Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

september 2014
73

Welkom terug!

Beste mediavrienden,
 
MediaSpecs heeft deze zomer niet stilgezeten en kijkt uit naar een interessant najaar, waarin wij het werk van de mediaprofessionals zo comfortabel mogelijk blijven maken.
 
Dit doen we door middel van onze gratis nieuwssite Hot News en onze zoekmachine met een overzicht van alle Belgische en Luxemburgse reclamemogelijkheden (wie heeft er nog geen abonnement?).
 
Deze zomer zijn ook de eerste redactionele kalenders voor 2015 in MediaSpecs toegevoegd.
 
Verder in deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van het medianieuws van de afgelopen maand augustus.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
MediaSpecs.fr

Nieuws over MediaSpecs

BERICHT AAN UITGEVERS EN REGIES
 
Op 30 september geeft MediaSpecs, op vraag van de UPP (Unie van de uitgevers van de Periodieke Pers), een infosessie aan regies en uitgevers over hoe hun titel op een goede manier bekend te maken bij mediaplanners en adverteerders.
 
BERICHT AAN VAKPERS
 
MediaSpecs doet een oproep aan alle enthousiaste vakpers-uitgevers om een dossier in te dienen voor de B2B Press Awards.
 
U bent uitgever of maker van een vakblad, website, newsletter of app die zich richt naar een specifieke professionele doelgroep? Uw medium blinkt om meerdere redenen uit door vorm en inhoud?
 
Schrijf u hier in en krijg de verdiende bekroning op uw werk tijdens een spetterende gala-avond.
 
NIEUWS OVER DE DATABASE
 
MediaSpecs heeft bij de CIM-gecontroleerde titels sinds kort een document geplaatst met de CIM Echtverklaring (cijfers verklaard op erewoord) en een rechtstreekse link naar de openbare bereikresultaten. Na elke bekendmaking worden de exacte getallen getoond om een correct beeld te geven van de huidige situatie voor deze titels.
 
Op dinsdag 2 september telt de MediaSpecs database 5.170 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.085), vakpers (620), dagbladen (238), huis-aan-huisbladen (654), out-of-home (794), radio/TV (406) en digitaal (1.706).
 
Nieuwe abonnee: INXCO (communicatiebureau).
 
BDMA

Nieuws van de maand augustus

AYA Lifestyle: nieuw magazine door moslima’s
Moslima’s in Vlaanderen en Nederland kregen op 1 september een eigen magazine. AYA Lifestyle behandelt dezelfde thema’s als andere vrouwenbladen (fashion, beauty, kunst, reizen, koken, carrière en gezin), maar heeft meer aandacht voor levensbeschouwelijke thema’s. Het tijdschrift verschijnt vier keer per jaar. Tariefinfo bij MediaSpecs volgt snel!
 
SBS Belgium verlengt samenwerking met Viacom en Discovery Channel
Het commercieel partnership tussen SBS Belgium, Viacom (MTV, TMF, Comedy Central, Nickelodeon en Nick Jr.) en Discovery Channel wordt de volgende jaren verdergezet. SBS Belgium behartigt de commerciële belangen van deze thematische zenders en is blij het contract te kunnen verlengen.
 
Star TV houdt op te bestaan
Newscom stopt de productie van Star TV. Ondanks een groeiend portfolio van adverteerders en een stijgende reclame-omzet bleek een rendabele exploitatie niet meer mogelijk. De regie Transfer laat weten dat er gewerkt wordt aan een overname van het uitzendkanaal met een ander programma-aanbod.
 
Najaarsprogrammaties bij VRT, Medialaan, SBS en Sanoma
Augustus is de maand van de najaarsprogrammaties voor de verschillende Vlaamse televisie- en radiozenders. Ontdek wat één, Canvas, VIER, VIJF, Libelle TV, VTM, 2BE, Vitaya, Q-music, Radio 1, Studio Brussel en MNM vanaf september te bieden hebben.
 
Gondola
 
VTM zet volledige afleveringen gratis online
Voortaan kunnen bezoekers van VTM.be, nadat ze zich geregistreerd hebben, heel wat programma’s volledig en gratis bekijken. Meer concreet gaat het om eigen producties waarvan de afleveringen tot vier weken na uitzending beschikbaar blijven. Tijdens de online afleveringen kunnen reclamespots niet doorgespoeld worden.
 
(A)WAY Magazine wordt overgenomen door Annick Mermuys
Annick Mermuys, reeds bekend van onder andere Echos Coiffure en Pro Esthetic, neemt (A)WAY Magazine over van Elena Bucciero die het magazine in 2004 oprichtte. Het Engelstalige tijdschrift voor expats verscheen voor het laatst in december 2013. Het eerstvolgende nummer is gepland voor november. Custom Regie blijft verantwoordelijk voor de reclamewerving.
 
Kanaal Z werkt samen met Transfer en treedt toe tot de CIM Grote Audimetrie
Sinds 1 september staat Transfer in voor de verkoop van tv-spots op de business-zenders Kanaal Z en Canal Z. Dit in een combinatie-package met de andere themazenders waarvoor ze de regie verzorgen. Roularta Media blijft instaan voor alle non-spot formules. Beide zenders worden bovendien ook gerapporteerd in de Grote Audimetrie van het CIM.
 
Harper’s Bazaar herrijst na 25 jaar in België en Nederland
Vorige week verscheen er, exact een kwarteeuw na de vorige, opnieuw een Nederlandstalige editie van het van oorsprong Amerikaans modeblad Harper’s Bazaar. De oplage bedraagt 130.000 exemplaren en wordt verspreid in België en Nederland. Uitgever is het Nederlandse Hearst Magazines.
 
B-information
 
Nieuw magazine RetailDetail Food op maat van retail, FMCG en foodservice
RetailDetail lanceert een gloednieuw magazine voor de foodsector: RetailDetail Food. Het magazine verschijnt voor het eerst op 26 september en brengt de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van voedingsdistributie, voedingsproductie en horeca. De startoplage bedraagt 10.000 exemplaren.
 
ProduPress lanceert Actiefwonen.be en Decoidees.be
ProduPress lanceert de nieuwe websites Actiefwonen.be en Decoidees.be, die als verlengstuk moeten dienen van de gelijknamige magazines. Beide websites staan volledig in het teken van de nieuwste trends op het gebied van design en binnenhuisinrichting. De advertentiemogelijkheden vindt u hier.
 
Eind oktober een nieuw Belgisch filmtijdschrift: Be4MAG
Be4MAG zal gratis verspreid worden via bioscoopzalen en horeca- en cultuuraangelegenheden. De oplage bedraagt 200.000 exemplaren, waarvan 60% in het Nederlands en 40% in het Frans. Het magazine bevat tien pagina’s redactionele inhoud en is volledig gewijd aan één specifieke film.
 
Belgacom Skynet Advertising wordt de officiële regie voor Autosalon.be
Belgacom Skynet Advertising neemt de site Autosalon.be in regie. Het kwam als winnaar uit de pitch die door de Belgische automobiel- en tweewielerfederatie FEBIAC en digitaal agentschap Mountainview werd georganiseerd.
 
Retriever Media Informatie
 
Made in (Mediahuis) breidt uit naar Oost-Vlaanderen, Mechelen en Leuven
Made in, het initiatief van Mediahuis met nieuws over ondernemingen uit de buurt, breidt binnenkort uit naar Oost-Vlaanderen, Mechelen en Leuven. Het Made in-concept richt zich naar lokale ondernemers, bedrijfsleiders en managers. Het omvat een website en een dagelijkse newsletter met al het bedrijfsnieuws uit de eigen regio.
 
Diverse nieuwigheden bij Gault Millau
De internationale restaurantgids Gault Millau komt op de proppen met enkele nieuwigheden: een nieuwe lay-out, een formaatwijziging, een nieuwe website, een app en nog andere nieuwe projecten. Klik op de titel voor meer info.
 
AutoTrack.be lanceert mobiele app
AutoTrack wil zijn gebruikers een betrouwbaar platform bieden bij het zoeken naar een tweedehands auto. Naast de website AutoTrack.be is hun aanbod tweedehandswagens nu ook beschikbaar voor iOS en Android via de AutoTrack app. De advertentietarieven worden binnenkort bekendgemaakt.
 
Bezuinigingen bij de openbare omroep: MNM in de etalage?
De nieuwe Vlaamse regering legt aan de VRT besparingen op. Zo vraagt men meer efficiëntie, meer de nadruk op informatieoverdracht en cultuur en het opdoeken van OP12. Ook een eventuele verkoop van MNM lijkt geen taboe meer.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Telenet bezorgt Vlaanderen de beste digitale infrastructuur van Europa
 
CIM-cijfers: verspreiding magazines 2014 Q2
 
CIM-cijfers: verspreiding dagbladen 2013-T3 tot 2014-T2
 
CIM-cijfers: resultaten radio golf 2014-2
 
Amazon bereidt een online advertentieprogramma voor
 
Grazia en Marie Claire blijven bij Sanoma Media Nederland
 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers mei 2014: 5.666.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 4.600 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


Maison Moderne

 

 

Recente reacties


B2B Press Awards

 

 

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
50% van de Europese video campagnes had een mobiele component (Videology)
Reclame-investeringen 2013-2014 (Nielsen)
Programmatic Trading White Paper (IAB Europe)

 

 

 

 

 

 

UPP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RetailDetail RetailDay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MediaSpecs Database