Facebook icon Twitter icon Forward icon

Griffioens Groennieuws

Griffioens Hello Garden

Wilt u vasteplanten inspiratie ontvangen waardoor u nog meer succes kan boeken op de winkelvloer? In Groennieuws leest u de komende maanden hoe u extra omzetkansen kunt benutten en hoe u de consument kunt informeren.

Groennieuws brengt u op de hoogte van wetenswaardigheden en nieuwtjes rond vasteplanten. Onderwerpen als verzorging, toepassing en het optimaal presenteren van vasteplanten op de winkelvloer komen aan bod. We zullen aandacht geven aan nieuwe maar ook onbekende soorten. En we houden u op de hoogte van beschikbare voorraden.

In de rubriek ‘planten podium’ leest u bijzonderheden over soorten die op dat moment in de belangstelling staan.

Maart roert zijn staart (maar niet altijd ...)

Begin maart kunnen flinke nachtvorsten optreden. Hoewel, nachtvorst treedt hoofdzakelijk op vlak voor zonsopgang, bij heldere hemel. Dit betekent dat de schade van nachtvorst ook iets anders kan zijn dan bij vorst overdag in maart.

De fris uitgelopen vasteplanten die u van ons ontvangen hebt, kunnen makkelijk een aantal graden vorst zonder schade doorstaan. ‘Schade’ betekent dan ‘glazig’ blad of, bijvoorbeeld, kapotgevroren punten.

In deze periode leveren wij veel uit de koude kas, waar niet gestookt wordt, de temperatuur in de nacht even laag is als buiten en alleen het schadelijke weer wordt buitengehouden. De hardheid lijdt hier niet onder.

Tips

Hello Garden - tips
  • Pas op met (voorgetrokken) planten uit de warme kas. Voorgetrokken planten worden overigens niet door Griffioen verkocht.
  • Jong schot van bijvoorbeeld Hosta en Dicentra is extra vorstgevoelig.
  • Een doek over de vasteplantentafel biedt voldoende bescherming tegen een late, felle nachtvorst.
  • Bij vorst en wind drogen potkluiten snel uit. Voorkom uitdroging door tijdig water te geven.
Griffioens Hello Garden

De vasteplanten staan klaar ...

Griffioens Hello Garden

Nu op weg naar de klanten!

Mest

Op de kwekerij werken wij veelal met natuurlijke meststoffen, bijvoorbeeld van DCM. De door Griffioen geleverde planten krijgen na de winter ca. 3 tot 4 maanden voorraadbemesting toegediend. Dit is meer dan voldoende om bij u op het tuincentrum in goede conditie te blijven. Bedenk wel dat de voeding veelal vanaf 12-15 graden vrijkomt, onder die temperatuur gebeurt er weinig.

Alle nieuwe productie wordt ook weer van dezelfde hoeveelheid mest voorzien, zodat bij alle planten voldoende voeding vanaf nu tot aan de zomer in de potten aanwezig is.

Ondertussen op de kwekerij ...

Griffioens Hello Garden - kwekerij

Op onze kwekerij wordt momenteel volop uitgeleverd. Tegelijkertijd worden grote hoeveelheden planten gepot voor de latere periode richting zomer. De planten worden geleverd in de bekende 11 cm blauwe vierkante potten; de meest renderende potmaat op het tuincentrum.

Soorten die echt vers op het tuincentrum moeten staan, zoals Lupinus en Alcaea, worden om de paar weken in sets gepot, zodat we steeds over nieuwe, frisse aanvoer beschikken.

In de komende maanden zullen zo nog heel veel jonge planten hun weg door het bedrijf vinden en, hopelijk, tenslotte via u bij de consument terechtkomen.

Hello Garden
Hello Garden