Ziet u deze nieuwsbrief niet goed?
Bekijk in uw webbrowser
 

Werken is meedoen aan de maatschappij
 
Digitale nieuwsbrief voor werkgevers in Gemeente Dronten 5 maart 2018

Digitale nieuwsbrief De Werkplek

Voor u als werkgever wordt het steeds lastiger om een vacature ingevuld te krijgen. Bij De Werkplek van Gemeente Dronten hebben we zicht op mensen die graag aan het werk willen en die minder snel een passende baan vinden. Laten we onze krachten bundelen en kijken waar we iets voor elkaar kunnen betekenen!

Met deze nieuwsbrief informeren wij u over De Werkplek, de Participatiewet en de mogelijkheden waarop u een werkplek kunt bieden aan iemand die door omstandigheden of een beperking minder snel aan de slag komt.

Ikas geeft 50+’er met uitkering een kans!

Enige tijd geleden ontstond er een vacature voor een administratieve functie bij Ikas. Directrice Alette van de Berg vertelt: ‘Ik was op zoek naar een medewerker van 50+. Veel levenservaring en een grote motivatie om aan het werk te gaan, dat was mijn beeldvorming bij 50+’ers. Toevallig kwam ik bij Suze, re-integratieconsulent van De Werkplek, terecht. Samen zijn we op zoek gegaan naar de juiste kandidaat, die bovendien afhankelijk was van een uitkering.’ Op dit moment werkt er een nieuwe collega op basis van een proefplaatsing bij Ikas. In deze periode ontvangt zij haar bijstandsuitkering en kost het Ikas dus alleen tijd. Als het bevalt, heeft Ikas na de proefplaatsing een ingewerkte medewerkster.

» Lees het hele interview

Wie leert hen de taal en de praktijk?

Niets beter dan te leren in de praktijk. En dat geldt zeker voor statushouders en jongeren. Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste bedrijven die een paar maanden jongeren en statushouders willen begeleiden en willen opnemen in hun bedrijf. Bij statushouders gaat het erom dat u veel Nederlands praat en ze leert hoe een Nederlands bedrijf werkt. Bij jongeren gaat het om het vergroten van de werknemers- en vakvaardigheden.

U krijgt er leergierige potentiële werknemers voor terug die parttime of fulltime voor u aan de slag kunnen. U betaalt geen loon, dat is geregeld. Wat de gemeente vraagt, is veel (Nederlandse) begeleiding en een beetje geduld. De werkervaringplek duurt ongeveer drie maanden en u krijgt indien gewenst begeleiding van een jobcoach.

Zou u uw deuren op willen zetten voor iemand die op zoek is naar een werkplek en wat extra ervaring kan gebruiken? Wilt u eerst meer informatie? Mail dan naar dewerkplek@dronten.nl.

Dronten.zoektcollega.nl

Als werkgever bent u wel eens op zoek naar nieuw talent. U zoekt dan op verschillende manieren naar dat talent. U plaatst een vacature of schakelt uw netwerk in. Maar eigenlijk had u dat nieuwe talent gisteren al nodig.

Er is voor u een simpele en snelle manier om werkzoekenden te vinden: dronten.zoektcollega.nl. Hier worden veel ‘jobready’ werkzoekenden uit de gemeente Dronten in de kijker gezet. Benieuwd naar de vier kandidaten hiernaast? Bekijk de advertentie hier in groot formaat.

» Nieuwsgierig naar andere kandidaten? Klik hier!

Nominaties Participatiepenningen 2018 bekend

​​​​​​​Ook dit jaar zijn er zes maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijven genomineerd voor Participatiepenning. De winnaar wordt op 13 april tijdens het Flevopenningen Ondernemersgala in Zeewolde bekend gemaakt.

De maatschappelijk betrokken bedrijven die zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden hebben in het kader van de Banenafspraak zijn:  Knipscheer Infrastructuur (Dronten); Stichting De Basisz (Zeewolde); Huvee Meubelen (Noordoostpolder); De Nieuwe Bibliotheek (Almere); CameraNu (Urk) en Hajé Restaurants (Lelystad).

» Lees meer


» Abonneer op deze nieuwsbrief