Se nyhedsbrevet i browseren
Hjemmesiden
Alt

Årskonference om indkøb af bæredygtig transport i en klimatid

På Forums og POGI’s årskonference 2020 vil vi se nærmere på indkøb af køretøjer, varelevering og transportydelser. Det er et højaktuelt tema, da der blandt andet er en dansk klimalov og en klimaplan på vej samt et nyt EU-direktiv om renere og mere energieffektive køretøjer. Det betyder, at vi kan se frem til mange nye krav til bæredygtig og klimavenlig transport, der både betyder udfordringer for markedet og indkøbet, men kan også give spændende og innovative muligheder.

I næste udgave af nyhedsbrevet vil vi offentliggøre programmet for årskonferencen og åbne for tilmeldinger.

Læs mere her

 
Alt

Miljøstyrelsen har netop udgivet to nye rapporter ’Prisen for Cirkulære Indkøb’ og ’Anbefalinger om brug af TCO (totaløkonomi) ved offentlige indkøb’

Hvad koster det at købe cirkulært ind? De mest klimavenlige indkøb er i de fleste tilfælde også de billigste ift. totaløkonomien. Det er hovedkonklusionen i rapporten ”Prisen for cirkulære indkøb” som indeholder en analyse af det offentliges indkøb af produkter efter cirkulær økonomi-principper. Analysen undersøger de klimamæssige og økonomiske konsekvenser ved at indkøbe otte produktområder efter cirkulære forretningsmodeller sammenlignet med traditionelle indkøb.

Læs den her

Anbefalingerne om brug af TCO ved offentlige indkøb indeholder analyser af, hvilke produktgrupper det kan være hensigtsmæssigt, at det offentlige i højere grad anvender TCO-beregninger i tildelingskriteriet ved udbud. Analyserne er baseret på fire økonomiske beregningsniveauer, som dækker området fra ren indkøbspris til en TCO med inddragelse af værdisætning af eksterne virkninger på miljøet.

Læs den her

 

Tag et lynkursus i at bruge Miljøstyrelsens TCO-værktøjer

Forum for Bæredygtige Indkøb og FORCE Technology afholdte i april og maj to webinarer om Miljøstyrelsens TCO-værktøjer. I stedet for ”totalomkostninger” benytter fagfolk ofte forkortelsen TCO, der kommer af den engelske betegnelse Total Cost of Ownership. Begge webinarer blev hurtigt overtegnet, men nu giver Forum dig mulighed for at se en optagelse af det ene af de to kurser online. På kurset får du en række konkrete eksempler på udbud, hvor TCO er taget i brug. Fra kaffemaskiner til skøjtebaner. Og så får du en præsentation af, hvordan selve værktøjerne fungerer. Så er du godt klædt på til at bruge værktøjerne i egne udbud. Kurset varer lige omkring 80 minutter.

Læs mere her

 
Alt

To nye medlemmer af POGI: VIA og Vestforbrænding

POGI fortsætter med at tiltrække nye medlemmer, som vil være med til at skubbe offentlige indkøb i en grønnere og mere bæredygtig retning. Senest er VIA University College og forsyningsvirksomheden Vestforbrænding kommet til. ”Det er to spændende medlemmer, vi nu har fået med i POGI. Vestforbrænding ligger inde med en masse viden om transport, logistik og indsamling og VIA uddanner nogle af de folk, som skal være med til at drive den grønne omstilling i fremtiden,” siger POGI-formand og økonomidirektør i Gladsaxe Kommune Nanna Krog-Meyer.

Læs mere her

 
Alt

Gladsaxe bruger genbrugsasfalt for første gang

I Gladsaxe Kommune har man for første gang udlagt et nyt slidlag af genbrugsasfalt. I første omgang gælder det tre villaveje, men den bæredygtige asfalt er kommet til Gladsaxe Kommune for at blive. ”Vi har helt klart tænkt os, at det bliver en væsentlig parameter i vores kommende asfaltudbud, hvor det giver mening, siger økonomidirektør Nanna Krog-Meyer.

Læs hele historien her

 
Alt

Arrangementer

Tirsdag d. 29. september, kl. 9-12.30 (webinar)

Gratis webinar om bæredygtig træ og papir

Gratis webinar om bæredygtigt træ og papir
Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer dig til at deltage i et gratis webinar (online-kursus) om bæredygtigt træ og papir. Webinaret er både relevant for offentlige indkøbere, miljømedarbejdere, udbudskonsulenter og leverandører til det offentlige.

Læs mere og tilmeld dig her

Temagruppe fra grønt indkøb til grønt forbrug

Processen forud for det bæredygtige indkøb kan være kompliceret og udfordrende. Inventory Management kan være med til at afdække, hvornår der skal indkøbes og om indkøbet helt kan undgås. Det kræver viden og samarbejde på tværs. Forum sætter fokus på dette i efterårets temagrupperække. Hold øje med nyhedsbrevet og hjemmesiden for dato og tilmelding.

 

Nyheder siden sidst

Sekretariatet holder øje med nyheder, der har relevans for vores medlemmer. Vi lægger dem løbende på ansvarligeindkøb.dk og udvælger en håndfuld af dem i hvert nyhedsbrev. Så er du opdateret.

DEBAT: STATENS KLIMAPAKKE BØR STILLE KRAV OM MILJØMÆRKEDE INDKØB

DET OFFENTLIGE HALTER LANGT BAGEFTER I DEN GRØNNE OMSTILLING AF BYGGERIET

FÆLLES EUROPÆISK DUE DILIGENCE-LOVGIVNING PÅ VEJ

DEN NYE FÆLLESKOMMUNALE INDKØBSSTRATEGI FOR 2020 – 2024: INDKØB MED MENING

 
Alt

Grønne tanker på bloggen

Følg UdbudsMedias blog, hvor du finder meninger og tanker om udbud, bæredygtige indkøb og meget andet relevant indhold. Forums egen formand Rikke Dreyer er også fast bidragsyder på bloggen.

Følg blokken her

 
Alt

Bliv medlem af forums linkedin gruppe

Husk at melde dig til Forum for Bæredygtige Indkøbs LinkedIn-gruppe, hvor du kan holde dig ajour med nyheder om grønne indkøb, få svar på spørgsmål fra de øvrige medlemmer og selv poste nyheder og arrangementer.

Og for hver gang du synes godt om eller deler et opslag, hjælper du os med at få nyhederne endnu længere ud, så tusind tak på forhånd.

 
Frameld nyhedsbrevet