Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

oktober 2014
74

Vingervlug zoeken

Beste mediavrienden,
 
MediaSpecs introduceert de Search-as-you-Type functie. Met deze innovatieve tool wordt een slimmer en relevanter resultaat getoond. De rijkdom van de database komt nu nog beter tot zijn recht.
 
De applicatie levert een aantal voordelen voor de gebruiker: snellere zoekopdrachten, slimmere suggesties en directe resultaten.
 
Verder in deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van het belangrijkste medianieuws van de afgelopen maand september.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
NP

Nieuws over MediaSpecs

Ieder half jaar brengt MediaSpecs, de online zoekmachine met Belgische en Luxemburgse media-info, een stand van zaken van haar database. Voor elk mediumtype is er de top 20 van het aantal titels per regie. Meer uitleg vindt u op MediaSpecs Insights.
 
Op donderdag 2 oktober telt de MediaSpecs database 5.201 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.091), vakpers (625), dagbladen (239), huis-aan-huisbladen (654), out-of-home (806), radio/TV (409) en digitaal (1.712).
 
Nieuwe abonnees: Belgische Distributiedienst en Artevelde Hogeschool.
 
Voor nieuws over de media in Nederland kan u voortaan terecht op de nieuwe website van onze partner Retriever.nl of via hun nieuwsbrief.
Nieuws over de media in Frankrijk vindt u bij MediaSpecs.fr of via de maandelijkse newsletter.
 
NP

Nieuws van de maand september

Newsworks Belgium blaast de NP-packages nieuw leven in
Newsworks, het sectorinitiatief van de vier belangrijkste dagbladregies in België, kondigt de lancering aan van NP 3.0. NP laat een “one stop shopping” toe in alle 12 krantentitels tegelijk en was toe aan een 3.0 leven met de digitale platformen als aanvulling op de papieren edities. Ontdek de mogelijkheden hier.
 
De Morgen compleet vernieuwd
Vanaf dinsdag 7 oktober wordt De Morgen compleet vernieuwd: zo komt er een vernieuwde krant, een ambitieuze website en een gloednieuwe mobiele app.
 
Flows enkel nog digitaal beschikbaar
De wekelijkse haven- en transportkrant Flows (opvolger van De Lloyd) verschijnt sinds 17 september niet meer op papier. Voortaan wordt er volledig ingezet op het vernieuwde nieuwsplatform Flows.be en een dagelijkse online nieuwsbrief.
 
Touring Explorer verandert naam naar Touring Magazine
Touring heeft zijn magazine volledig in een nieuw kleedje gestopt om zo nog beter op de verwachtingen van zijn lezers in te spelen. De lay-out kreeg een grondige facelift, maar de basis van het magazine bleef ongewijzigd.
 
NP
 
Tour & Taxis Magazine in regie bij DB Publishing
DB Publishing, de regie van het nieuwe filmmagazine Be4MAG, is voortaan ook verantwoordelijk voor de commercialisering van Tour & Taxis Magazine. Voorheen gebeurde de reclamewerving van dit magazine intern. Meer info en tarieven voor 2015 vindt u in onze database.
 
Sanoma lanceert NoRisk: campagnes zonder risico voor de adverteerder
NoRisk is een formule waarbij Sanoma het timingsrisico volledig voor hun rekening neemt en waarbij het financiële risico beperkt of zelfs helemaal vermeden wordt. Klik op de titel voor meer info en bekijk de voorwaarden hier.
 
Jagen Informeert, de nieuwe digitale newsletter van het magazine Jagen
Jagen Informeert wordt verstuurd naar topondernemers, kapitaalkrachtige families en key decision makers geïnteresseerd in jacht en outdooractiviteiten. Momenteel wordt de digitale newsletter verzonden naar meer dan 10.000 Nederlandstalige en 3.500 Franstalige e-mailadressen.
 
KMO Gids krijgt een nieuwe look en heet voortaan Pulse
De KMO Gids van De Tijd zit in een nieuw jasje en heet voortaan Pulse, omdat het magazine als het ware de vinger aan de pols houdt bij de hedendaagse ondernemer. Het behandelt topics en trends in domeinen als finance, fleet, energie, fiscaliteit en HR. Nieuw is de rubriek Gadgets met musthaves.
 
MediaSpecs.fr
 
JCDecaux krijgt reclame-exploitatie op Lux-Airport toegewezen
Lux-Airport kondigt aan dat, als gevolg van een aanbesteding, een contract werd toegewezen aan JCDecaux Luxembourg voor de exclusieve reclame-exploitatie op de luchthaven van Luxemburg voor de komende tien jaar.
 
DOOH TV lanceert reclamepanelen met eye tracking
DOOH TV, dat een netwerk heeft van reclameschermen in shoppingcentra en een uitbreiding naar Genk plant, lanceert een nieuw concept om de publieke belangstelling in realtime te kunnen meten: de reclamezijden worden voorzien van meetinstrumenten om kijkdichtheid en koopgedrag te analyseren.
 
Metaal Info in regie bij Trevi
Metaal Info wordt vanaf nu gecommercialiseerd door Trevi. Het vakblad verschijnt vier keer per jaar en wordt verstuurd naar VLAMEF-leden en beslissingsnemers van KMO's actief in de metaalsector in Vlaanderen en Brussel, goed voor een oplage van 7.000 exemplaren.
 
Think Media Outdoor lanceert Eyecatcher
Think Media Outdoor lanceerde gisteren op vier locaties het nieuwe back light formaat Eyecatcher. Dit frameloze formaat wordt in een eerste fase uitgerold in Antwerpen, Knokke en Aalst en wordt per periode van drie maanden verhuurd. 
 
B-information
 
Clear Channel lanceert People & Places 2.0
Clear Channel Belgium verfijnt zijn People & Places-aanbod. Adverteerders kunnen nu 2m²-reclamezijden kiezen in de nabijheid van de locaties die het meest geschikt zijn voor hun merken: een selectie op maat in de nabijheid van verkooppunten (POS) of van plaatsen die bezocht worden door hun doelpubliek (POI). De geüpdate regieportfolio vindt u hier.
 
Vacature Magazine verschijnt opnieuw op papier
Vacature Magazine ligt opnieuw tweewekelijks in de krantenwinkel met een oplage van 25.000 exemplaren. Sinds 2013 verscheen het magazine enkel nog digitaal en in verkorte versie in De Morgen. Meer uitleg door commercieel directeur Fabrice Dekerf op Hot News, nieuwe tarieven in de database.
 
De Persgroep breidt Nederlandse activiteiten Tweakers uit naar België
De Persgroep rolt het concept van Tweakers uit naar België. In Nederland is Tweakers al de grootste technologie- en elektronicasite met een eigen onafhankelijke product- en prijsvergelijker. Die ambitie is er nu ook voor België.
 
Formaatwijziging bij Metro
Sinds maandag 1 september verschijnt Metro op een ander formaat. De gratis krant verschijnt niet langer op het formaat 360x239mm, maar gebruikt voortaan de kleinere afmetingen 337x227mm.
 
Retriever Media Informatie
 
Het Laatste Nieuws lanceert de gratis app HLN Nieuwswekker
Met de HLN Nieuwswekker bent u meteen mee met de actualiteit van de dag: u wordt gewekt met een ringtone en vindt de vijf belangrijkste nieuwsartikels op uw scherm. Klik hier voor de advertentieformaten en -pakketten.
 
Nieuw encartageformaat bij De Tijd: het tabernakel
De Tijd en L’Echo lanceren met het tabernakel een nieuw encartageformaat. Deze encart heeft de afmetingen van een Berlinerformaat en telt in totaal acht pagina’s. Volledig geopend is het tabernakel vier pagina’s breed of dubbel zo groot als een standaard panoramaformaat.
 
Diverse nieuwigheden bij Steps
Het gratis lifestylemagazine Steps kreeg in september een nieuwe luxe look met een extra glossy harde cover en 100% gerecycleerd glossy papier. Ook werd de visibiliteit opgedreven door een speciale midweekdistributie en wordt er extra aandacht besteed aan de mogelijkheden van native advertising.
 
Netflix beschikbaar in België
Netflix, ’s werelds grootste netwerk voor internettelevisie, is nu ook beschikbaar in België. Abonnees kunnen vanaf 7,99 euro per maand series en films bekijken waar en wanneer ze willen via directe toegang op tv's, tablets, smartphones, gameconsoles en computers. Klik op de titel voor het concrete programma-aanbod. De VRT heeft alvast besloten om zes reeksen beschikbaar te stellen.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Europa opent onderzoek naar participatie Telenet in De Vijver
 
Telenet verlengt contract met HBO en kondigt productie van eigen tv-reeks aan
 
Nemen Roularta en De Persgroep de Sanoma-titels over?
 
Concentra neemt Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad over
 
Extra onderzoek naar de overname van Mecom door De Persgroep
 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers mei 2014: 5.666.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 4.700 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

RoulartaRecente agenda


Recente reacties


Clear Channel Belgium

 

 

 

 

 

 

 

 

Maison Moderne

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Lancering van IAB Matrix, de Belgische internet trendsbarometer (IAB Belgium)
Programmatic markt in Europa met 111% gestegen (IAB Europe)
Analyse CIM-resultaten print en cinema (Space)
The New Consumer (De Persgroep)
Aandeel van online video’s op mobiele apparaten stijgt naar 27% (Ooyala)
International Media Image Survey 2014 (C Squared)

 

 

 

 

IBIS Awards

 

 

 

 

 

 

 

 

RetailDetail Night

 

 

 

 

 

 

 

 

UPP