Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

mei 2016
93

Uw maandelijkse afspraak met de media

Beste mediavrienden,

Naar goede gewoonte ontvangt u bij het begin van elke maand de MediaSpecs Newsletter met het belangrijkste nieuws van de afgelopen maand.

Naast de vele nieuwsartikels die verschenen zijn op MediaSpecs Hot News, is er in deze nieuwsbrief ook aandacht voor uitgereikte awards en gebruikerstips voor onze abonnees.

Vergeet ook zeker niet de rechterkolom door te nemen, want deze bevat:
- Jobs: de huidige openstaande vacatures in de marketing- en mediasector
- Agenda: alle aanstaande events in onze sector
- Insights: een overzicht van gepubliceerde onderzoeken en analyses

Veel leesplezier!

Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock

Onze volgende newsletter verschijnt op donderdag 2 juni.
Kan u zolang niet wachten? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwssite of volg ons op Twitter, Linkedin, Facebook of Google+.

MobilAd

Nieuws over MediaSpecs

Op dinsdag 3 mei telt de MediaSpecs database 5.606 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.116), vakpers (661), dagbladen (290), huis-aan-huisbladen (658), out-of-home (835), radio/TV (537) en digitaal (1.790).

MEDIASPECS GEBRUIKERSTIP: SPECIALS & ACTIONS

Onder Specials & Actions vindt u een overzicht van alle toekomstige redactionele dossiers (Specials) en promoties voor adverteerders (Actions).

U kan met deze tool de redactionele dossiers van eenzelfde thema of sector selecteren, alsook alle informatie in een Excel-bestand downloaden.

Ontdek hier nog extra tips bij het zoeken naar redactionele dossiers!

NP Summer Promo

Nieuws van de maand april

AMMA Awards: overzicht van de winnaars
Op donderdag 21 april vonden naar goede gewoonte de jaarlijkse AMMA Awards plaats. Maxus, PHD en Pebble Media kroonden zich tot de grote winnaars, terwijl ook Valérie Morfitis en Yves Gérard in de bloemetjes werden gezet. Ontdek hier nog eens een handig overzicht van alle winnaars.
 
Acht Belgische juryleden voor Cannes Lions
Tijdens het 63ste International Festival of Creativity zullen acht Belgen hun oordeel mogen vellen binnen de verschillende categorieën: Dieter De Ridder, Kris Hoet, Dries de Wilde, Geert De Rocker, Thierry Van Durme, Laure Miquel-Jean, Seb De Roover en Tom Lemaître.
 
Digitale dagbladen ronden de kaap van 100.000 exemplaren per dag
De betaalde verspreiding van de dagbladen in digitale vorm heeft voor het eerst de kaap van 100.000 exemplaren per dag overschreden. Dat werd aangekondigd door Newsworks Belgium dat overigens een campagne lanceerde om de impact van de volle pagina in kranten te onderstrepen.
 
Isabel Albers ruilt De Tijd voor Het Laatste Nieuws
Isabel Albers, die vijf jaar hoofdredactrice was bij De Tijd, wordt vanaf 1 juni algemeen hoofdredactrice van Het Laatste Nieuws en HLN.be. Zij zal een driekoppige hoofdredactie leiden, waar ook huidig hoofdredacteur Wim Verhoeven en Dimitri Antonissen mee deel van uitmaken. 
 
Content Marketing Forum
 
Vlaams-Brusselse Media lanceert BRUZZ
FM Brussel, TV Brussel, Brussel Deze Week, Agenda en Brusselnieuws.be verdwijnen. In de plaats komt BRUZZ, één nieuw mediamerk voor online, radio, televisie en print dat staat voor alles wat er gebeurt in Brussel.
 
RMB introduceert vier nieuwe digitale formaten
Aansluitend op de lancering van het digitale platform RTBF Auvio, pakt RMB uit met vier nieuwe video reclameformaten: de interactieve pre-roll video, de live aankleding van de videoplayer, de in-video overlay ad en de companion ad. 
 
Le Soir gaat van vijf naar twee regionale edities
De Franstalige krant Le Soir verschijnt sinds vorige maand nog maar in twee regionale edities. Al het regionale nieuws wordt nu gebundeld in Le Soir Brussel-Brabant en Le Soir Wallonië, waar er voordien met Waals-Brabant, Brussel, Henegouwen, Luik en Namen-Luxemburg vijf regionale edities waren.
 
Nieuw businessmagazine in Vlaanderen: Management Team
Op 22 april verscheen voor het eerst MT: een businessmagazine gemaakt voor CEO’s en zaakvoerders in Vlaanderen en Brussel. MT staat voor Management Team en heeft als doel de leiders van vandaag en morgen te inspireren met nieuwe ideeën en inzichten. Alle details vindt u in de MediaSpecs Database.
 
MediaSpecs Hot News
 
Pebble Media versterkt zijn portfolio met NextRégie
De portfolio van Pebble Media is versterkt met BFMTV.com, 01net.com en Eurosport.fr. De komst van deze drie websites is het resultaat van de samenwerking tussen Pebble Media en het Franse NextRégie.
 
De Persgroep neemt Spaargids.be over
De Persgroep Publishing breidt zijn Online Services verder uit met Spaargids.be en Guide-Epargne.be. De financiële vergelijkingssite Spaargids.be bundelt neutrale en betrouwbare informatie over financiële producten en helpt consumenten om de meest voordelige te kiezen.
 
Rossel Advertising neemt de regie over van Student.be
Student.be vertrouwt de commercialisering van zijn reclameruimte toe aan Rossel. De website bereikt maandelijks meer dan 120.000 bezoekers en verschaft informatie over studentenjobs, studentenkoten en het studentenleven.
 
View1Media richt zich op DOOH-schermen bij Mr.Bricolage
De nieuwe regie View1Media is gespecialiseerd in digital out-of-home voor de retailmarkt. Het commercialiseert de 40 vestigingen van Mr.Bricolage in Wallonië door in elke winkel een groot verticaal tv-scherm met touchscreen aan de inkom te installeren. Tarieven en contactgegevens vindt u bij MediaSpecs.
 
MediaSpecs.fr
 
De Standaard gaat voor virtual reality met de app dS360
Op zaterdag 23 april lanceerde De Standaard met de nieuwe gratis app dS360 haar eerste virtual reality video-aanbod. De journalistiek van De Standaard wordt op die manier vertaald in een 360° beleving.
 
Metro lanceert nieuw pop-up formaat
Metro publiceerde onlangs voor de eerste keer het formaat Fly-In: een flyer ter grootte van 1/3 pagina die tussen pagina 2 en 3 van de krant geïntegreerd wordt.
 
DOOH en digitale radio worden programmatic bij Gamned
Gamned, de specialist voor programmatic advertising die reeds aanwezig is op de klassieke web en mobile formaten, kan voortaan ook reclame kopen en verspreiden via digital out-of-home en digitale radio.
 
Programmatic native: partnership tussen Ligatus en AppNexus
AppNexus, wereldleider in reclametechnologie, gaat een samenwerking aan met Ligatus, binnen Europa het leidende native en performance netwerk. Het resultaat is dat adverteerders en uitgevers kunnen profiteren van programmatic native: de combinatie tussen programmatic advertising en native advertising.
 
MediaSpecs Hot News
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
IPSOS staat in voor de CIM Persbereikstudie 2016-2019
 
Goede jaarcijfers voor De Persgroep
 
Think-Pink wint Medialaan Fairtime Award
 
Marketingboek in de kijker: Pieter Ballon - Smart Cities
 
OVERIG NIEUWS
 
OOH Kings Awards: de laatste winnaars zijn bekend
 
Cuckoo Awards: 38 campagnes in de laatste ronde
 
Direct Marketing Personality of the Year: de genomineerden
 
MediaSpecs Newsletter

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een mediabegrippenlijst en een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers november 2015: 6.070.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 6.000 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

UPP Changing Media

 

 

 

Recente reacties


 

 

bpost

 

 

 

Recente agenda


 

 

STIMA

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Evolutie van de ruimtekost in reclame van 2010 tot 2015 (UMA)
De belangrijke plaats van digital bij reclame-uitgaven (IAB Belgium)
Analyse CIM Radio 2015-W3 (Var)
Mediawaarde van sponsorvisibiliteit in wielrennen en cyclocross (GfK)
De zichtbaarheid van online advertenties (OPPA Belgium)
Analyse kijkcijfers maart 2016 (OMD Belgium)
Analyse reclame-investeringen februari 2016 (OMD Belgium)
Belgen bezitten per persoon bijna vier schermen (Space)
Mobiele nieuwsconsumptie in stijgende lijn (Mediahuis Connect)
Jaarverslag 2015 (Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame)

 

 

 

QuoJob

 

 

 

 

 

 

 

 

Retriever Media Informatie