Se nyhedsbrevet i browseren
Hjemmesiden
Alt

Forum og POGI i 2020: Gratis online-kurser og nye indkøbsmål

2020 byder på masser af spændende aktiviteter i Forum og i POGI. Forum lægger ud med to gratis kurser, der på grund af coronavirus afholdes som webinarer. Den 29. april og den 6. maj kan du få undervisning i at bruge Miljøstyrelsens TCO-værktøjer (totalomkostninger), og den 30. april er der opstartsmøde af temagruppen om indkøb af bæredygtig IT. Andre Forum-temaer er i år transport, bæredygtigt træ og ”Fra grønt indkøb til grønt forbrug”, der handler om at danne sig et overblik over organisationens værdier, aktivere dem og sikre sammenhæng mellem behov og indkøb. I 2020 tager POGI fat på at revidere indkøbsmålene for transport, storkøkkenudstyr, legetøj og byggeri.

Læs mere om årets aktiviteter og tilmeld dig webinarerne her

 
Alt

Syddansk Universitet er nyt medlem af POGI

SDU har som landets første universitet tilsluttet sig POGI. ”POGI’s indkøbsmål gælder på tværs af flere kommuner og regioner. Det skaber stor volumen, som er med til at sætte skub i markedet. På den måde kan SDU sammen med andre offentlige indkøbere i meget høj grad være med til at bidrage til en bæredygtig udvikling,” siger SDU’s udbudschef Bill Busch Kyed. POGI-formand og økonomidirektør i Gladsaxe Kommune Nanna Krog-Meyer glæder sig over det nye medlem af POGI. ”SDU’s indmeldelse er et stærkt signal at sende til resten af undervisningsverdenen, og vi håber det vil betyde at flere universiteter vil følge trop,” siger Nanna Krog-Meyer, der er formand for POGI og økonomidirektør i Gladsaxe Kommune.

Læs hele historien her

 
Alt

Bæredygtige indkøb og samarbejde er centralt for den grønne omstilling

Skal de politiske ambitioner om at reducere Danmarks CO2-udledning indfries, så kræver det samarbejde mellem erhvervslivet og det offentlige. Men hvordan omsættes politiske klimavisioner til løsninger, der virker i hverdagen? Hvordan kan det offentlige være drivkraft for udviklingen af fremtidens grønne løsninger? Og hvilken rolle spiller offentligt indkøb og offentlig-privat samarbejde i den sammenhæng?

Disse spørgsmål var i fokus da der blev afholdt offentligt-privat topmøde på Børsen i København den 11. marts. Bag arrangementet stod Dansk Erhverv i samarbejde med Forum for Bæredygtige Indkøb, KL og Danske Regioner.

”Gennem politisk lederskab og ved at forene kræfterne kan vi øge effektiviteten i den offentlige sektor og samtidig gøre det nemmere for industrien. Og det er jo netop det Forum for Bæredygtige Indkøb er sat i verden for at bakke op om, blandt andet gennem afholdelse af seminarer, nyhedsbreve og vores hjemmeside, siger formand for Forum, Rikke Dreyer, efter topmødet.

Læs hele ariklen her

 
Alt

EU vil have minimumskrav og mål for offentlige grønne indkøb

I marts 2020 offentliggjorde EU-kommissionen en ny handlingsplan for cirkulær økonomi, der også sætter fokus på offentlige grønne indkøb. Planen indeholder 35 initiativer, som skal bidrage til at sikre en stærk og sammenhængende politisk ramme, der vil gøre bæredygtige produkter, tjenester og forretningsmodeller til normen og ændre vores forbrugsmønstre, så vi helt undgår at skabe affald.

Læs hele artiklen her

 
Alt

Arrangementer

Torsdag den 30. april (webinar)

Opstart af temagruppe om indkøb af bæredygtig IT

Det første møde afholdes som et online-kursus (webinar), hvor alle interesserede er velkomme til at deltage. Du får en god introduktion til området, indblik i de nyeste tendenser i markedet og konkrete eksempler: Hvordan starter man? Hvad er business casen? Hvilke indsatser virker for andre? Efter dette indledende webinar har du mulighed for at melde dig som deltager i selve temagruppen om bæredygtig IT.
 

 

Nyheder siden sidst

Sekretariatet holder øje med nyheder, der har relevans for vores medlemmer. Vi lægger dem løbende på ansvarligeindkøb.dk og udvælger en håndfuld af dem i hvert nyhedsbrev. Så er du opdateret.


Ny indkøbsstrategi skal skabe mulighed for økonomisk råderum og grøn omstilling

Halvdelen af landets kommuner ønsker miljømærkede barnevogne mv.

Metro Service først med svanemærket togvaskeanlæg

Markedets første svanemærkede døre kommer fra STARK

SKI’s direktør Signe Lynggaard Madsen: Sammen om fremtidens indkøb - blogindlæg om SKI’s miljø- og klimatiltag

Særlige fokusområder for MUDP 2020

 

 
Alt

Grønne tanker på bloggen

Følg UdbudsMedias blog, hvor du finder meninger og tanker om udbud, bæredygtige indkøb og meget andet relevant indhold. Forums egen formand Rikke Dreyer er også fast bidragsyder på bloggen.

Følg blokken her

 
Alt

Bliv medlem af forums linkedin gruppe

Husk at melde dig til Forum for Bæredygtige Indkøbs LinkedIn-gruppe, hvor du kan holde dig ajour med nyheder om grønne indkøb, få svar på spørgsmål fra de øvrige medlemmer og selv poste nyheder og arrangementer.

Og for hver gang du synes godt om eller deler et opslag, hjælper du os med at få nyhederne endnu længere ud, så tusind tak på forhånd.

 
Frameld nyhedsbrevet