Se nyhedsbrevet i browseren
Hjemmesiden
Alt

ÅRSKONFERENCEN 2022: Bæredygtige indkøb i en global krisetid

Behovet for at omstille til cirkulær økonomi er mere påtrængende end nogensinde: Klima og miljø er under vedvarende pres fra vores forbrug, og samtidig har internationale kriser de senere år vist os, hvor afhængigt og sårbart vores samfund er i krisetider, når der er nedbrud i de globale forsyningskæder.

Én vej ud af krisen er at forbruge mindre og forlænge produkternes levetid ved at reparere og genbruge mere, så ressourcerne holdes i omløb længere.

Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb kan nu præsentere programmet til årskonferencen, som afholdes den 24. november i DGI-Byen i København. Det er gratis at deltage, men tilmelding kræves.

På årskonferencen får du inspiration og ideer til, hvordan du kan bidrage til omstillingen til en mere cirkulær økonomi gennem indkøb og udbud. Dagen er samtidig en kærkommen lejlighed for at mødes og dele erfaringer med de øvrige deltagere.

Prisoverrækkelse: Verdens Bedste Indkøber 2022

Den helt store spænding bliver udløst på årskonferencen, når vi kårer vinderen af prisen Verdens Bedste Indkøber 2022. Prisen uddeles til en virksomhed, institution eller organisation, som har gjort et ekstra stort stykke arbejde med at bidrage til ét eller flere af Verdensmålene gennem deres indkøb.

Målgruppen for årskonferencen er indkøbere i offentlige og private virksomheder, leverandører, konsulenter og andre med interesse i grønne og bæredygtige indkøb.

Dato: 24. november 2022, 9.30 – 16.00
Sted: DGI Byen, Tietgensgade 65, 1704 København

Det er gratis at deltage. Se hele programmet og tilmeld dig her.

 
Alt

Verdens Bedste Indkøber 2022: Hvem er din kandidat?

Frem til den 9. november 2022 kan du indstille kandidater til prisen Verdens Bedste Indkøber – husk, at du også kan indstille dig selv!

Prisen som Verdens Bedste Indkøber uddeles til dem, som har gjort et ekstra stort stykke arbejde med at bidrage til ét eller flere af Verdensmålene gennem deres indkøb. Prisen hylder dem, som også kan inspirere andre virksomheder og organisationer til at følge trop og hæve ambitionerne.

Kender du til gode eksempler på indkøb eller initiativer – store som små - som bidrager til ét eller flere af verdensmålene, så indstil dem til prisen Verdens Bedste Indkøber.

Prisen har været uddelt siden 2019 og er skabt af Miljøstyrelsen, IKA - Foreningen af offentlige indkøbere, Etisk Handel Danmark, Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb.

Fristen for indstilling den 9. november 2022 – og husk, du kan også kan indstille dig selv.

Indstil en virksomhed eller organisation her

Prisen uddeles på Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøbs årlige konference for bæredygtige indkøb den 24. november 2022.

 
Alt

Temagruppe om innovations- og ændringsklausuler

Første møde i temagruppen den 7. september foregår online. Her vil Annelouise Dalgaard Pedersen fra Horten gøre os meget klogere på juraen omkring ændringsklausuler. Og du er inviteret.

På mange indkøbsområder findes der i dag ikke produkter og løsninger, der kan bidrage med den ønskede/nødvendige reduktion i miljø- og klimapåvirkning. Derfor er samarbejde med leverandører om udvikling i kontraktperioden meget vigtigt. Mange indkøbere synes dog, at det er svært og problematisk pga. forskellige risici (konkurrenceforvridning, udbud der skal gå om, prisregulering etc.).

På efterårets tre temagruppemøder vil vi i fællesskab blive klogere på regler og implementering af innovations og ændringsklausuler i kontrakten samt den nye ændring til netop det i udbudsloven.

Læs mere og tilmeld dig til første møde d. 7. september her

 
Alt

Ny samlet portal for ansvarlige indkøb

Portalen Den Ansvarlige Indkøber er nu omdannet til en digital indgang med overblik over den nyeste viden om muligheder, krav og værktøjer til at understøtte bæredygtige indkøb.

I samme omgang er Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb flyttet ind på den nye portal.

Besøg portalen her på denansvarligeindkøber.dk

 
Alt

Digitalisering gør det nemmere at måle på miljømærkede indkøb

Nu bliver det muligt via e-fakturaer at få brugbare data på organisationens indkøb af miljømærkede produkter.

Læs mere her

 
Alt

Bliv medlem af forums linkedin gruppe

Husk at melde dig til Forum for Bæredygtige Indkøbs LinkedIn-gruppe, hvor du kan holde dig ajour med nyheder om grønne indkøb og med Forums og andre aktørers arrangementer.

Og for hver gang du synes godt om eller deler et opslag, hjælper du os med at få nyhederne endnu længere ud, så tusind tak på forhånd.

 

 
Alt

VIDENDELING FOR POGI-MEDLEMMER

Arbejder du i en organisation, som er medlem af POGI? Meld dig ind i denne LinkedIn-gruppe, hvor alle kan dele viden om offentlige grønne indkøb.

Gå til POGIs LinkedIn-side

 
Frameld nyhedsbrevet