Se nyhedsbrevet i browseren
Hjemmesiden
Alt

Nye kriterier gør op med overflødig emballage på hospitalerne

Nye miljøkriterier skal få leverandører til sundhedsvæsnet til at bruge mindre mængder emballage. Kriterierne er udviklet af regionerne i samarbejde med indkøbsorganisationer på sundhedsområdet i en række nordiske lande.

Hovedstadskommunerne har ladet sig inspirere af regionernes arbejde og er nu selv i gang med at udvikle egne principper. Selvom det projekt først afsluttes i 2023, så kan interesserede kommuner få lov at kigge med.

Find kontaktoplysninger her i artiklen.

 
Alt

Bæredygtige indkøb i en global krisetid

Behovet for at omstille til cirkulær økonomi er mere påtrængende end nogensinde: Klima og miljø er under vedvarende pres fra vores forbrug, og samtidig har internationale kriser de senere år vist os, hvor afhængigt og sårbart vores samfund er i krisetider, når der er nedbrud i de globale forsyningskæder.

Vi skal kort sagt forbruge mindre og forlænge produkternes levetid ved at reparere og genbruge mere, så ressourcerne holdes i omløb længere.

Hvilken rolle spiller du i den sammenhæng som offentlig eller privat indkøber? Hvilke redskaber har du at gøre godt med? Og hvad er der på vej? Det går vi i dybden med på Forums og POGI’s årskonference 2022.

Som altid er årskonferencen en kærkommen lejlighed for at mødes og dele erfaringer med dine kollegaer. Og så kårer vi Verdens Bedste Indkøber 2022.

Tilmeld dig årskonferencen her.

 
Alt

Ny rapport: Københavns Kommune spiller med indkøbsmusklen

Københavns Kommune har netop udgivet sin Årsrapport for bæredygtige indkøb 2021. I rapporten gør kommunen status på indsatsen inden for udvalgte områder som blandt andet cirkulære tekstiler, grønne køretøjer og miljømærkning.

En rød tråd gennem indsatserne er en aktiv markedsdialog. Det gælder ikke mindst med hensyn til at få flere miljømærkede produkter og services i spil.

- Dialogerne et vigtigt initiativ i forhold til Københavns vision om at fremme produkter, som bidrager effektivt til at nedbringe aftrykket på klima og miljø, siger David Salomonsen, der er chef for CSR og Indkøbsjura i Københavns Kommune.

Læs mere om rapporten her

 
Alt

Video-guide styrker miljøvenlige indkøb i private virksomheder

Virksomheders indkøb til den daglige drift af produkter som for eksempel møbler, transport, kontorudstyr og frokostordninger udgør tilsammen en væsentlig miljøpåvirkning.

Det er mange virksomheder bevidste om. De vil gerne gøre en indsats, men ofte savner de hjælp til at komme i gang med at gøre indkøbene mere miljøvenlige.

Derfor har Miljøstyrelsens Rejsehold lavet seks produktspecifikke videoer, der giver konkrete råd til at komme i gang med arbejdet. Målet er at hjælpe virksomhederne til et mindre klima- og miljøaftryk fra de varer og services, der købes – og i mange tilfælde kan det også give en økonomisk besparelse til virksomheden selv.

Du finder videoerne med de gode råd her.

 

Svanemærket stiller nye krav til hoteller og tekstiler

Læs mere om de nye krav hos Miljømærkning Danmark:

Klare ambitioner for svanemærkede hoteller

Cirkulært fokus i Svanemærkets nye krav til tekstiler

 

 

 

Temagruppe: Innovationsklausuler

Har du gode erfaringer med at indbygge innovationsklausuler i udbudsmateriale, som du vil dele med andre?

Eller har du brug for inspiration til, hvordan man i praksis udformer en ændringsklausul på det bæredygtige område?

Så er denne temagruppe noget for dig!

Her finder du datoer, program og tilmelding

 
Alt

Årskonference 2022: Bæredygtige indkøb i en global krisetid

Forum og POGI holder årskonference den 24. november i København, så sæt et kryds i kalenderen og tilmeld dig allerede nu. Læs mere om konferencens tema her i dette nyhedsbrev. Selve programmet vil være klar efter sommeferien.

Tilmeld dig her

 
Alt

Hvem skal være Verdens Bedste INDKØBER 2022?

Verdens Bedste Indkøber prisen er indstiftet af Miljøstyrelsen, IKA, Dansk Initiativ for Etisk Handel, Forum for Bæredygtige Indkøb (Forum) og Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb (POGI) og uddeles hver år ved Forums og POGIs årskonference.

Indstil din kandidat her.

 

Allez! Allez! Grib chancen for at ligge på hjul og løfte i flok

Blogindlæg af Forums formand Rikke Dreyer på udbudsmedia.dk

 
Alt

Bliv medlem af forums linkedin gruppe

Husk at melde dig til Forum for Bæredygtige Indkøbs LinkedIn-gruppe, hvor du kan holde dig ajour med nyheder om grønne indkøb og med Forums og andre aktørers arrangementer.

Og for hver gang du synes godt om eller deler et opslag, hjælper du os med at få nyhederne endnu længere ud, så tusind tak på forhånd.

 

 
Alt

VIDENDELING FOR POGI-MEDLEMMER

Arbejder du i en organisation, som er medlem af POGI? Meld dig ind i denne LinkedIn-gruppe, hvor alle kan dele viden om offentlige grønne indkøb.

Gå til POGIs LinkedIn-side

 
Frameld nyhedsbrevet