Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

juni 2016
94

Een gebruiksvriendelijke database, en nog veel meer…

Beste mediavrienden,

Oorspronkelijk gestart als een database met de commerciële en redactionele informatie van Belgische advertentiemedia, is MediaSpecs de laatste jaren meer en meer gegroeid naar één centraal platform voor alle mediaspecialisten.

Zo is er naast Hot News en Insights ook het onderdeel Jobs met een overzicht van openstaande vacatures in de media. Werkgevers kunnen hier hun vacature bekendmaken bij alle mediaprofessionals. Klik hier voor alle info!

Verder in deze nieuwsbrief een samenvatting van het belangrijkste medianieuws van de afgelopen maand mei.

Veel leesplezier!

Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock

Onze volgende newsletter verschijnt op dinsdag 5 juli.
Kan u zolang niet wachten? Blijf dan op de hoogte via onze Hot News of volg ons op Twitter, Linkedin, Facebook of Google+.

MobilAd

Nieuws over MediaSpecs

In een mediaplan krijgen blogs een steeds prominentere plaats. MediaSpecs wil dan ook alle relevante blogs opnemen met vermelding van de prijs voor een sponsored story. Ontdek hier alle influencers!
 
De zoekfunctionaliteit in MediaSpecs heeft een flinke upgrade ondergaan. Door toegevoegde intelligentie snapt de zoekmachine steeds beter naar welke resultaten je op zoek bent en geven combinaties van zoektermen een nauwkeuriger resultaat. Voorts kunnen zoekresultaten altijd verfijnd worden en kan er doorgeklikt worden naar achterliggende categorieën. Zo kunnen mediaspecialisten nog gerichter en efficiënter nuttige informatie terugvinden!
 
Op donderdag 2 juni telt de MediaSpecs database 5.674 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.157), vakpers (665), dagbladen (297), huis-aan-huisbladen (661), out-of-home (841), radio/TV (544) en digitaal (1.796).
 
NP Summer Promo

Nieuws van de maand mei

Roularta Media lanceert de R-Communities
Roularta Media lanceert vijf nieuwe print packs om de hogere sociale doelgroepen en de VVA’s te bereiken. Ze zijn samengesteld volgens selectiviteit, bereik, dekking, context en kost per duizend. Bekijk alle details in MediaSpecs.
 
Studio 100 TV ook te zien in Wallonië en Brussel
Studio 100 TV, de televisiezender van Studio 100 die in Vlaanderen te bekijken is via Telenet, is voortaan ook beschikbaar in Wallonië en Brussel. Studio 100 gaat daarvoor in zee met Proximus TV.
 
BX1 voortaan ook in Wallonië beschikbaar
Sinds dinsdag 17 mei wordt de Brusselse regionale televisiezender BX1 ook uitgezonden in Wallonië op kanaal 25 van Proximus TV. In de komende maanden zou de zender ook via Voo beschikbaar moeten zijn.
 
Het gratis muziekmagazine RifRaf stopt
De stekker wordt na 27 jaar uit het gratis muziekblad RifRaf getrokken. Het magazine kwam de voorbije jaren onder steeds grotere financiële druk te staan. De laatste editie kwam gisteren enkel digitaal uit en niet op papier.
 
MediaSpecs.fr
 
Twee nieuwe magazines bij Tenacs: Digicare en Uitgerust!
Digicare focust zich op ICT in de gezondheidszorg en is geschreven voor en door mensen die begaan zijn met innovatie en digitalisering in de zorg. Uitgerust! richt zich naar beleidsverantwoordelijken en leidinggevenden in ouderenzorgorganisaties.
 
Proximus en Propaganda lanceren Perspectief
Proximus lanceerde vorige week met Perspectief een nieuw content platform voor bedrijfsleiders. Concept en realisatie zijn in handen van Propaganda. Tariefinformatie binnenkort beschikbaar.
 
Live en uitgesteld kijken op VTM.be en de VTM-app
Bezoekers van VTM.be en gebruikers van de VTM-app kunnen voortaan gratis live en uitgesteld naar VTM kijken. Mensen die live kijken krijgen reclameblokken te zien zoals op antenne, zij die uitgesteld kijken krijgen kortere reclameblokken met targeted advertising te zien.
 
Eleven Sports Network lanceert een nieuwe digitale streamingsdienst
Sinds 19 mei kunnen sportfans ook online of via een app toegang krijgen tot het televisieaanbod van Eleven Sports Network. Een abonnement kan worden besteld per dag, per maand of per jaar.
 
MediaSpecs Hot News
 
Digitaal reisplatform Grande.be wordt geherlanceerd
De inhoud blijft dezelfde als voorheen: sterke reportages, hotelbesprekingen en een voorstelling van de leukste bestemmingen. Via Grande.be kan je boeken bij een hotel, het hotel contacteren of de site van het hotel raadplegen. Ontdek alle advertentiemogelijkheden en tijdelijke promoties hier.
 
Made in Limburg krijgt maandelijks online magazine
Made in Limburg, het B2B-nieuwsplatform voor Limburgse ondernemers met reeds een website en dagelijkse newsletter, krijgt er een maandelijks digitaal magazine bij. Via de app is het magazine gratis beschikbaar op tablet of smartphone. De advertentietarieven vindt u bij MediaSpecs.
 
Nina lanceert nieuw kanaal: Nina Kookt
Vier keer per week vind je op Nina Kookt interessante artikels en verrassende videorecepten waarmee je snel een gezonde hap op tafel tovert. De videorecepten worden gemaakt in samenwerking met Lidl.
 
Rossel Advertising commercialiseert de Belgische IP’s van 20Minutes.fr
Rossel Advertising is voortaan verantwoordelijk voor de commercialisering van de Belgische IP’s van 20Minutes.fr. Deze Franse informatiewebsite richt zich tot jonge stedelingen gepassioneerd door nieuws, sport en cultuur.
 
Retriever Media Informatie
 
Goed Gevoel nieuwe partner van Pink Ribbon
De komende maanden zal Goed Gevoel geregeld aandacht besteden aan borstkanker. In oktober zal het maandblad ook uitpakken met het jaarlijkse Pink Ribbon Magazine en met de verkoop van het herkenbare roze lintje.
 
RMB versterkt zijn aanbod met Sud Radio en Antipode
RMB verruimt zijn portfolio met de komst van twee provinciale radio’s: Sud Radio voor Henegouwen en Antipode voor Waals-Brabant. Adverteerders kunnen deze twee radio’s toevoegen aan hun mediaplan via de nieuwe package DH Sud: een combinatie van DH Radio, Sud Radio en Antipode.
 
Adsdaq.eu lanceert samen met Belgische digitale uitgevers Buymedia.be
De Persgroep Advertising, Mediahuis Connect, Roularta Media, Trustmedia, Rossel Advertising, IPM Advertising, Pebble Media en Proximus Skynet Advertising starten met Buymedia.be: een geautomatiseerd aankoopplatform voor digitale media. 
 
TargetSpot verkoopt nu ook via programmatic
TargetSpot biedt voortaan haar inventaris ook aan via programmatic. Zo kan de regie van Radionomy in België meer dan 20 miljoen spots per maand aanbieden op de digitale zenders die het vertegenwoordigt. Klik op de titel voor tekst en uitleg van Country Manager Eric van der Haegen. 
 
MediaSpecs Hot News
 
Elsevier Media wordt in België verkocht via Roularta IMS
Roularta International Media Services is sinds gisteren verantwoordelijk voor de reclamewerving van Elsevier Media op de Belgische markt. Meer info over beide bedrijven vindt u op MediaSpecs Hot News. 
 
WebTomorrow op donderdag 16 juni in Flanders Expo Gent
WebTomorrow focust zich op drie onderwerpen: disruption & innovation, future of marketing en startups. In totaal zullen meer dan 50 sprekers hun opwachting maken. Klik hier voor alle info over dit evenement van Bloovi.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Dagbladbijlages en -magazines: overzicht zomerstops
 
Nieuw radiolandschap wordt diverser en digitaler
 
Moustique en Télé Pocket vervoegen Febelmag
 
OVERIG NIEUWS
 
Cuckoo Awards: BBDO, Serviceplan, These Days, The Fat Lady en Céline Motte zijn de grote winnaars
 
Nacht van de Woordvoerder: Ine Van Wymersch en An Luyten winnen
 
Effie Awards: bekendmaking van de 13 finalisten
 
Young Lions Film Competition: creatief duo van Famous maakt beste spot
 
MediaSpecs Newsletter

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een mediabegrippenlijst en een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers maart 2016: 5.793.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 6.200 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Roularta Media

 

Recente reacties

 

 

WebTomorrow

 

 

 

 

 

 

Recente agenda

 

 

 

 

 

 

Roularta Media

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Klassieke tv en radio nog altijd het fundament van ons mediagebruik (RMB MediaXperience)
Euro 2016 zal de verkoop van typische voetbalproducten laten boosten (GfK)
Resultaten verspreiding pers: magazines en dagbladen (CIM)
JOE fm en Studio Brussel winnaars in het Noorden, Radio Contact blijft nummer één in het Zuiden (CIM)
Investeringen in digitale publiciteit blijven stijgen in Europa en België (IAB Belgium)
De invloed van 'me time' op het gedrag van consumenten t.o.v. mobile advertising (Quantcast)
Mary Meeker's 2016 Internet Trends Report (KPCB)

 

 

STIMA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

QuoJob