Se nyhedsbrevet i browseren
Hjemmesiden
Alt

Tilmeld dig nu: Årskonference om indkøb af bæredygtig transport i en klimatid

Årskonferencen afholdes på Odense Rådhus den 5. november 2020

På Forum og POGI’s årskonference 2020 vil vi se nærmere på indkøb af køretøjer, varelevering og transportydelser. Det er et højaktuelt tema, da der blandt andet er en dansk klimalov og en klimaplan på vej samt et nyt EU-direktiv om renere og mere energieffektive køretøjer. Det betyder, at vi kan se frem til mange nye krav til bæredygtig og klimavenlig transport, der både betyder udfordringer for markedet og indkøbet, men kan også give spændende og innovative muligheder.
På vores meget velbesøgte årskonference kan du blandt andet høre om:

  • Klimapartnerskaberne: Hvordan tænker erhvervslivet og regeringen, at man skal indføre bæredygtig transport i vores byer?
  • Værktøjer: Hvilke værktøjer kan støtte arbejdet med indkøb af bæredygtige køretøjer, varelevering og transportydelser i offentlige og private virksomheder?
  • Gode eksempler: Hvordan har andre organiseret arbejdet med at sikre bæredygtig transport?

Det er gratis at deltage, men der er et no show gebyr på 500 kr. Da der kun er 100 pladser, overvejes konferencen også at blive dækket som webinar.

Tilmeld dig allerede nu vores spændende årskonference her

 
Alt

Nye TCO-værktøjer for motorkøretøjer er klar til brug

Miljøstyrelsen føjer nu to nye TCO-værktøjer til de 13, som allerede er tilgængelige på Den Ansvarlige Indkøber. Denne gang handler det om indkøb af motorkøretøjer. Det er FORCE Technology, som har udviklet værktøjerne i tæt dialog med både indkøbere, producenter og relevante organisationer. SKI hilser værktøjerne velkommen og planlægger at gøre dem tilgængelige i deres dynamiske indkøbssystem for biler.

”Branchen har været inddraget i processen, hvilket er en vigtig forudsætning i udviklingen af nye sammenligningsmetoder – det er her den vigtigste viden om udviklingen ligger. Og mon ikke det øgede fokus på miljø og klima og den grønne omstilling vil gøre TCO-værktøjerne endnu mere populære blandt indkøberne,” siger Katrine Pape Huldahl, der er udbudsjurist hos SKI.

Læs hele historien her

 

Er offentligt byggeri på vej tilbage på det grønne spor?

Det spørgsmål forsøger Rikke Dreyer, chefkonsulent hos Miljømærkning Danmark og formand for Forum for Bæredygtige Indkøb, at finde et svar på i dette blogindlæg.

Problemet er, at kun en meget begrænset del af det offentlige byggeri certificeres. ”Der er uden tvivl flere forklaringer, men jeg tror desværre, at forklaringen især er, at der tænkes alt for kortsigtet, når det offentlige bygger. Der er begrænset fokus på de totale omkostninger, de samfundsmæssige omkostninger og på at sikre, at bygningen og bygningsmaterialerne kan indgå i den cirkulære økonomi”, skriver Rikke Dreyer blandt andet i indlægget.

Læs hele blogindlægget her

 
Alt

Arrangementer

Ny temagruppe om grøn transport i værdikæden

Vil du blive klogere på grøn transport og være med til at udarbejde gode råd og anbefalinger til indkøbere af transport? Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer dig til at deltage i en ny temagruppe for grøn transport.

  • Temagruppemøde 1: Perspektiver for fremtidens transport og grønne drivmidler (afholdes den 15. sept.)
  • Temagruppemøde 2: Hvordan sikrer man grøn transport i indkøb af varer og tjenesteydelser? (afholdes den 6. okt.)
  • Temagruppemøde 3: Præsentation og diskussion af oplæg til anbefalinger (afholdes den 20. okt. ONLINE)

Læs mere og tilmeld dig her

Ny tematruppe: Webinar om bæredygtige indkøbsprocesser

I løbet af efteråret vil Forum For Bæredygtige Indkøb afholde et webinar-forløb med fokus på Inventory Management eller bæredygtige indkøbsprocesser.

  • WEBINAR MODUL 1: Hvad er Inventory Management? Dato og tid: 8. september kl. 13.00-14.30
  • WEBINAR MODUL 2: Bedre beslutninger gennem Inventory Management. Dato og tid:  6. oktober kl. 9.30 – 11.

Læs mere og tilmeld dig her

Gratis webinar om bæredygtigt træ og papir

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer dig til at deltage i et gratis webinar om bæredygtigt træ og papir Webinaret er både relevant for offentlige indkøbere, miljømedarbejdere, udbudskonsulenter og leverandører til det offentlige. Dato og tid: 29. september, kl. 9-12.30 

Læs mere og tilmeld dig her

Gå-hjem møde om Miljøstyrelsens rapporter 'Prisen for cirkulære indkøb' og 'Anbefalinger om brug af TCO (totaløkonomi) ved offentlige indkøb'

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til gå-hjem-møde den 15. september kl 15.30-17.30 hos Viegand Maagøe. Kom og hør om resultaterne fra Miljøstyrelsens to analyser.

Tilmeld dig møde her

Du har også mulighed for at høre om resultaterne ved et webinar d. 27. oktober kl. 10.00-12.00.

Tilmeld dig webinar her

Event for kommuner, regioner og staten om bæredygtighed i vognparken

Danlad A/S inviterer dig til en begivenhed den 10. september 2020. Arrangementet afholdes hos Danlad i Ejby på Fyn fra kl. 09.00-16.30. Formålet er at skabe den markedsdialog om den grønne omstilling, som alle interessenter efterlyser.

Læs mere og tilmeld dig her

 

Nyheder siden sidst

Sekretariatet holder øje med nyheder, der har relevans for vores medlemmer. Vi lægger dem løbende på ansvarligeindkøb.dk og udvælger en håndfuld af dem i hvert nyhedsbrev. Så er du opdateret.

Svanemærket rengøring på Regionshospitalet Randers

Nye indkøbsanbefalinger fra Energistyrelsen sikrer energieffektive produkter

Nyt notat fra Concito: Klimamål for offentlige indkøb

 
Alt

Grønne tanker på bloggen

Følg UdbudsMedias blog, hvor du finder meninger og tanker om udbud, bæredygtige indkøb og meget andet relevant indhold. Forums egen formand Rikke Dreyer er også fast bidragsyder på bloggen.

Følg blokken her

 
Alt

Bliv medlem af forums linkedin gruppe

Husk at melde dig til Forum for Bæredygtige Indkøbs LinkedIn-gruppe, hvor du kan holde dig ajour med nyheder om grønne indkøb, få svar på spørgsmål fra de øvrige medlemmer og selv poste nyheder og arrangementer.

Og for hver gang du synes godt om eller deler et opslag, hjælper du os med at få nyhederne endnu længere ud, så tusind tak på forhånd.

 
Frameld nyhedsbrevet