worden door één gemeenschappelijke merknaam: BRUZZ.
 
@mediaspecs
 
Custom Regie verantwoordelijk voor commercialisering Forum Magazine
Custom Regie staat in voor de commercialisering van Forum Magazine. Dit is het maandelijkse tijdschrift van de ‘Franstalige orde van advocaten van de balie te Brussel’. Bekijk hier alle details.
 
Het Nieuwsblad is vernieuwd
Het Nieuwsblad pakt uit met een nieuwe vormgeving, een nieuw logo en meer ruimte voor verdieping. Bovendien wordt ook ‘Regio’ naast ‘Sportwereld’ een uitneembare katern.
 
Het Laatste Nieuws lanceert HLN Sport Plus
Het Laatste Nieuws lanceert HLN Sport Plus: een nieuwe digitale omgeving die enkel aan sport is gewijd en nog een stap verder gaat dan het sportnieuws dat reeds te vinden is op HLN.be. Dit alles maakt deel uit van het HLN Sportabonnement, een nieuwe abonnementsformule voor lezers.
 
La Libre Belgique vervangt Momento door QUID
La Libre Belgique lanceert een nieuwe lifestylebijlage tijdens het weekend: QUID vervangt Momento. De weekendbijlage is verdeeld in een magazinekatern en een televisiekatern.
 
MediaSpecs.fr
 
Clear Channel verovert Brussel: op naar een digitale hoofdstad
Brussel heeft Clear Channel de vernieuwing, het onderhoud en de uitbating van het bestaande straatmeubilair toegewezen. Het betreft het beheer van meer dan 1.000 reclamezijden en de installatie van 100 digitale schermen op strategische locaties in de stad en op de meest gefrequenteerde verkeersaders.
 
Viacom pakt uit met Comedy Central 24/7
Sinds 1 november zendt Comedy Central, de televisiezender die zich richt op 18-34 jarigen, in Vlaanderen non-stop uit in plaats van de vroegere twee uur per dag. Hierdoor verdwijnt jongerenzender TMF.
 
IP breidt regionale dekking uit met Must FM
Nadat IP Belgium haar portfolio van regionale radiozenders uitbreidde met Maximum FM in de provincie Luik, doet ze dat nu in de provincie Namen en Luxemburg met Must FM.
 
Nieuwe luxebijlage bij Nautica: Passion and Luxury
Het oktober/november nummer van het motorcruising magazine Nautica bevat voor het eerst de bijlage Passion and Luxury. Voortaan worden er in het hart van het magazine enkele pagina’s gewijd aan luxe en lifestyle.
 
Retriever Media Informatie
 
L'Essentielle des Enfants, het nieuwe magazine van IPM
IPM lanceert L’Essentielle des Enfants: een magazine voor kinderen bij La Libre Belgique en La Dernière Heure. In elk nummer krijgen kinderen van het zesde leerjaar de kans om te tonen hoe zij de actualiteit zien en daarmee omgaan. Maar het magazine richt zich ook naar ouders met heel wat tips en adresjes.
 
Mediahuis breidt ondernemersplatform Made in uit naar West-Vlaanderen
Het digitaal ondernemersplatform Made in voegt West-Vlaanderen toe aan haar portfolio. Daarmee is het vertegenwoordigd in zeven regio’s waar dagelijks een journalist uit de streek tussen de community van bedrijfsleiders vertoeft.
 
PaperJam innoveert
Maison Moderne, uitgever van het Luxemburgse magazine PaperJam, komt met een hele reeks nieuwigheden op het gebied van print en digital. Aan printzijde zal het maandblad vanaf december in één enkel magazine van 164 pagina’s gepubliceerd worden. Ontdek ook de andere vernieuwingen op Hot News.
 
Beast, een nieuw Luxemburgs business magazine
Beast is een nieuw magazine uit Luxemburg met de nadruk op Business + Entertainment + Art + Science + Technology. De uitgave legt de nadruk over hoe men moet anticiperen op veranderingen van morgen. Alle info voor adverteerders en mediaplanners vindt u in de MediaSpecs Database.
 
RetailDetail Magazine
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Eerste nationale krantencampagne met ‘shazambare’ advertentie
 
Brava neemt Cultuur 7 over
 
Der Bauer wordt een tweewekelijkse uitgave
 
Eigen Huis & Interieur en Ariadne at Home naar Sanoma België
 
Ilse Beyers vertrekt bij Dag Allemaal
 
Jörgen Oosterwaal wordt hoofdredacteur van Humo
 
OVERIG NIEUWS
 
De Tijd en L'Echo lanceren nieuwe apps
 
Ligatus verwelkomt Roularta terug in zijn netwerk
 
Meer dan 70% groei voor Zoomin.TV
 
PrediCube: gericht adverteren met respect voor de privacy
 
4Instance lanceert een eigen eMagazine
 
Bild.de laat gebruikers van adblockers betalen
 
EVENEMENTEN
 
Business to Business Press & Communication Awards: overzicht winnaars
 
IAB Mixx Awards: TBWA en KBC zijn de grote winnaars
 
OOH Kings Awards: JCDecaux en Clear Channel stellen de jury voor
 
Effie Awards: verbreding van het veld voor kandidaten
 
Belgian PR Summit: eerste editie op maandag 16 november
 
Marketers of the Year 2015: Anouk Lagae en David Sempels winnen
 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een mediabegrippenlijst en een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers oktober 2015: 5.098.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 6.000 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

 

Recente reacties


 

 

bpost

 

 

 

 

Roularta Media

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Verslag van Tell-A-Vision 2015 (Belgische Vereniging van de Audiovisuele Media)
Globale verspreiding Belgische nieuwsmerken blijft toenemen (Newsworks Belgium)
Vertrouwen in traditionele reclame nog steeds groot (Nielsen)
Kwart Belgische surfers beweert adblockers te gebruiken (Space)
Building brands in a digital age (OPPA Belgium)
Analyse CIM Internet (Pebble Media)
Analyse CIM Radio (VAR)
Wereldwijde evolutie van programmatic buying (Magna Global)
Hoe goed ga jij om met journalisten? (Check Twice PR)

 

 

 

 

NP

 

 

 

 

 

 

 

 

QuoJob

 

 

 

 

 

 

 

 

MediaSpecs Database

 

 

 

 

Recente agenda


 

 

 

STIMA

 

 

 

 

 

 

 

 

MediaSpecs Belgium