Se nyhedsbrevet i browseren
Hjemmesiden
Alt

Årskonferencen 2021: Indkøb af bæredygtigt og klimavenligt byggeri

Bæredygtigt og klimavenligt byggeri er en af de vigtigste brikker i den grønne omstilling. Som offentlig eller privat indkøber spiller du en nøglerolle i den udvikling. For at give dig mere viden, indsigt og inspiration til at løse opgaven zoomer Forums og POGIs årskonference ind på det bæredygtige byggeri. Du møder rådgiveren, arkitekten og forskeren. Og naturligvis en række af dine indkøbskolleger, som vil dele deres erfaringer med dig.

Deltag fysisk eller online
Formiddagens program handler om bæredygtigt byggeri. Her kan du kan du deltage fysisk eller online. Efter frokost kan du hente inspiration fra Forum og POGI om temaer som produktstandarder i indkøb og cirkulært indkøb af møbler. Og så kårer vi Verdens Bedste Indkøber. Eftermiddagens program kan du kun deltage i ved at være fysisk til stede.

Tid og sted: Torsdag den 28. oktober 2021, kl. 10-17 på Odense Rådhus eller online.


Pris for fysisk deltagelse: 395 kroner inkl. forplejning. Det er gratis at deltage online (Kl. 10 - 13).

TILMELD DIG ÅRSKONFERENCEN HER

 
Alt

Skovrydningsfrie indkøb i Region Hovedstaden

Region Hovedstaden har udarbejdet en handlingsplan for skovrydningsfrie indkøb. Planen er en del af indsatsen for grønne indkøb, som skal nedbringe miljø- og klimabelastningen fra indkøb hos regionens hospitaler og institutioner. Kortlægning, markedsdialog og undervisning i grønne indkøb for nøglemedarbejdere i organisationen er blandt de værktøjer, som skal i brug.

”I Region Hovedstaden har vi valgt at gå forrest med de skovrydningsfrie indkøb og håber, at vores erfaringer kan gøre det nemmere for andre. Vi lægger derfor handlingsplanen frem så både offentlige og private organisationer har mulighed for helt eller delvist at kopiere den,” siger Rasmus Nielsen, specialkonsulent for Bæredygtig omstilling og Grønne Indkøb i Region Hovedstaden.

Handlingsplanen er stadig i proces, men vi har lagt et link til den i artiklen, som du finder her.

 
Alt

Aalborg Kommunes emballagekrav skabte røre i belysningsbranchen

POGI er i fuld gang med at revidere det nuværende indkøbsmål for indendørs og udendørs belysning. Det nye mål forventes at være klar i til efteråret 2021. Her vil blandt andet være fokus på emballageminimering – et område, hvor Aalborg Kommune allerede er godt i gang. Se her, hvordan kommunen har halveret emballageforbruget alene på levering af lysarmaturer.

Læs hele historien her

 
Alt

Byens Køkken i Odense fanger ’energifråserne’

Maskiner og andet udstyr i landets storkøkkener tegner sig for et anseeligt energiforbrug. Det vil POGIs nye indkøbsmål gøre op med, og fra nu af skal indkøberne gå efter de maskiner, som præsterer bedst gennem hele levetiden. Men også ’energiadfærden’ hos køkkenpersonalet og de små justeringer i dagligdagen skal ses efter i sømmene.

"Det er de ’mange bække små’-princippet, som er i spil her. Vaner skal ændres lidt og tekniske installationer justeres, men det er vigtigt, at det er nemt for medarbejderne at gå til. Det må ikke blive til ekstraopgaver i en i forvejen travl hverdag," siger Jette Eggers, der er leder af Byens Køkken i POGI-kommunen Odense.

Læs hele historien her

 

Kommende arrangementer

TCO: VÆRKTØJER OG WEBINAR

Online-undervisning i Miljøstyrelsens TCO-værktøjer for offentlige indkøbere og leverandører. Miljøstyrelsen har netop lanceret nye og opdaterede TCO-værktøjer for 25 produktgrupper til offentlige indkøbere. Nu kommer også et undervisningstilbud, som kan gøre dig til ekspert i brugen af værktøjerne - eller i hvert fald give dig et godt grundlag for at komme i gang med dem. Værktøjerne og vejledningerne kan hentes her.

Undervisningen foregår den 21., 22. og 24. juni. Læs mere og tilmeld dig her.

KOM TIL INFO-MØDE OM POGI

Overvejer du, om medlemskab af Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb (POGI) er noget for din organisation? D. 18. juni kl. 14-15 holder vi infomøde for alle, der overvejer at melde sig ind, eller blot har lyst til at vide lidt mere om POGI. Tilmeld dig her senest den 16. juni.

TEMAGRUPPE: CIRKULÆRE FORRETNINGSMODELLER OG MØBLER

Du kan stadig nå at være med i Forums temagruppe om ‘Cirkulære forretningsmodeller og møbler’ d. 9 juni, hvor du blandt andet kan være med til en gennemgang af punch outs af bæredygtige møbler på SKI's indkøbsaftale for møbler.

Tilmeld dig her.

TEMAGRUPPE OM FØDEVARER

Efter sommerferien igangsættes årets 3. temagruppe, der handler om fødevarer. Vi sætter fokus på indkøb af klimavenlige fødevarer uden at gå på kompromis med økologi, miljø og ernæring, Hold øje med Forums LinkedIn-side eller næste nyhedsbrev.

 

MØD OS PÅ IKAs ÅRSKONFERENCE 

Forum og POGI er i år med på IKAs årskonference d. 2-3 september. Vi har en fælles grøn stand 'Grønne indkøb - Mærker, initiativer og netværk' i samarbjede med Miljømærkning Danmark, FSC, PEFC.

Se hele programmet for konferencen og tilmeld dig her

 

SIDEN SIDST

Nye TCO-værktøjer gør det lettere for offentlige indkøbere at træffe grønne valg.

Tredobling af svanemærket byggeri på tre år. Nyhed fra Miljømærking Danmark.

 
Alt

FORUMS FORMANDSKAB I DEBAT PÅ ALTINGET.DK

Hvordan kan kommunerne sætte turbo på de grønne indkøb? Det spørgsmål havde Altinget Kommunal inviteret en række organisationer, politikere og virksomheder til at give deres bud på i april og maj. Formandsskabet for Forum, Rikke Dreyer og Jakob Zeuthen, har også deltaget med debatindlægget ”Produkter skal have længere levetid”. Læs indlægget her.

 
Alt

Bliv medlem af forums linkedin gruppe

Husk at melde dig til Forum for Bæredygtige Indkøbs LinkedIn-gruppe, hvor du kan holde dig ajour med nyheder om grønne indkøb, få svar på spørgsmål fra de øvrige medlemmer og selv poste nyheder og arrangementer.

Og for hver gang du synes godt om eller deler et opslag, hjælper du os med at få nyhederne endnu længere ud, så tusind tak på forhånd.

 
Alt

VIDENDELING FOR POGI-MEDLEMMER

Arbejder du i en organisation, som er medlem af POGI? Meld dig ind i denne LinkedIn-gruppe, hvor alle kan dele viden om offentlige grønne indkøb.

Gå til POGIs LinkedIn-side

 
Frameld nyhedsbrevet