Geen afbeeldingen? Webversie

 

Hello Garden nieuwsbrief #44 - week 38, 2016

De kerstmodus en de uitverkoop van vasteplanten in de tuincentra zijn de onderwerpen in deze nieuwsbrief. Uiteraard blikken we vooruit op het weer voor de komende week.

 

Kerstmodus

Nu de herfst op de kalender staat zijn de tuincentra vrijwel allemaal in de kerstmodus beland. Buiten de bolchrysant, Calluna, violen en Gaultheria worden er vrijwel geen andere tuinplanten meer ingekocht. Zonde!

Er zijn nog zo veel mooie en interessante tuinplanten te koop, alleen niet meer in de meeste tuincentra.

De consument heeft nog steeds belangstelling voor vasteplanten. De laatste cijfers van de Tuinbranche laten zelfs zien dat er met name in juli een flinke groei te zien is in levend groen.

In de maanden augustus en september tot nu toe zien we de vasteplanten nog 'lekker doorlopen'. De consument wil dus wel, we moeten alleen zorgen dat we voldoende gevarieerd assortiment in de winkels presenteren.

Nu de meeste medewerkers met het bouwen van de kerstmarkt zijn belast is de aandacht voor veel andere productgroepen vrijwel verdwenen. Laatst liep ik bij een klant op de buitenafdeling waar geen medewerkers te vinden waren. Er liepen enkele klanten rond die nog niets in hun winkelwagen hadden. De handel stond erbij alsof er al een poosje niet naar omgekeken was. Ik druk dit dan nog zachtjes uit. De klanten zeiden tegen elkaar: "hier hebben we ook niets meer te zoeken" en draaiden zich om en liepen de koude kas in. Gemiste kans dus.

Zorg dat er nog voldoende attractieve handel staat en ruim restanten op tijd op!

 

Vasteplanten uitverkopen?

Voor de tuincentra die menen in het najaar geen vasteplanten meer te kunnen verkopen adviseren wij om deze terug te knippen, in te schuiven en af te prijzen.

Veelal worden de Hello Garden vasteplanten afgeprijsd naar 5 voor € 10,- en in oktober de restjes voor 10 voor € 10,-. De tuincentra die met de retourregeling van Bouman meedoen kunnen dan nog de laatste restjes retour geven. Hierdoor heeft u het optimale uit uw vasteplantenprogramma gehaald en begint u in het voorjaar met een schone lei.

Er zijn nog voldoende consumenten die op koopjes jagen en u graag van uw restanten af willen helpen.

Maak hier ook gebruik van!

Voor de tuin- en groencentra die in het najaar doorverkopen heeft Griffioen Wassenaar nog een breed aanbod frisse vasteplanten beschikbaar. Succes!

 
 

Het weer de komende week ...

Het weekend is het aanvankelijk nog warm, met kans op af en toe een kleine hoeveelheid regen. Na het weekeinde volgt een overgang naar een weertype met meer wind, geregeld regen en maxima die dalen naar normale waardes voor deze tijd van het jaar, rond de 18 graden. 

Vasteplanten in het openbaar groen volgens ons GreentoColour®-concept. Ook zeer geschikt voor de borders bij uw tuincentrum. Zien doet kopen!

 
 
 

Uw contactpersonen:

Arthur de Wit
T  +31 (0)6 54 37 23 35

sales@griffioenwassenaar.nl

John Frederiks
T  +31 (0)6 46 05 73 93

jfrederiks@griffioenwassenaar.nl

 

Hello Garden is een merk van:

Griffioen Wassenaar BV
Postbus 2102
2240 CC Wassenaar