Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

augustus 2015
84

Klaar voor het najaar?

Beste mediavrienden,
 
De vakantie mag dan nog maar halfweg zijn, de voorbereidingen voor de najaarscampagnes zijn volop aan de gang. Mediaprofessionals kunnen hierbij 24/7 rekenen op de hulp van MediaSpecs!
 
Regies en uitgevers kunnen genieten van extra visibiliteit door ons de advertentietarieven en redactionele kalenders van hun media te bezorgen.
 
Mediaplanners, adverteerders en PR-specialisten kunnen in onze database naar hartenlust zoeken naar de geschikte media en de juiste commerciële en redactionele contactpersonen.
 
Voor het najaar hebben wij alvast alle redactionele dossiers rond de thema’s “terug naar school” en “herfst- en wintermode” verzameld. Ook sponsoringdossiers van onder andere het Autosalon en de Libelle Winterfair zijn opgenomen in onze zoekmachine.
 
In deze newsletter vindt u alvast het overzicht van het medianieuws van de maand juli.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
Sanoma

Nieuws over MediaSpecs

Op dinsdag 4 augustus telt de MediaSpecs database 5.341 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.080), vakpers (640), dagbladen (271), huis-aan-huisbladen (661), out-of-home (856), radio/TV (409) en digitaal (1.760).
 
Nieuwe abonnees: Corelio Printing en FLP Publicité (reclamebureau gespecialiseerd in HR).
 
MediaSpecs.fr

Nieuws van de maand juli

GRP Media Vision Day op 22 september
Op 22 september organiseert de GRP in Wolubilis zijn Media Vision Day. Inspirerende topsprekers zullen hun strategische visie toelichten over het belang, het ontwikkelen en het verspreiden van content en storytelling voor merken en media. Klik door naar Hot News voor een overzicht van de sprekers en naar GRP.be voor het inschrijvingsformulier.
 
Eleven Sports Network lanceert twee nieuwe betaalzenders
In augustus starten in België twee nieuwe sportzenders: Eleven brengt enkel voetbal en was afgelopen weekend voor de eerste keer live te zien, terwijl Eleven Sports vanaf 22/8 wielrennen, tennis, basketbal en motorsport zal uitzenden. Voorlopig zijn de zenders alleen te bekijken via Proximus TV. Meer info over het concrete aanbod en contactpersonen vindt u in onze artikels van 24/7 en 6/7.
 
Vlaams-Brusselse Media moet 1,5 miljoen euro besparen
De vzw Vlaams-Brusselse Media zal de komende drie jaar in totaal anderhalf miljoen euro moeten besparen. Het bedrag omvat ook een investeringsbudget voor het toekomstplan dat het management en de werkgroepen tegen 15 oktober moeten uitwerken. Volgens het managementteam zal dit plan een digitaal hart hebben en zullen de huidige media behouden blijven.
 
Nieuw zomers voetgangers-aanbod van JCDecaux
Sinds 29 juni heeft Brussel een van de grootste voetgangerszones in Europa. JCDecaux speelt daarop in en pakt uit met een nieuwe package. Het netwerk noemt Walk The City en dekt de volledige voetgangerszone. In totaal gaat het om 107 zijden die beschikbaar blijven tot eind augustus.
 
Rossel Advertising
 
Nieuw seminarie naar zaakvoerders uit familiebedrijven
De magazines Trends en Trends-Tendances organiseren op vrijdag 27 november voor de eerste keer de Trends Family Academy. Op dit evenement verzamelen een hele dag meer dan 100 zaakvoerders uit familiebedrijven. Bekijk de sponsoringmogelijkheden in MediaSpecs.
 
Trends Top en B-information bundelen hun krachten
Sinds 1 juli verenigen Trends Top (Biblo) en B-information (Euro DB) hun krachten. Beide vennootschappen gingen op in Roularta Business Information, als onderdeel van Roularta Media Group. Klik op de titel voor meer info!
 
Brands & Butter biedt culinaire totaalbelevingen op maat van merken
The Oval Office en Silverspoon starten samen Brands & Butter, een nieuw bedrijf dat culinaire merkbelevingen creëert en exploiteert. De exploitatie van de BMW Beach Lounge in Knokke-Heist is de eerste realisatie.
 
Discovery Communications neemt Eurosport volledig in handen
Discovery Communications betaalt 491 miljoen euro aan TF1 Group, dat een belang van 49 procent had, voor de sportzender Eurosport. In ruil voor de aandelen van Eurosport krijgt TF1 Group het belang van 20 procent in de betaalzenders TV Breizh, Histoire en Ushuaïa terug.
 
@mediaspecs
 
Promo bij bpost: -15% op Direct Mail postkaart-campagnes
Bpost lanceert een promo-actie van 15% korting wanneer u uw mediaplan verrijkt met een postkaart-campagne. Het wil de postkaart als campagnemiddel promoten voor adverteerders die meer bezoekers naar hun verkooppunten of website willen krijgen of die de aandacht willen vestigen op hun promoties.
 
Promocampagne voor adverteerders bij Voka
Zowel in Ondernemers in West-Vlaanderen als in Voka Tribune krijgen adverteerders binnenkort één volledige pagina voor de prijs van een halve, en een halve pagina voor de prijs van een kwart pagina. Klik op de linken voor alle praktische info.
 
Duval Guillaume wint Night of The BrandTales
BrandTales, de creatieve cel van de Persgroep Advertising, daagde tijdens haar brainstormnacht creatieve bureaus uit om op zoek te gaan naar een grensverleggend idee voor één van hun klanten. De jury riep Duval Guillaume uit tot winnaar. Zij krijgen een campagne ter waarde van 100.000 euro.
 
BBDO wint de Radio Forever Award
The Radio Group heeft de Radio Forever Award uitgereikt aan het bureau dat zich het voorbije jaar het meest onderscheidde met creatieve radioreclame. BBDO is de winnaar en mag met 10 personen een villa betrekken in Cannes tijdens het reclamefestival 2016.
 
RetailDetail Magazine
 
Eurobest strijkt dit jaar neer in Antwerpen
Eurobest, het jaarlijkse festival voor creatieven en de Europese tegenhanger van de Cannes Lions, vindt dit jaar plaats in Antwerpen. Van 1 tot 3 december zal het event bijgewoond worden door 1.800 professionals uit de reclamewereld.
 
Ondernemerskrant als bijlage bij Trends en Knack
Ter gelegenheid van de beurs ‘Ondernemen in Vlaanderen’ wordt er een ‘Ondernemerskrant’ uitgebracht. Deze krant op tabloïdformaat wordt in de Trends van 22 oktober bijgevoegd. De dag ervoor zit de krant als bijlage bij Knack. Bovendien worden er 5.000 exemplaren verdeeld op de beurs zelf.
 
Apotheekspecial van Top Santé verdeeld via 800 apotheken
Top Santé verdeelt vanaf 30 september zijn apotheekspecial via de grootste Franstalige apotheken op in totaal 80.000 exemplaren. In dit nummer vindt de consument een schat aan professionele tips om de koude maanden in topconditie door te komen. Klik hier voor prijzen, contactgegevens en deadlines.
 
Speciale editie voor 35 jaar Artsenkrant
Ter gelegenheid van de 35ste verjaardag van Artsenkrant geeft Roularta Healthcare op 24 november een speciale luxe-editie uit. Het wordt een terugblik op basis van de vertrouwde Artsenkrant-formule, maar ook een vooruitblik op hoe de gezondheidszorg en de geneeskunde er anno 2050 zullen uitzien.
 
Retriever Media Informatie
 
De twee Ministers van Media aan het woord in De Periodiek
In de Nederlandstalige editie licht Sven Gatz zijn visie op magazines toe. Ook geeft hij inzicht in het beleid dat hij voor de hele perssector wil voeren. In het Franstalige nummer vinden we een interview met Jean-Claude Marcourt en een analyse van de overheidssteun aan de geschreven pers.
 
PEOPLE NEWS
 
Davy Caluwaerts en Philippe Cavadini nemen fakkel over bij ZenithOptimedia
 
Kathy Rosseel verlaat G+J en wordt vervangen door Stefanie Van Biesen
 
Karen Hellemans verlaat Sanoma
 
William Visterin wordt nieuwe hoofdredacteur van MARK Magazine
 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers januari 2015: 4.814.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 5.500 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.Recente reacties


bpost

 

 

Recente agenda

 

 

NP Summer Promo

 

 

 

 

 

 

GRP Media Vision Day

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Digitalisering van Belgische dagbladen zet zich verder (Newsworks Belgium)
Festival Marketing Survey 2015 (The House of Marketing)
Luxembourg Ad Report 2014 (Nielsen)
The Belgian digital landscape in figures (Pebble Media)
Analyse CIM Radio 2015-W1 (VAR)
Analyse kijkcijfers juni 2015 (OMD Belgium)
Analyse reclame-investeringen mei 2015 (OMD Belgium)
Global Consumer Confidence: Belgians most optimistic since 2012 (Nielsen)
Brands are taking over YouTube (Pixability)
Road to Programmatic White Paper (IAB Europe)
More than 50% of online video plays on mobile devices before 2016 (Ooyala)
Mobile is a priority for advertisers in France this year (SRI)

 

 

JCDecaux

 

 

 

 

 

 

B2B Awards

 

 

 

 

 

 

Vino Magazine