Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

mei 2015
81

Rijk gevuld media-archief

Beste mediavrienden,
 
Naast de database met informatie over ALLE media (up-to-date, compleet en gedetailleerd), kan u dagelijks op MediaSpecs Hot News terecht voor reclame- en medianieuws. Heet van de naald! Maar dat wist u ongetwijfeld al.
 
Maar wist u ook dat u dankzij de zoekbalk en via tags onderaan elk artikel beschikt over een rijk gevuld media-archief?
 
De tag AMMA Awards laat u bijvoorbeeld toe om alle winnaars van de vijf voorbije edities te raadplegen, maar evengoed de UMA-rankingen en alle andere mogelijke artikels over personen en mediatitels in ons Belgisch medialandschap kan u via onze zoekfuncties terugvinden.
 
Dergelijk “geschiedenisoverzicht” kan altijd van pas komen in deze haastige tijden met allerlei vluchtige (sociale) media!
 
Een overzicht van al onze nieuwsbrieven sinds september 2008 vindt u hier.
 
In deze 81ste nieuwsbrief brengen wij u in de linkerkolom een overzicht van de belangrijkste nieuwsfeiten van afgelopen maand, maar bekijk rechts ook zeker onze rubrieken Agenda, Jobs en Insights.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
Roularta Local Media

Nieuws over MediaSpecs

Op dinsdag 5 mei telt de MediaSpecs database 5.258 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.060), vakpers (629), dagbladen (272), huis-aan-huisbladen (662), out-of-home (836), radio/TV (401) en digitaal (1.725).
 
Nieuwe abonnees: Saatchi & Saatchi Brussels (reclamebureau) en Arval Belgium (adverteerder).
 
Ook onze collega's van MediaSpecs.fr verzenden vandaag hun maandelijkse newsletter. Contacteer ons voor een proefabonnement op de meest complete Franse mediadatabase.
 
MediaSpecs.fr

Nieuws van de maand april

AMMA Awards: overzicht van de winnaars
Op donderdag 23 april werden in Kinepolis Imagibraine naar jaarlijkse traditie de AMMA Awards uitgereikt. Naast Initiative, Medialaan TV en Kris Coumans werden er nog heel wat spelers uit de markt in de bloemetjes gezet. Klik op de titel voor het overzicht van alle winnaars!
 
Nieuwe weekendbijlage bij Sudpresse
Eind april publiceerden La Meuse, La Nouvelle Gazette, La Province, Nord Eclair en La Capitale voor het eerst hun weekendbijlage Maxx. Hierin staat elke week één bekend persoon centraal en worden diverse lifestylethema’s behandeld.
 
European Voice wordt Politico
De wekelijkse krant en website van European Voice zijn opgekocht door Politico en Axel Springer. Onder de naam Politico werd de eerste editie van de krant met het Europese politieke nieuws inmiddels verspreid in Brussel en andere Europese hoofdsteden.
 
Extra duiding bij NP Digital en NP Campaign
Wout Dockx van Newsworks Belgium geeft aan MediaSpecs meer uitleg over de newsbrands in het algemeen en de nieuwe advertentiepakketten NP Digital en NP Campaign in het bijzonder. Klik op de titel voor een uitgebreid verslag.
 
The Sales Summit
 
Eerste splash page via programmatic buying verkocht in België
Proximus Skynet Advertising kondigt een Belgische primeur aan: de eerste splash page (een pagina die boven de homepage van een website verschijnt) die verkocht werd via programmatic buying. Hiervoor werd samengewerkt met Cadreon, het filiaal van Mediabrands voor geautomatiseerde aankoop.
 
Blijf Actief Wonen Magazine: nieuw zorgmagazine over woningaanpassingen
Met dit magazine wil de organisatie Blijf Actief Wonen professionals en particulieren bewustmaken van de mogelijke woningaanpassingen die er zijn om langer thuis te blijven wonen. Contentmarketer Decom staat in voor het volledige project. Alle details kan u terugvinden in MediaSpecs.
 
Het aanbod inzake PNU Video verruimt
Naast de PNU Video 3 dagen en 5 dagen biedt IP Belgium nu ook de mogelijkheid om voor de PNU Video 7 dagen te kiezen. PNU Video maakt gebruik van het In-Read formaat waarbij een video-advertentie middenin een redactioneel artikel geplaatst wordt.
 
Alle Roularta-advertenties krijgen augmented reality
Elke advertentie in om het even welk Roularta-magazine krijgt voortaan augmented reality. Dit is mogelijk via een gratis app die de lezers kunnen downloaden op hun smartphone. Door de advertentie te scannen komen ze vanzelf op de site van het merk terecht.
 
RetailDetail Magazine
 
Volledige restyling van weekendbijlage Télé DH
IPM Advertising lanceerde afgelopen maand een nieuwe versie van Télé DH. De gratis zaterdagbijlage bij La Dernière Heure heet voortaan Télé DH Magazine en telt 96 ipv 72 pagina’s. Het magazine is volledig vernieuwd met een nieuw logo, een nieuwe lay-out en enkele nieuwe rubrieken.
 
Lux-Post verandert van naam en heet voortaan Live in Luxembourg
Het eerste nummer van de wekelijkse gratis krant onder de nieuwe naam viel eind april in de brievenbussen van alle inwoners uit het Groothertogdom Luxemburg. Regie: Espace Médias voor Luxemburgse opdrachtgevers en Rossel Advertising voor elke bestelling vanuit een bedrijf in België.
 
DOOH Media en Julien Staelen koppelen zich los van Euromobile
DOOH Media, de regie die digitale schermen in Belgische shopping centers commercialiseert, wordt een apart bedrijf en vormt dus niet langer een onderdeel van Euromobile. Julien Staelen, die de afdeling al leidde bij Euromobile, wordt eigenaar van het nieuwe bedrijf.
 
Roularta Business Leads lanceert Industrie E-Letter
De nieuwe Industrie E-Letter houdt met zijn content het erfgoed levendig van Industrie, het inmiddels stopgezette vakblad voor de industriële beslisser. De nieuwsbrief wordt zeven tot acht keer per jaar verstuurd naar vroegere abonnees, alsook naar exposanten en bezoekers van industriële beurzen.
 
B-information
 
Joepie wordt een maandblad en krijgt een nieuw jasje
Joepie verschijnt voortaan maandelijks in plaats van wekelijks. Het magazine voor tienermeisjes werd verder zowel inhoudelijk als vormelijk in een compleet nieuw jasje gestoken.
 
Flair Chick Chat, de nieuwe app van Flair
Flair trekt meer en meer de digitale kaart. Met Flair Chick Chat, een daily app boordevol wist-je-datjes om meteen te delen, speelt het in op de hedendaagse digitale tendens. Bekijk de mogelijkheden in MediaSpecs.
 
Newsmonkey lanceert Monkeys@Work
Met content rond alles wat met de arbeidsmarkt te maken heeft, mikt het nieuwe platform Monkeys@Work op studenten, net afgestudeerden en jonge professionals. Voor bedrijven is het in eerste instantie een mogelijkheid om aan employer branding te doen via native advertising. Ontdek de tarieven hier.
 
Inread Videos voortaan op alle sites van Roularta
Gestart op Knack.be en voortaan op alle websites van Roularta: Inread Video Online. Er wordt een commerciële video gezet binnen een redactionele context waarbij de plaats van deze video varieert. Meer details over deze vorm van adverteren vindt u in onze database.
 
Cuckoo Awards
 
Gault Millau eert Italië met een speciale editie 'La Buona Italia'
De gastronomische gids Gault Millau eert Italië en haar gastronomie met een speciale ‘La Buona Italia’ editie. Deze 40 pagina’s tellende special wordt geïntegreerd in de Gault Millau editie 2016. De gids zal een oplage hebben van 30.000 exemplaren. Bekijk de details hier.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
China’s grootste krant sinds april in de Benelux
 
JCDecaux lanceert de e-FZB
 
IAB werkt de standaardformaten bij voor mobile en tablets
 
Privacyprotection.be: nieuwe website om uw privacy beter te begrijpen
 
Videochat op Facebook Messenger
 
OVERIG NIEUWS
 
EFFIE Awards: overwegend Belgisch werk
 
Cuckoo Awards: overzicht genomineerden
 
Direct Marketing Personality: overzicht genomineerden
 
Student Magazine Print Award: overzicht winnaars
 
Young PR Lions Cannes: twee dames van Finn PR vertegenwoordigen België
 
Medialaan Fairtime Award: Vlaamse Parkinson Liga en Pink Ribbon winnen
 
Clear Channel Belgium

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers januari 2015: 4.814.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 5.500 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


Roularta Media

 

 

Recente reacties


NP Multiplatform

 

 

 

 

 

 

 

 

Vino Magazine

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
WHOOHW Survey 2.0 (JCDecaux, Clear Channel & GfK)
Kijkgedrag op nieuwe schermen (CIM)
Vijf lessen uit de CIM-persbereiksstudie (Space)
Analyse van de CIM-luistercijfers (VAR)
Jaarverslag met overzicht media-investeringen (UBA Belgium)
Overzicht kijkcijfers maart 2015 (OMD Belgium)
Overzicht reclame-investeringen februari 2015 (OMD Belgium)
Tv-reclame net zo effectief bij second screen (SevenOneMedia)
Consumer’s mobile devices new marketing ally for retailers? (The Cube)
The battle for eye space in a TV-everywhere world (Nielsen)
Dentsu Media Keyfacts 2015 (Dentsu Aegis Network)

 

 

 

MediaSpecs Database

 

 

 

 

 

 

 

 

Maison Moderne

 

 

 

 

 

 

 

 

Retriever Media Informatie