Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

mei
69

MediaSpecs ook te volgen op Facebook!

Beste mediavrienden,
 
MediaSpecs wil zijn publiek graag via zoveel mogelijk kanalen bereiken en daarom zijn wij sinds kort actief op Facebook. Hier vindt u dagelijks een update van het belangrijkste medianieuws, jobaanbiedingen en andere interessante nieuwtjes. Naast Facebook zijn wij eveneens te volgen op Linkedin en Twitter.
 
MediaSpecs Insights, onze online bibliotheek met honderden analyses, dossiers en onderzoeken rond media en reclame, heeft een nieuwe lay-out. Ga zeker eens een kijkje nemen en plaats misschien zelf een interessant dossier of mail het ons door!
 
Het belangrijkste medianieuws van de maand april leest u hieronder.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock - Joren Sanders
 

Nieuws over MediaSpecs

MediaSpecs verzamelt in haar database ook de redactionele dossiers waarmee media uitpakken. Zo besteden verschillende media binnenkort extra aandacht aan Vaderdag.
Met een heuse sportzomer voor de boeg kunnen ook de dossiers rond het WK voetbal in Brazilië en de Ronde van Frankrijk niet achterblijven. Klik op de linken om de specials te bekijken!
 
Op dinsdag 6 mei telt de MediaSpecs database 5.120 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.067), vakpers (612), dagbladen (230), huis-aan-huisbladen (657), out-of-home (777), radio/TV (391) en digitaal (1.710).
 

Nieuws van de maand april

Belgen kopen Psychologies en Première van Lagardère
De 10 titels door Lagardère te koop gesteld in oktober, zijn overgedragen. Lagardère heeft uiteindelijk het bod van Reworld Media en 4B Media-Groupe Rossel geselecteerd. Deze laatste is samengesteld uit de Groupe Rossel, Edition Ventures, Deficom Group en Stefan Descheemaeker.
 
Overzicht winnaars AMMA Awards
Op 24 april was het weer tijd voor de jaarlijkse AMMA Awards. Grote winnaars van de avond waren ZenithOptimedia, Transfer, Yves De Voeght en Tijl Sacré. Een volledig overzicht vindt u hier.
 
RetailDetail opent ‘the loop’, een interactief en inspirerend labo voor retailers en merken
Jorg Snoeck van RetailDetail opent in samenwerking met een hele reeks partners ‘the loop’, een plaats waar nieuwe producten, diensten, concepten en ideeën voorgesteld worden met als missie merken en retailers voortdurend slimmer en succesvoller maken.
 
Verslag Social Media Day over Social CRM
Het MediaSpecs-team is zoals steeds aanwezig op de Social Media Day. In deze editie was de kernboodschap dat Social CRM een knop is die altijd aan moet staan in alle afdelingen van het bedrijf. Klik op de titel om ons uitgebreid verslag te lezen.
 

 
Nieuw bureau Gee Marketing zet in op channelmarketing en sampling
Gee Marketing is een nieuw onafhankelijk bureau dat merkfabrikanten en retailkanalen bij elkaar brengt en voor exclusiviteit zorgt binnen deze kanalen. Het bureau wordt geleid door Ed Barbier en Pim van Grieken. Barbier werkt vanuit Den Haag en van Grieken vanuit Antwerpen. Hun portfolio met tarieven en contactgegevens vindt u in onze database.
 
Nieuw Franstalig magazine voor senioren: Bien Chez Vous
Bien Chez Vous is een nieuw Franstalig magazine dat op 15 april voor het eerst verschenen is. Het driemaandelijks blad wil vooral 50-plussers aanspreken die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen en die graag zelfstandig, sociaal, actief en in goede gezondheid blijven. De oplage bedraagt 15.000 exemplaren.
 
Nieuwigheden in de digitale advertentieformaten bij Sanoma
Sanoma lanceert heel wat nieuwigheden in zijn digitale advertentieformaten: Flair OnTheGo app, Facebook posts, inRead Video, Floating Packs en nieuwe formaten op Humo.be.
 
Het Immoblad breidt uit naar Gent
Vanaf september is Het Immoblad ook aanwezig in de regio rond Gent met een oplage van 171.960 exemplaren. Eerder verscheen het tweewekelijks huis-aan-huisblad al in het Waasland. Het Immoblad profileert zich als de gids die kopers en huurders wegwijs maakt in het grote regionale immo-aanbod.
 

 
Vlaams-Brusselse media bundelen krachten tot één organisatie
Vijf niet-commerciële media die over de hoofdstad berichten bundelen hun krachten: het weekblad Brussel Deze Week, de nieuwssite Brusselnieuws.be, de regionale zender Tvbrussel, de stadsradio FM Brussel en het drietalig uitmagazine Agenda. Deze media groeperen zich in de nieuwe organisatie ‘Vlaams-Brusselse Media’ met Marc Michils als voorzitter.
 
Rossel en Roularta lanceren Gocar.be
Gocar.be is een nieuw portaal dat volledig gericht is op nieuwe auto’s in stock. Het is een aanvulling op Autovlan.be, het platform van Rossel en Roularta voor tweedehands auto’s. Gocar.be gaat van start met meer dan 3.000 meteen beschikbare auto’s in meer dan 1.400 verkooppunten.
 
Veranderingen in portfolio Beweb
Beweb verwelkomt de websites Cultureg.eu, Femina.fr, Europe1.fr, Teteamodeler.com en Cuisineetvinsdefrance.fr in hun aanbod. Er zijn ook enkele naamsveranderingen en nieuwe formaten op te merken. Lees het volledige artikel op onze nieuwssite Hot News.
 
Affichagenetwerk Parki groeit dankzij toevoeging van Alfapark
De 38 bestaande parkings in het affichagenetwerk Parki, een selectie van stedelijke parkeergarages, worden aangevuld dankzij de toevoeging van Alfapark. Het netwerk, dat gecommercialiseerd wordt door Spicymotion, omvat nu 55 parkings in 18 steden.
 

 
Quanteus neemt The House of Marketing over
The House of Marketing en Quanteus bundelen hun krachten. Concreet worden de activiteiten van The House of Marketing overgenomen door de Quanteus groep, maar zet The House of Marketing haar activiteiten wel op onafhankelijke wijze verder onder dezelfde naam. 
 
Holaba: nieuwe observatietool voor merken
Holaba is een nieuwe observatietool die merken toelaat genuanceerder te segmenteren en hun communicatie preciezer te targeten. Doel is om tot een sterker en relevanter engagement te komen met de belangrijkste ‘aanraders’ in de markt. Lees er hier alles over.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Wout Dockx wordt sectorambassadeur bij Newspaperbrands
 
OOH! Awards: bekendmaking genomineerden en jury
 
Cuckoo Awards: 13 genomineerde cases
 
EFFIE Awards: 26 cases op shortlist
 
CIM-resultaten: verspreiding dagbladen
 
Brigitte Vanderveren en Anne Van Goethem nieuw bij Charlie Mike
 
Frédéric Martins vertrekt bij Rossel
 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met tarieven, technische gegevens, kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Elke maand 4.000 unieke bezoekers.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van alle medianieuws, gratis verstuurd naar geïnteresseerde mediaprofessionals. Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.

MediaSpecs Facebook: dagelijks een update van het belangrijkste medianieuws op Facebook. Ook jobaanbiedingen en andere nieuwtjes.
 
MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


Recente reacties


 

MEDIASPECS INSIGHTS
Berichtenapps: het nieuwe gezicht van de sociale media (MAP Belgium)
Multi-screen & mobile survey: 46% van de Belgen bezit een smartphone (Havas Media)
Resultaten enquête onder Franse journalisten (Younomie)
De helft van online video bekeken op mobile devices in 2016 (Ooyala)
Representation of premium content sites on the Belgian market (OPPA)
Mobile continues to steal share of US adults' daily time spent with media (eMarketer)
Marketing in a multiscreen world (Millward Brown)