Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

augustus 2014
72

MediaSpecs, uw bron voor informatie en inspiratie

Beste mediavrienden,
 
MediaSpecs heeft als doel mediaprofessionals op de hoogte te houden van de laatste nieuwe producten en ontwikkelingen in de markt.
 
Via de database kunnen mediaplanners en adverteerders alle reclamemogelijkheden terugvinden, voorzien van up-to-date tariefkaarten en contactgegevens.
 
Op MediaSpecs Hot News vindt u het meest recente medianieuws, gratis en relevant voor mediaspecialisten. Hiervan krijgt u maandelijks een praktisch overzicht in onze nieuwsbrief.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
Gondola

Nieuws over MediaSpecs

Op dinsdag 5 augustus telt de MediaSpecs database 5.156 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.088), vakpers (621), dagbladen (239), huis-aan-huisbladen (653), out-of-home (795), radio/TV (399) en digitaal (1.699).
 
Nieuwe abonnee: Voice (conversational marketing en PR-bureau).
 
Ook onze Franse collega's brengen vandaag hun nieuwsbrief uit. Zij zijn reeds toe aan hun zesde editie, die u hier kan lezen.
 
De database van MediaSpecs.fr is ondertussen gegroeid tot meer dan 7.000 titels. Op deze manier krijgt u een rijk overzicht van alle Franse media in een tweetalige (FR-ENG) zoekmachine.
 
MediaSpecs.fr

Nieuws van de maand juli

JCDecaux gaat digitaal in de Brusselse metro
Eerder dit jaar wist JCDecaux het MIVB-reclamecontract binnen te halen. Vorige maand raakten de details bekend van het digitaal aanbod voor de Brusselse metro. In een eerste fase zullen 122 verticale 70 inch Full HD LCD-schermen gespreid worden over 13 metrostations. In een tweede fase volgen nog drie stations. Meer info op Hot News, tarieven in de database.
 
Out of the Box: nieuw magazine in opdracht van Ambiorix
Out of the Box, dat is de naam van het nieuwe magazine waarin het Belgische schoenenmerk Ambiorix wil communiceren met zijn stakeholders. Het magazine verschijnt twee keer per jaar met een oplage van 30.000 exemplaren en wordt zowel gratis als betalend verspreid. Regie en uitgever is het bedrijf Media Marketing Communications.
 
Nieuw blad voor de Vlaamse groen- en agrarische sector: Handel & Techniek
Handel & Techniek omvat twee aparte titels die onder één blister verdeeld worden: Handel & Techniek - Groensector als vakblad voor de groensector en Handel & Techniek - Agrarische sector als vakblad voor de agrarische sector. Het eerste nummer van de driewekelijkse blister verscheen op 2 juni, waarvan 22.500 exemplaren gratis verdeeld werden naar Vlaamse bedrijven.
 
Rossel Advertising wordt de exclusieve partner van Outbrain
Sinds eind april heeft Rossel een exclusief partnership voor de Benelux met Outbrain, leider op gebied van Discovery Marketing. Zodoende krijgen adverteerders bij Rossel voortaan nieuwe reclameaanbiedingen, gekoppeld aan de surfgewoonten en -behoeften van de lezers.
 
B-information
 
Belgacom Skynet Advertising breidt portfolio uit met Spilgames
Met de toevoeging van Spilgames breidt Belgacom Skynet Advertising haar portfolio op het vlak van video advertising en gaming verder uit. Spilgames bereikt 1,4 miljoen unieke bezoekers in België via zijn websites Spel.nl/Jeu.fr, Spelletjes.nl/Jeux.fr en Girlsgogames.com. Meer info voor adverteerders en mediacentrales in onze database.
 
Samenvattingen Jupiler Pro League op HLN.be, Sportwereld.be en Sporza.be
De Persgroep en Mediahuis kochten de rechten aan om de samenvattingen van de Belgische eerste voetbalklasse uit te zenden via respectievelijk HLN.be en Sportwereld.be. Ook Sporza.be zal de hoogtepunten van alle wedstrijden tonen.
 
De Apotheker verschijnt vanaf september op dinsdag ipv maandag
Vanaf september wordt De Apotheker/Le Pharmacien op dinsdag uitgegeven in plaats van op maandag. De deadline voor het aanleveren van materiaal is ook vervroegd. Dit wordt zes dagen voor de verschijningsdatum in plaats van vijf. Bekijk hier de nieuwe kalender.
 
Pebble Media versterkt aanbod met Vike en Radio Nostalgie Wallonië
De digitale ratecard 2014 Q3 van Pebble Media is toegevoegd op MediaSpecs en er zijn enkele veranderingen op te merken. De website van Radio Nostalgie Wallonië en de display reclameruimte van Vike zitten nu ook bij hun in regie. Verder biedt Pebble Media met Mobile Flex en Mobile Pull twee nieuwe Mobile Rich Media formaten aan.
 
Retriever Media Informatie
 
Clear Channel, JCDecaux en LijnCom slaan handen in elkaar
Clear Channel, JCDecaux en LijnCom, verantwoordelijk voor de reclame-exploitatie van respectievelijk TEC in Wallonië, MIVB in Brussel en De Lijn in Vlaanderen, bundelen hun krachten. Voortaan kunnen adverteerders bij één van deze drie regies terecht voor nationale campagnes op bussen en trams. Ontdek de verdeling van voertuigen, tarieven en salescontacten in onze zoekmachine.
 
Sanoma biedt met Context Banner nieuwe formule in haar tijdschriften aan
De bedoeling van de Context Banner is dat er een advertentie wordt geplaatst in het hart van de verhalen. Het is een 1/3 verticale banner met thematische link naar de redactionele pagina’s ervoor. Dit formaat kan geplaatst worden in beauty-, mode- en culi-artikels in Libelle, Femmes d’Aujourd’hui, Flair en Vitaya.
 
Première en Psychologies officieel bij respectievelijk Rossel en 4B Media
De Franse uitgever Lagardère Active heeft de 10 titels overgedragen die het in oktober 2013 te koop had gezet en die op 2 april reeds verkocht werden. De papieren en online versie van het filmmagazine Première vervoegen het aanbod van Rossel, terwijl Psychologies naar 4B Media gaat. Dat laatste is een samenwerking tussen Rossel, Edition Ventures, Deficom en Olidipoli.
 
Nieuwe Revu, Panorama & Playboy naar Pijper Media
Sanoma Media Netherlands verkoopt de mannencluster, met onder andere de tijdschriften Panorama en Playboy, aan de Groningse uitgeverij Pijper Media. De verkoop is onder voorbehoud van positief advies van de vakbonden en ondernemingsraad, en akkoord van de betrokken licentiegever. De overgang van de betreffende titels wordt in het najaar van 2014 verwacht.
 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers mei 2014: 5.666.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Facebook: dagelijks een update van het belangrijkste medianieuws op Facebook. Ook jobaanbiedingen en andere nieuwtjes.
 
MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 4.600 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


UPP
 
 
 
Recente reacties


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Clear Channel Belgium
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
B2B Press Awards
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RetailDetail RetailDay