Donderdag 15 maart 2018
Nieuwsbrief voor bedrijven
Instrumenten beschikbaar in mijnVolandis

Vanaf 14 maart zijn de instrumenten RI&E, V&G-planner en StoryBuilder beschikbaar binnen mijnVolandis. De afgelopen maanden zijn we achter de schermen druk bezig geweest met de omzetting van deze instrumenten van Mijn Arbouw naar mijnVolandis. Inmiddels kun je geen gebruik meer maken van Mijn Arbouw.

Heb je nog geen account voor mijnVolandis? Registreer je via https://mijn.volandis.nl. Met het APG-nummer koppel je jouw bedrijf en kun je direct aan de slag!

Meer informatie over mijnVolandis
Image Caption
Vernieuwd Advies Ademhalingsbescherming

Het Advies Ademhalingsbescherming is vernieuwd. In de Bouw & Infra komen gevaarlijke stoffen, fijnstof, gassen en dampen voor die schadelijk zijn. Ondanks bijvoorbeeld afzuiging kan ademhalingsbescherming nodig zijn. De juiste keuze, gebruik en een goede pasvorm zijn hierbij belangrijk. Ademhalingsbescherming is een laatste redmiddel werknemers te beschermen tegen schadelijke stoffen voor de luchtwegen.

Bekijk de video
Volandis komt naar je toe

Met een tekort aan vakmensen is investeren in je medewerkers van groot belang. Wat is de ambitie van jouw bedrijf in duurzame inzetbaarheid? Wat past in jouw bedrijfsstrategie? Wil je koploper zijn in veilig en gezond werken? Zet je in op het welzijn van je mensen en hun werkgeluk? Of is jouw bedrijf de ultieme plek waar men zich verder kan ontwikkelen als vakman?

Lees meer
Image Caption
EVC: iets voor jouw werknemers?

Werknemers in dienst met veel werkervaring en praktijkkennis in de Bouw of Infra, maar geen diploma? Dan is het EVC-traject interessant!
EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Een werknemer toont zijn vakbekwaamheid aan en hij ontvangt hiervoor het ervaringscertificaat. Dit certificaat is, via het ROC, te verzilveren in een diploma, mits er niet teveel scholing nodig is.

Lees meer
Image Caption
Bewust Veilig

Vrijdag 16 maart is de dag waarop we stilstaan bij veiligheid, met het doel om de veiligheid op en nabij de bouwplaatsen te vergroten. Niemand wil toch dat er ongelukken gebeuren met vaak verschrikkelijke gevolgen. Niet alleen schade aan mensen, maar ook schade aan de omgeving moet worden voorkomen!

Lees meer
Image Caption
Nascholing leermeester

In april, mei, juni start de volgende reeks nascholing voor leermeesters. Werkgevers met werknemers die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen daarover binnenkort automatisch bericht. Om leermeester te kunnen blijven, volg je om de twee jaar een nascholingscursus.

Lees meer
Image Caption
App Veilig werken

Gebruik jij een app om veilig te kunnen werken? Wij zoeken apps die bedrijven gebruiken om de veiligheid te vergroten. Het gaat hierbij niet alleen over vrij te verkrijgen apps, maar ook door bedrijven zelf ontwikkelde apps.

Volandis onderzoekt de mogelijkheid om instrumenten voor veilig werken beschikbaar te stellen via apps.
Mail René du Pon welke apps jij gebruikt, of jij niet gebruikt maar wel weet dat ze er zijn, om de veiligheid te vergroten.

E-mail naar René
Volandis op social media

Op de hoogte blijven van nieuws van Volandis, onze partners en ontwikkelingen in de sector? Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn en deel onze berichten met jouw contacten. Zo maken we met elkaar de beweging naar Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit.

Vorige nieuwsbrieven

Een nieuwsbrief gemist? Bekijk onze voorgaande nieuwsbrieven op de website.

Mogelijk is de informatie in deze nieuwsbrief ook interessant voor je medewerkers. Stuur de nieuwsbrief daarom door, of plaats de berichten op bijvoorbeeld het intranet. Zo is iedereen goed geïnformeerd over duurzame inzetbaarheid.


Abonneer op deze nieuwsbrief