Facebook icon Twitter icon Forward icon

Griffioens Groennieuws

Het was een prachtig vroeg voorjaar, daar ligt het niet aan, maar bij veel tuincentra zijn de voorsprongen in omzet weggesmolten in de afgelopen weken. Aan het consumentengedrag is weinig te doen, maar zorgen dat iedere klant die komt iets meeneemt is te beïnvloeden.

Verschillen

presentatie tuincentrum

Bij Griffioen doen we niet anders dan vasteplanten, dus maar een stukje van de totaalomzetten, maar we zien flinke verschillen. Met name in de behandeling van het product.

Een simpele constatering is dat we de resultaten dit jaar opvallend uit elkaar zien lopen. Op bedrijven waar de sortimentstafels echt aandacht krijgen (regelmatig spiegelen, een knipje, een paar planten verplaatsen), is in enkele gevallen nu, begin mei, evenveel verkocht als vorig jaar tot einde juni.

Kijk daarom kritisch naar de sortimentstafels. Zou je er zelf als leek van kopen of ligt alle aandacht bij ‘visueel aantrekkelijk’ en krijgen de sortimenten al minder aandacht? Bedenk dat de consument in de huidige tijd het tuincentrum als specialist ziet. Ramhandel staat ook bij de bouwmarkt en we moeten ons dus onderscheiden.

Ga daarbij wel verstandig om met sortiment: bijvoorbeeld een thema als ‘Voorjaarsbloeiers’ heeft op dit moment geen enkele zin, de consument kijkt volop richting zomer. Voor advies kunt u altijd terecht bij Arthur de Wit, 06 - 54 37 23 35.

Advies over water geven laten we dezer dagen even achterwege ...

Ondertussen op de kwekerij ...

kwekerij

De laatste artikelen voor dit seizoen worden deze week opgepot, daarna rust de productie tot begin juli. De kassen, waar voor het eerste deel van het seizoen gekweekt wordt, zijn inmiddels vrijwel leeg, alle uit te leveren planten staan lekker buiten te groeien.

Natuurlijk hebben ook wij vragen gehad over de gewasbescherming, wat bij onze manier van kweken eigenlijk geen thema is.

Zorgen dat het gewas niet opgejaagd wordt, rustig en continue doorgroeit is de manier om ziekten en plagen te voorkomen. Daar ligt in onze kwekerij de nadruk op.

Meer Geranium

Geranium m. Spessart
G. sanguineum 'Elke'

Geranium sanguineum 'Elke'

G. sanguineum 'Canon Miles'

Geranium sanguineum 'Canon Miles'

G. ‘Johnson’s Blue’

Geranium ‘Johnson’s Blue’

Geranium m. 'Spessart'

Geranium m. 'Spessart'