Facebook icon Twitter icon Forward icon

De webshop

Het overgrote deel van onze klanten bestelt via de webshop.

Voor het gemak hebben we die zo gemaakt, dat alleen de benodigde informatie zichtbaar is.

Als we, bijvoorbeeld, met elkaar 6 thema’s hebben afgesproken, zie je bij het openen alleen die thema’s. De rest is dan even niet van belang.

Dat geldt ook voor de ‘status’ van de planten. Elke week geven we onze voorraad een kenmerk per soort: ‘beschikbaar’, ‘ontluikend’, ‘frisgroen’, ‘knop’ of ‘bloei’.

Wie in maart geen Hosta of Astilbe nog onder de grond in de winkel wil hebben, bestelt vanaf ‘ontluikend’. De Hosta komt dan vanzelf op de lijst als deze status bereikt is en dan pas zie je hem in de webshop.

De voorraad in de webshop wordt iedere anderhalve minuut ververst, soorten die (tijdelijk) uitverkocht zijn, zijn ook niet zichtbaar. Op deze manier houden we het aanbod actueel en helder voor ieders situatie.

Uit de kwekerij

Traditioneel worden vasteplanten opgekweekt in de buitenlucht in de zomer van het ene jaar, om verkocht te worden in het voorjaar en de voorzomer van het volgende jaar.

De consument is steeds meer ‘visueel’ ingesteld en zal daardoor vaker ‘frisse’ producten pakken. Om die reden leveren wij alleen in het begin van het seizoen uit de voorraad van de vorige zomer en schakelen we vanaf begin april over op productie uit januari en februari uit de koude kas.

Nog weer later, als de nachtvorsten over zijn, wordt weer veel buiten gekweekt, waaruit tot augustus geleverd wordt. Op die manier hebben we gedurende het hele seizoen een frisse, aantrekkelijke en kwalitatief goede plant.

Water geven

Met drogend weer komt langzamerhand het thema ‘water geven’ weer naar voren.

Twee situaties: de binnen- en buitenpresentatie: 

  • Ons advies is om binnen de boel droger te houden om de groei van de planten niet te uitbundig te maken. Zorg voor een snelle omloop, bestel niet meer dan nodig, zodat ‘rekken’ voorkomen wordt.

    Geef altijd ’s morgens water, als planten ‘nat’ de nacht in gaan is de kans op schimmelinfecties groter dan wanneer ze snel na het water geven weer opdrogen.
     
  • Bij buitenpresentaties is het zaak te letten op de wind, die veel verdamping kan veroorzaken. Het is dan wel zaak om gericht water te geven, niet zomaar de sproeiers aanzetten.
    Vaak wordt zoveel water gegeven dat de bekende ‘nathalzen’, zoals Ligularia, Astilbe etc. er goed bij staan, maar dan hebben de Sedum’s en Sempervivum veel te veel. Met beleid met de slang datgene natmaken wat nodig is, geeft het beste resultaat. 

    Ook buiten geldt: ’s morgens water geven, en alleen bij heel drogende omstandigheden midden op de dag of tegen de avond even nalopen.

Thema's 'krachtpatsers' en 'geel en oranje'

Twee van de nieuwe themaposters

Rudbeckia in het openbaar groen