Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

juni 2015
82

Uw dagelijkse dosis medianieuws

Beste mediavrienden,
 
Deze nieuwsbrief geeft u een overzicht van de belangrijkste wijzigingen en gebeurtenissen in het medialandschap van de afgelopen maand mei.
 
Juni is de laatste drukke maand voor de zomeruittocht. Mis deze maand dus zeker niets van uw dagelijkse portie medianieuws via Hot News, Twitter, LinkedIn, LinkedIn Group, Facebook of Google+.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
Roularta Local Media

Nieuws over MediaSpecs

Op dinsdag 2 juni telt de MediaSpecs database 5.289 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.071), vakpers (629), dagbladen (275), huis-aan-huisbladen (661), out-of-home (838), radio/TV (404) en digitaal (1.755).
 
Naast advertentietarieven en contactgegevens verzamelt MediaSpecs ook alle redactionele dossiers, steeds met verschijningsdatum en deadlines. Klik hier om alvast de zomerspecials te ontdekken.
 
Afgelopen maand zijn in onze database ook de nieuwe bereikcijfers van CIM Internet gepubliceerd. Klik hier voor meer info.
 
Nieuwe abonnees: Bepublic (PR-bureau), A Luxury Approach (PR-bureau) en Merck (pharma).
 
Ook onze collega's van MediaSpecs.fr verzenden vandaag hun maandelijkse newsletter. Contacteer ons voor een proefabonnement op de meest complete Franse mediadatabase.
 
MediaSpecs.fr

Nieuws van de maand mei

Humo, Story, TeVe Blad en Vitaya verhuizen naar de Persgroep
Sanoma wil zich voortaan focussen op de thema’s ‘vrouwen’ en ‘home & deco’ en heeft aldus beslist om de weekbladen Humo, Story en TeVe Blad, alsook het maandblad Vitaya, te verkopen aan de Persgroep. Klik op de titel voor het volledige artikel met meer uitleg van beide CEO’s.
 
Sanoma stopt haar lineaire tv-kanaal Libelle TV
Het kijkgedrag van consumenten verandert naar steeds meer online video. Daarom heeft Sanoma beslist andere keuzes te maken op audiovisueel vlak en niet langer in te zetten op lineaire kanalen. Het lineaire tv-kanaal Libelle TV stopt aldus op 1 juli. 
 
Trustmedia lanceert een nieuw mobiel aanbod
Trustmedia lanceert naast vijf nieuwe mobiele formaten ook een geïntegreerde aanpak voor digitale campagnes. Klik hier verder naar de gegevens in de database. Ook voegt de reclameregie voor de brandpacks van Sabato, De Tijd - L’Echo en Netto - Mon Argent met mobile een vierde drager toe.
 
Transfer start de reclameverkoop van de Franstalige Cartoon Network
Op 5 juni start Transfer met de reclameverkoop van de Franstalige Cartoon Network. Deze kinderzender haalt in het zuiden van het land een commercieel marktaandeel van 20,4%. Naast spotreclame zijn er ook non-spot en co-marketingcampagnes mogelijk.
 
Rossel Advertising
 
Klasse wordt nog meer een multimediaal communicatieproject
Midden september lanceert Klasse een nieuw magazine. Dit verschijnt vier keer per jaar en wordt gratis op 90.000 exemplaren verdeeld naar 3.700 Vlaamse scholen. Ook komt er een nieuwe website en zullen de verschillende nieuwsbrieven advertorials opnemen. U kan hier alle details bekijken.
 
Be TV magazine verschijnt vanaf september tweemaandelijks
Be TV magazine - het tijdschrift voor Be TV-abonnees, sport-, voetbal-, film-, fictie- en spektakelfanaten die de grootste series volgen - verschijnt vanaf september tweemaandelijks. Regie is in handen van Custom Regie. Bekijk hier de nieuwe tariefkaarten.
 
Mini Magazine verhoogt haar oplage
Mini Magazine - het tijdschrift dat jonge ouders vergezelt tijdens de zwangerschap en bevalling, en tijdens hun leven met jonge kinderen - heeft zijn oplage verhoogt van 16.000 naar 20.000 exemplaren. Meer info in de zoekmachine van MediaSpecs.
 
Nethys trekt zich terug uit DH Radio
Nethys (voorheen Tecteo) heeft haar 40%-belang in DH Radio verkocht aan IPM dat zo enige aandeelhouder wordt. Ondertussen meldt IPM het format van DH Radio te hebben herzien. Meer info op Hot News.
 
B-information
 
Clear Channel lanceert het grootste interactieve digitale scherm in België
Clear Channel Belgium kondigt de lancering aan van I-conic. Dit nieuwe scherm van 140 m² op formaat 16/9 is gepland voor begin september en zal worden geïnstalleerd in het centrum van Brussel, op de centrale as van de Anspachlaan vlakbij het de Brouckèreplein.
 
Custom Regie verantwoordelijk voor Mediazine
Custom Regie is voortaan verantwoordelijk voor de niet-sectoriële advertenties van Mediazine, het maandelijkse tijdschrift van Media Markt. Elke editie is gratis te verkrijgen in alle vestigingen.
 
Nieuw bij Decom: KBC Grappa Magazine
De reclameregie van Grappa Magazine, het lifestyleblad van KBC, zit voortaan bij Decom. Het magazine verschijnt vier keer per jaar en wordt per post verstuurd naar 75.000 Premium Banking cliënten in Vlaanderen en Brussel. Formaten en prijzen voor adverteerders vindt u in de MediaSpecs Database.
 
Rossel Advertising laat adverteerders alle hoeken van de krant zien
Om creatieven te inspireren lanceert Rossel Advertising met zijn krantentitels een campagne die gegarandeerd opvalt omwille van zijn bijzonder originele formaten. Ontdek de creatieve formaten bij Le Soir, Sudpresse, Grenz Echo en 7Dimanche in MediaSpecs.
 
Retriever Media Informatie
 
Sanoma en Pebble Media starten strategische samenwerking
Sanoma heeft een akkoord gesloten met Pebble Media voor de commercialisering van haar online display aanbod. Hierdoor breidt Pebble Media vooral zijn digitale vrouwenaanbod uit.
 
Voortaan 10 secondenspots mogelijk bij DOOH Media
Het digitale affichagenetwerk in shoppingcenters van DOOH Media laat voortaan aan adverteerders toe om spotjes tussen de 6 en 10 seconden aan te leveren binnen eenzelfde budget, mits aanpassing van de herhaling.
 
Vivio neemt E-gezondheid en E-sante in eigen beheer
Vivio, custom publisher op het gebied van gezondheid en welzijn, staat voortaan zelf in voor de advertentiewerving op E-gezondheid.be en E-sante.be. Beide websites staan garant voor betrouwbare gezondheidsinformatie. Tot voor kort werden ze gecommercialiseerd door Hi-Media.
 
Nieuw pakket bij IP Belgium combineert print en native web advertising
Women Impact Native (WIN) is de naam van het nieuwe advertentiepakket bij IP Belgium. Het combineert tijdschriftenreclame en native web advertising met als doel de impact en geloofwaardigheid van merken bij vrouwen te verhogen. Alle informatie in MediaSpecs.
 
RetailDetail Magazine
 
Overzicht zomerstops van de dagbladbijlages
Tijdens de zomer zullen verschillende dagbladbijlages een pauze nemen. Klik op de titel voor een overzicht van de data van de laatste editie voor de zomerstop en de data van de volgende editie na de zomerstop.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Bpost is de enige kandidaat voor de bezorging van kranten en tijdschriften
 
Jaarverslag De Persgroep: beloftevolle start na sterk 2014
 
Norkring België lanceert DAB+ radio
 
YIEHA: nieuw digitaal platform voor stripliefhebbers
 
Metro lanceert nieuwe app voor tablet en smartphone
 
Eén: voorstelling zomerprogrammatie
 
OVERIG NIEUWS
 
The Sales Summit 2015: een uitgebreid verslag
 
Resultaten CIM Pers: minder papieren exemplaren
 
Resultaten CIM Radio: Studio Brussel tweede grootste in Vlaanderen
 
Cuckoo Awards: overzicht van de winnaars
 
Claudine Knop is de Direct Marketing Personality of the Year
 
Lagere btw-tarieven voor digitale media?
 
Spotify start met videostreaming en wordt persoonlijker
 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers januari 2015: 4.814.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 5.500 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


Roularta Media

 

 

 

 

 

 

 

 

NP Digital

 

 

 

 

 

 

 

 

Vino Magazine

 

 

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Pulsar 2.a: aandacht voor advertenties ontrafeld (Space)
Overzicht reclame-investeringen 2015 Q1 - 2014 Q1 (Nielsen)
Flash Audimetrie 2015-04 (OMD Belgium)
Analyse CIM-resultaten dagbladpers (Newsworks Belgium)
European online advertising: five years of double digit growth (IAB Europe)
Advertentieomzet van mobiele video stijgt (Opera Mediaworks)
The Quest for Young Eyes: aandacht voor nieuws bij jonge mensen (KU Leuven)
YouTube het coolste platform, Snapchat het jongste profiel (GlobalWebIndex)
30 tips voor een optimale digitale content marketing (Propaganda)

 

 

 

 

 

 

MediaSpecs Database

 

 

 

 

 

 

 

 

B2B Awards

 

 

 

 

 

 

 

 

Maison Moderne