Se nyhedsbrevet i browseren
Hjemmesiden
Alt

Færre produkter og ny adfærd kan sætte regionernes klimaaftryk markant ned

Der skal en radikal omstilling til, hvis sundhedsvæsnet skal være bæredygtigt. De omstillingstiltag, der batter mest, er dem hvor patienter holdes ude af hospitalerne, og hvor forbruget helt undgås. Det viser en analyse, som regionerne har lavet.

Region Midtjylland har gode erfaringer med at involvere brugerne i at reducere forbruget knyttet til de kliniske aktiviteter. I regionen er der bæredygtighedskonsulenter på hvert hospital. De fungerer som lokale tovholdere og er i gang med at etablere netværk med en medarbejder fra hver afdeling, som kan hjælpe dem med at løfte opgaverne i praksis. Centeret har de seneste år gennemført en række pilotprojekter, hvor medarbejderne har identificeret områder, hvor forbruget kan reduceres markant.

Læs hele historien her

 

 
Alt

Vær med i Forums temagruppe om grønne transportkrav til ’last mile’

Hvordan kan offentlige og private indkøbere i praksis stille miljøkrav til last mile, hovedsageligt i vareaftaler? Det er hovedspørgsmålet i Forums nye temagruppe, som holder det første af tre møder den 2. maj hos SKI i Valby.

Stor usikkerhed om hvilke grønne teknologier, der kommer til at dominere i fremtiden inden for forskellige transporttyper, gør det vanskeligt for indkøbere at stille miljø- og klimakrav til varetransport. Det gør også, at mange fragtoperatører fortsat er i venteposition i forhold til at foretage investeringer i den grønne omstilling.

Hvis du gerne vil bidrage til at fremme dialogen mellem indkøbere og fragtoperatører om grøn omstilling, så vær med i denne temagruppe. Gruppen vil diskutere muligheden for at udarbejde fælles retningslinjer for indfasning af enslydende grønne krav til last mile, mens vi venter på teknologier, investeringer og politiske beslutninger.

Se program for alle tre møder og tilmeld dig her.

 
Alt

ATP er nyt medlem af POGI

Pensionsselskabet ATP er blevet medlem af Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb (POGI). Partnerskabet er endnu et skridt imod en mere klimavenlig og bæredygtig fremtid for ATP, hvor grøn omstilling ikke kun er et punkt i en strategi, men er en del af hverdagen for virksomhedens medarbejdere.

- Samarbejdet skal gøre det enkelt for leverandører at leve op til de fælles grønne krav, som vi forpligter os til via POGI, siger Marie Bender Foltmann, der er direktør for kommunikation og CSR i ATP.

Se hele nyheden her.

 
Alt

Dialog og grønne indkøb

Formand for Forum, Rikke Dreyer, slår et slag for dialogen, som hun også ser som vejen til flere og mere grønne offentlige indkøb. Det gode budskab er, at der allerede er masser af eksempler på, at dialogen virker, og at vi sammen med andre kan finde nye veje og løsninger.

Læs indlægget og de gode eksempler på intern og ekstern dialog

 
Tvis Mølle Naturlaboratorium

Først med FSC-certificeret træbyggeri

Holstebro er den første kommune i Danmark, som har ladet et byggeri FSC-certificere. De to nye lærings- og aktivitetsplatforme ved Tvis Mølle Naturlaboratorium er bygget med tropiske og tempererede træarter. Alt træ er FSC-certificeret, hvilket betyder ansvarlig brug af verdens skovressourcer. FSC Danmark er meget taknemmelige for, at Holstebro Kommune er gået forrest og har vist vejen.

- Vi håber, at andre vil følge trop og sætte fokus på deres brug og indkøb af træbaserede materialer. Træ er et eftertragtet byggemateriale, og vi skal bruge det ansvarligt, så vi bidrager positivt til verdensmålene, biodiversitetsagendaen og andre vigtige grønne dagsordener, fortæller Morten Hadsund Brodde, Relation Manager og Rådgiver hos FSC Danmark.

Læs artiklen her

 
Alt

Stor CO2-besparelse ved valg af svanemærket tekstilservice

En ny analyse foretaget for Nordisk Miljømærkning viser, at man sparer minimum 27 % CO2 ved at vælge en svanemærket tekstilservice frem for en gennemsnitlig ikke-svanemærket tekstilservice til vask af arbejdstøj. Det svarer til, at der spares 175 g CO2 pr. kg vasketøj. Analysen er baseret på en livscyklusvurdering, der udelukkende har haft fokus på CO2.

Læs mere her

 
Alt

Årskonference 2022

Forum og POGI holder årskonference den 24. november i København, så sæt et kryds i kalenderen allerede nu. Mere information om årskonferencen vil fremgå af kommende nyhedsbreve.

 

Offentlig-Privat -Topmøde 2022

27. april 2022 på Børsen i København.

Kom og bliv klogere på den europæiske dagsorden ift. grønne indkøb. Lad dig inspirere af grøn omstilling på toplederniveau. Og dyk ned i sammenhængen mellem indkøb og forbrug.

OP-Topmødet er et samarbejde mellem Dansk Erhverv, Forum for Bæredygtige Indkøb, KL, IKA, Miljømærkning Danmark og Danske Regioner.

Se programmet og tilmeld dig her

 
Alt

Hvem skal være Verdens Bedste INDKØBER 2022?

Indstil din kandidat her.

 
Alt

Bliv medlem af forums linkedin gruppe

Husk at melde dig til Forum for Bæredygtige Indkøbs LinkedIn-gruppe, hvor du kan holde dig ajour med nyheder om grønne indkøb og med Forums og andre aktørers arrangementer.

Og for hver gang du synes godt om eller deler et opslag, hjælper du os med at få nyhederne endnu længere ud, så tusind tak på forhånd.

 

 
Alt

VIDENDELING FOR POGI-MEDLEMMER

Arbejder du i en organisation, som er medlem af POGI? Meld dig ind i denne LinkedIn-gruppe, hvor alle kan dele viden om offentlige grønne indkøb.

Gå til POGIs LinkedIn-side

 
Frameld nyhedsbrevet