Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

november 2014
75

Snel up-to-date met MediaSpecs

Beste mediavrienden,
 
MediaSpecs wil de media- en reclameprofessionals steeds zo snel mogelijk van dienst zijn. Naast de database met alle advertentiemogelijkheden in België en Luxemburg, willen we ook kort op de bal spelen met onze Hot News met elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt.
 
Zegt freemium, beacon of geofencing u iets? MediaSpecs vestigt graag nog eens de aandacht op haar constant bijgewerkte begrippenlijst met vaktermen uit het media-, reclame- en marketingjargon. Alle suggesties zijn welkom.
 
Vanavond worden voor de eerste maal de Business to Business Press Awards uitgereikt. Onmiddellijk na de bekendmaking zijn de winnaars terug te vinden op Hot News en Twitter.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
NP

Nieuws over MediaSpecs

Op dinsdag 4 november telt de MediaSpecs database 5.236 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.095), vakpers (630), dagbladen (247), huis-aan-huisbladen (655), out-of-home (809), radio/TV (407) en digitaal (1.735).
 
Nieuwe abonnees: The Walt Disney Company, het reclamebureau Mosquito en de PR-bureaus Porter Novelli en Origami.
 
Onze collega’s van MediaSpecs.fr hebben vorige maand de kaap van 7.500 actieve titels in de database overschreden. De maandelijkse nieuwsbrief met Frans medianieuws kan u hier bekijken.
 
MediaSpecs.fr

Nieuws van de maand oktober

Trends lanceert dagelijks digitaal nieuwsmagazine
The Daily Trends geeft een overzicht van de actualiteit en de verhalen van de voorbije dag met analyses en opinies. Het magazine wordt bewust kort en bondig gehouden, zodat lezers het kunnen doornemen in een twintigtal minuten. In eerste instantie verschijnt The Daily Trends enkel in het Nederlands.
 
Klasse werkt aan toekomstplan
Klasse onderzoekt op welke manier ze vanaf 2015 naar het onderwijs kan blijven communiceren. Digitale media spelen daarin een belangrijke rol, maar er blijft nog steeds plaats voor een (beperkter) aantal papieren publicaties als opvolger van de maandbladen Klasse voor Leraren en Klasse voor Ouders.
 
etCTRa, het nieuwe lifestyleonderdeel bij Ciné-Télé-Revue
etCTRa is een nieuwe lifestylegids binnen Ciné-Télé-Revue die het hele gezin inspireert en als leidraad dient. Iedere week wordt er een nieuw centraal thema aangesneden en bekeken in al zijn aspecten.
 
Marie Claire België lanceert website
Het maandblad Marie Claire België lanceerde vorige maand haar nieuwe website Marieclaire.be. Deze Nederlandstalige site vervangt de bestaande Marie Claire-blog en zal een dagelijkse portie lifestyle-, beauty en modenieuws brengen, aangevuld met een vrouwelijke selectie uit het (wereld)nieuws.
 
B-information
 
Pebble Media verder zonder Mediahuis
Mediahuis heeft beslist de verkoop van digitale reclame volledig toe te vertrouwen aan haar interne regie Mediahuis Connect. Dit betekent dat de sites van Concentra niet meer in het portfolio van Pebble Media zitten. Mediahuis stapt ook uit het aandeelhouderschap van Pebble Media. De twee overblijvende mandaatgevers VAR en Telenet verdelen de vrijgekomen aandelen.
 
Newsbrands willen bereikstudie die papier en digitaal samen in kaart brengt
De dagbladuitgevers wensen het engagement voor een nieuwe CIM-studie voor drie jaar stop te zetten, omdat er te weinig wordt ingegaan op de specifieke behoefte van de newsbrands. De uitgevers vragen tegelijkertijd aan het CIM om samen met de UMA en UBA een nieuwe technische commissie op te starten.
 
Diverse nieuwigheden bij Publilux
Publilux, de Luxemburgse specialist in outdoor affichage, heeft zijn tarieven voor 2015 bekendgemaakt. Klik op de titel om meer te weten te komen over nieuwe producten, nieuwe netwerken en nieuwe partnerships. 
 
Skynet op LiveRail, één krachtig platform voor alle video advertising kanalen
Skynet Advertising geeft haar Videopower-aanbod een upgrade, door zowel de directe als de programmatic verkoopkanalen én de adserving voor video-advertenties te integreren op één platform, dat wordt aangestuurd door LiveRail. De regie breidt zijn portfolio ook uit met Autolive.be.
 
@mediaspecs
 
Nieuw bij Maison Moderne: d'Lëtzebuerger Land, Merkur en Adada.lu
Maison Moderne Media Sales staat voortaan in voor de regie van de merken d'Lëtzebuerger Land, Merkur en Adada.lu. Meer info over deze titels vindt u op MediaSpecs Hot News en in onze database.
 
SBS Belgium in zee met Mediahuis voor al haar online regieactiviteiten
Het videopartnership tussen SBS Belgium en Mediahuis Connect wordt uitgebreid met alle displayactiviteiten op Vier.be en Vijf.be. Non-spot voorstellen gekoppeld aan een tv-programma worden nog steeds door SBS geïntegreerd.
 
Bouwkroniek neemt Franstalig bouwvakblad La Chronique over
Het Nederlandstalige bouwweekblad Bouwkroniek heeft zijn Franstalige tegenhanger La Chronique overgenomen. Beide redacties kunnen nu de ganse Belgische markt coveren en adverteerders kunnen zich voortaan richten tot één centraal aanspreekpunt om een nationale dekking te bereiken.
 
LandIdee werkt samen met Cprojects & Advertising
De Nederlandse uitgeverij Vipmedia Publishing & Services werkt nu met Cprojects & Advertising samen voor de commercialisering van het magazine LandIdee naar Belgische bedrijven of organisaties die een belang hebben op de Nederlandse markt.
 
Retriever Media Informatie
 
Samenwerking IP Press en Grande eindigt einde 2014
De regie (niet-sectorieel) van het reismagazine Grande is momenteel in handen van IP Press. Deze samenwerking wordt stopgezet op het einde van dit jaar. Hoe de commercialisering voor niet-sectoriële adverteerders in de toekomst zal gebeuren, wordt binnenkort bekendgemaakt door uitgever Koen Van Wichelen.
 
Rondom neemt regie nationale klanten in eigen beheer
Mediahuis Connect zet haar regie-activiteiten voor het gratis huis-aan-huismagazine Rondom stop. Rondom neemt de regie van nationale klanten in eigen beheer en bouwt aldus een netwerk van accountmanagers uit die zullen werken ter ondersteuning van mediacentrales, agentschappen en grote klanten.
 
Kwartaalcijfers Twitter baren investeerders zorgen
De afgelopen jaren groeide Twitter sterk, maar het lijkt erop dat dit tot stilstand komt. Investeerders zijn ongerust over de vertraging in de aangroei van het gebruiksaantal en van de timeline views. Klik op de titel voor de concrete cijfers.
 
Spotify introduceert reclamevideo’s bij niet-geabonneerde gebruikers
Het Zweedse muziekplatform Spotify gaat nu ook reclamevideo’s aanbieden aan de ruim 30 miljoen niet-geabonneerde gebruikers. Zij krijgen naast de overige vormen (audiofragmenten en stilstaande reclamebeelden) nu ook op alle platformen video’s te zien.
 
MediaSpecs Database
 
Binnenkort betalen voor reclamevrij YouTube
Google werkt aan een betaalde versie van zijn videodienst YouTube. Gebruikers die een abonnement nemen, zullen kunnen gebruikmaken van een reclamevrij YouTube. Meer info van CEO Susan Wojcicki leest u op Hot News.
 
Advertenties in Stories-feed op Snapchat
Snapchat-gebruikers krijgen binnenkort te maken met reclameberichten in de Stories-feed. Dat zijn de fotoberichten die gebruikers niet privé, maar met een grotere groep gebruikers delen. Het is nog niet duidelijk wanneer Snapchat de reclame aan de berichten-app gaat toevoegen.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Gimme: online organiser om te communiceren naar ouders en kinderen
 
REVA-zine: alle info over de REVA-beurs voor mensen met een beperking
 
Info Garage voortaan in regie bij Media Surplus
 
Retro-Biker ook in losse verkoop
 
Edu & Care is de nieuwe naam voor Eduscript
 
Bedrijf achter Eventplanner.be krijgt nieuwe naam: Pink Pepper Media
 
OVERIG NIEUWS
 
IAB Mixx Awards 2014: overzicht van de winnaars
 
Rebranding bij FMA Belgium: “forging alliances”
 
Mediahuis zoekt partners voor overname NRC Media
 
Jobat.be plaatst jobs op Actiris
 
PlattelandsTV start met nieuw uitzendschema
 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers mei 2014: 5.666.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 5.000 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda

Roularta Local MediaRecente reactiesRoularta R Women

 

 

 

 

 

 

NP

 

 

 

 

 

 

IBIS Awards

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
De impact van Netflix op het tv-bereik in België (OMD Belgium)
Een diepgaande analyse van het Vlaamse radiolandschap (VAR)
Het nieuwe tv-kijken: eigen kijkmomenten vullen live tv aan (Medialaan)
Mobile geotargeting (IAB Sweden)
Ad spending in Western Europe continues rebound (eMarketer)

 

 

 

Clear Channel Belgium

 

 

 

 

 

 

Maison Moderne

 

 

 

 

 

 

RetailDetail Night

 

 

 

 

 

 

UPP