Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

maart 2014
67

MediaSpecs, uw bron voor alle media-info

Beste mediavrienden,
 
In deze nieuwsbrief brengt MediaSpecs u een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in de media- en reclamewereld van de maand februari.
 
Bekijk ook zeker rechts de jobaanbiedingen, de evenementenkalender en het onderzoeksplatform Insights. Helemaal onderaan vindt u nog een ruim verslag van de Social Media Day en de Trends Night.
 
Onze collega’s van MediaSpecs.fr lanceren vandaag overigens hun allereerste nieuwsbrief met alle nieuwtjes uit Frankrijk. Uzelf hiervoor inschrijven kan via deze link.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock - Joren Sanders
 

Nieuws over MediaSpecs

Naast alle Belgische reclamemogelijkheden vindt u in MediaSpecs.be ook informatie over de Luxemburgse media. Dit zijn drie nieuwe klanten uit het Groothertogdom: de regie Maison Moderne en de reclamebureaus Dété | mad about soul en Binsfeld hebben een abonnement genomen op de zoekmachine. Deze laatste abonneerde zich meteen ook voor MediaSpecs.fr.
 
Op dinsdag 4 maart telt de MediaSpecs database 7565 titels waarvan 5.116 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.059), vakpers (639), dagbladen (220), huis-aan-huisbladen (660), out-of-home (752), radio/TV (387) en digitaal (1.676).
 

Nieuws van de maand februari

Staten-Generaal van de Media: Ingrid Lieten hamert op samenwerking
Ingrid Lieten bracht de top van de media samen met als onderwerp de toekomst van de Vlaamse mediasector. Philippe Bonamie (SBS), Hans Cools (Sanoma), Peter Bossaert (Medialaan), Rik De Nolf (Roularta), Leo Hellemans (VRT) en Luc Missorten (Corelio) zoomden in op onder andere de fusie van Corelio en Concentra tot Mediahuis, de interesse van Telenet in VIER en VIJF, en Sanoma dat in België in de etalage staat. Een uitgebreid verslag leest u op Hot News.
 
MEDIALAAN officieel van start
De Vlaamse Media Maatschappij (VMMa), moederbedrijf van VTM, 2BE, Vitaya, VTMKZOOM, JIM, Q-music en JOE fm, werd op 3 februari omgedoopt tot MEDIALAAN. Alle praktische implicaties leest u hier.
 
Stijlvol Wonen gaat nationaal met Pure Maison
Eind februari lanceerde Sanoma Regional Belgium in Wallonië Pure Maison. Dit nieuwe interieurmagazine is het Franstalige broertje van Stijlvol Wonen en verschijnt zes maal per jaar op een oplage van 15.000 exemplaren.
 
Lancering van RTL2 in Luxemburg uitgesteld tot april
RTL Group lanceert zijn Frans radiostation RTL2 in april ook in Luxemburg. De lancering was oorspronkelijk gepland voor februari, maar wordt nu dus met twee maanden uitgesteld. RTL2 Luxembourg zal gecommercialiseerd worden door IP Luxembourg. Tarieven en contactgegevens nu al bij MediaSpecs!
 

 
Custom Regie wordt offline regie voor Thomas Cook Media
Thomas Cook Media - de interne mediaregie van reisorganisatoren Thomas Cook, Neckermann en Pegase en luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines - werkt sinds 1 maart samen met Custom Regie voor het aantrekken van offline campagnes. Meer details op Hot News.
 
Ziekenhuis en Zorgkrant van start op 20 maart
De eerste verschijning van de Ziekenhuis en Zorgkrant is gepland op 20 maart. Deze nieuwe Nederlandstalige uitgave van ActuaMedica verschijnt zes keer per jaar op 3.000 à 4.000 exemplaren, telt 16 pagina’s en heeft hetzelfde formaat als de Artsenkrant. Advertentietarieven vindt u in de database.
 
Belgacom Skynet Advertising vertegenwoordiger van Shazam in België
Belgacom Skynet Advertising wordt de exclusieve advertentievertegenwoordiger van Shazam in België en verkoper van Shazam For TV en andere in-app-advertentiemogelijkheden. Lees er hier alles over.
 
Transfer doet voortaan de regie van Star TV
De Franstalige digitale zender Star TV zal voortaan gecommercialiseerd worden door Transfer, de gespecialiseerde regie voor themazenders. Sinds de start zat Star TV bij IP. Ontdek de nieuwe tarieven en contactgegevens bij MediaSpecs.
 

 
Telenet sluit nieuw distributiecontract met VRT
Telenet maakte bekend dat het zijn distributiecontract met de VRT voor vier jaar verlengt en sterk uitbreidt. Wat dit juist inhoudt en wat deze hernieuwde overeenkomst voor de consument betekent, vindt u hier.
 
Nederlands Limburgse kranten wellicht naar Concentra
Concentra staat dicht bij een deal over de aankoop van de Nederlands Limburgse kranten Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad. Concentra en Mecom Group hebben immers een intentieverklaring getekend in het overnameproces van Media Groep Limburg. Meer info op Hot News.
 
Netwerk DOOH TV breidt uit met Galerie Toison d'Or
Het Brusselse La Toison d'Or wordt het 15de winkelcentrum uitgerust met de digitale LED-schermen van DOOH TV. De regie installeert naast de klassieke reclamezijden ook een verticaal indoor scherm van goed 3,5 meter groot. De advertentietarieven vindt u in de database.
 
Gastromania vertrouwt regie toe aan Charlie Mike
Charlie Mike breidt haar regie-activiteiten uit met het tweemaandelijks magazine Gastromania. Het blad van uitgever Orena focust op lekker eten en drinken en heeft een aparte Nederlandstalige en Franstalige editie met een gezamenlijke oplage van 18.000 exemplaren. Ontdek de nieuwe tariefkaarten in MediaSpecs.
 

 
Live reclameblok via Theater aan de Stroom
Het Antwerpse Theater aan de Stroom introduceert tijdens de theatervoorstelling Vrouw Eet Man op donderdag 6 maart een live reclameblok waarbij het theaterversies zal brengen van bekende tv-spots. Hiervoor deed het begin februari een oproep aan adverteerders via een filmpje gemaakt door Famous op Theaterreclame.be. Meer info op MediaSpecs Hot News.
 
Dupuis Publishing legt de boeken neer
Dupuis Publishing heeft de boeken neergelegd. De uitgever van de bladen L'Evénement en La Gazette Diplomatique is failliet.
 
Autozone.be wordt Autotrack.be
Na Nederland introduceert de Persgroep Autotrack ook op de Belgische markt. Autotrack is de opvolger van Autozone en wil een advertentieplatform bieden waar consumenten zorgeloos op zoek kunnen gaan naar een andere auto.
 
Trustmedia lanceert de Brandpacks
Met de ambitie om cross-mediaal adverteren nog toegankelijker te maken, pakt Trustmedia uit met een nieuw initiatief: de brandpacks. Deze formules zijn beschikbaar voor de merken De Tijd/L’Echo, Netto/Mon Argent en Sabato. Meer info op Hot News en in de database.
 

 
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Verslag van de Social Media Day over e-commerce
 
Verslag van de Trends Night 2014
 
Overzicht winnaars Media Awards in Luxemburg
 
Indienen dossier AMMA Awards kan nog tot en met 7 maart
 
Ranking UMA 2013: stabiel zakencijfer t.o.v. 2012, maar verschuivingen tussen mediabureaus
 
CIM: nieuwe out-of-home studie golf 2014-1
 
CIM: resultaten radio golf 2013-3
 
CIM: resultaten verspreiding pers 2013 Q4
 
Uitgevers vragen efficiënte aanpak van online hergebruik van artikels zonder licentie
 
Volgend academiejaar een nieuwe Master in Digital Marketing aan HEC-ULg
 

 
OVERIG NIEUWS
 
TMF en MTV in de grote Audimetrie
 
FVIB wordt Federatie Vrije Beroepen, Notarius in twee edities
 
Engees: nieuwe online jobbeurs voor ingenieurs, IT- en technische profielen
 
Express.be en 6minutes starten verregaande samenwerking
 
Architectura.be lanceert Franstalig luik
 
Drukkerij Roto Smeets aast op de bladen van Sanoma Nederland
 

Bericht aan de regies

MediaSpecs Database is de gebruiksvriendelijke online zoekmachine met tarieven, technische gegevens, foto’s en adressen van alle media in België en Luxemburg. De mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen. Contacteer ons indien u vragen heeft over uw opgenomen informatie. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag, as it happens, gratis alle medianieuws op maat voor iedereen die met professionele belangstelling de evoluties in het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Elke maand zijn er 3.000 unieke bezoekers.
 
MediaSpecs Insights: centraal informatiepunt waar mediaspecialisten interessante documenten kunnen ontdekken of zelf publiceren. Dit ‘expert generated content’-platform omvat analyses, opinies, onderzoeken, thesissen en artikels rond recente mediaontwikkelingen.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks een bondig overzicht van alle medianieuws. Begin van elke maand gratis verstuurd naar alle geïnteresseerde mediaprofessionals. Hot News en de Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter.
 
MediaSpecs LinkedIn User Group: interactief gebruikersplatform via LinkedIn voor alle MediaSpecs-abonnees.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


Recente reacties


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Media-investeringen 2013 in België (Space)
Het belang van licenties voor Belgische uitgevers van kranten en magazines (The Ppress)
Waarom live televisie kijken niet zal verdwijnen (Space)
Smartphone-eigenaars gaan vaker naar de bioscoop (Brightfish)
Trends in media, telecom en technologie voor 2014 (Deloitte)
Belgian Social Media Monitor (Bruno Peeters)
Review Preview 2014 (MEC Global)
Video market overview Europe, UK, Canada and USA (Videology)
Key developments in location based services and contextual messaging (IAB UK)