Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

februari 2015
78

Informatie en inspiratie voor mediaprofessionals

Beste mediavrienden,
 
Wij hopen van harte dat u het nieuwe jaar goed bent gestart!
 
MediaSpecs is alvast snel uit de startblokken geschoten met een nieuwe look voor de Hot News, onze nieuwssite voor iedereen met een passie voor reclame en media.
 
Onze Mediabegrippenlijst met een overzicht van het vakjargon zit eveneens in een nieuw kleedje met een aangepaste zoekstructuur. Neem zeker eens een kijkje!
 
De Database bevat - naast meer dan 5.200 mediatitels - ondertussen ook meer dan 3.500 redactionele dossiers met heel wat inspiratie en informatie voor adverteerders, mediaplanners en PR-specialisten.
 
Vorige maand zijn er heel wat artikels over wijzigingen in het medialandschap geschreven. Hiervan vindt u in deze Newsletter een grondige samenvatting, maar de dagelijkse Hot News omvat verder ook nog onder andere people news.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
Clear Channel Belgium

Nieuws over MediaSpecs

Op dinsdag 3 februari telt de MediaSpecs database 5.297 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.112), vakpers (630), dagbladen (282), huis-aan-huisbladen (657), out-of-home (814), radio/TV (386) en digitaal (1.761).
 
Nieuwe abonnees: het reclamebureau BBC, het PR-bureau Savvy en de mediabedrijven IP Belgium en Rossel Advertising.
 
De database van MediaSpecs.fr telt ondertussen al meer dan 8.000 titels en is zo de meest complete mediazoekmachine in Frankrijk. Afgelopen maand kreeg ook de homepage van onze Franse collega's een nieuw gezicht.
 
MediaSpecs.fr

Nieuws van de maand januari

Rossel en Proxistore gaan voor een partnership
Rossel en Proxistore hebben een akkoord afgesloten waardoor de websites van Rossel (waaronder Lesoir.be en Sudinfo.be) geïntegreerd worden in de tools van Proxistore. Rossel Advertising kan hierdoor haar eigen aanbod geografisch gelokaliseerd gaan aanbieden, zowel nationaal als lokaal.
 
Magazine de la Croisière: een nieuw Franstalig magazine over cruises
Het magazine Cruise & Style, dat al acht jaar in het Nederlands verschijnt, lanceert een Franstalige editie met een oplage van 25.000 exemplaren. Magazine de la Croisière bevat voornamelijk reportages met activiteiten en bezienswaardigheden, alsook een overzicht van de schepen en hun routes. 
 
Guido Magazine wijzigt van formaat en verhoogt oplage
Guido Magazine, het tijdschrift dat zich richt naar studenten en young professionals, kiest voor een kleiner formaat. Verder zal de oplage verhoogd worden van 80.000 naar 100.000 exemplaren.
 
JCDecaux Belgium Airport lanceert Digi Trio op Brussels Airport
Digi Trio is een nieuw product in de luchthaven van Zaventem om alle vertrekkende reizigers te bereiken. Het zijn drie tv-muren van 14m², opgebouwd uit 16 televisieschermen van 55 inch.
 
Damn Magazine
 
Metro lanceert Metro Weekend
Sinds eind januari trakteert Metro haar lezers elke vrijdag op rubrieken boordevol lifestyle en trends. Metro Weekend bevindt zich in het hart van de krant en biedt diverse offline en online advertentiemogelijkheden.
 
TLC, de grootste vrouwenzender ter wereld, komt naar Vlaanderen
Maandag 30 maart doet TLC haar intrede in de Vlaamse huiskamers. De entertainmentzender van Discovery Networks, al in 194 landen aanwezig, wordt onderdeel van het digitale basispakket van Telenet en Proximus. SBS Belgium staat in voor de regie.
 
Joepie lanceert een gratis mobiele applicatie
Het jongerenblad Joepie heeft een eigen gratis mobiele applicatie gelanceerd. De Joepie-app brengt dagelijks om 8u en 16u een update met een leuke mix van celebnieuws, grappige weetjes, testen en polls op jongerenmaat.
 
Clear Channel lanceert zijn online planningstool ACE
Clear Channel heeft de online planning tool ACE gelanceerd. De OOH-specialist biedt mediaplanners en adverteerders vanaf nu de mogelijkheid om zelf hun campagne samen te stellen.
 
@mediaspecs
 
HiMedia Belgium start met digitale audioreclame
TargetSpot, de internationale audio-reclameregie, heeft met HiMedia een exclusieve overeenkomst getekend voor de commercialisering van de reclamespots op het Belgische bereik van zijn webradio's Radionomy.
 
Ad Rem vanaf nu verstuurd naar elke advocaat
Ad Rem, het officiële tijdschrift van de Orde van Vlaamse Balies, wordt vanaf volgend nummer naar elke advocaat persoonlijk op naam verstuurd. Dit heeft als gevolg dat de oplage verhoogt van 6.000 naar 10.700 exemplaren.
 
In Vino Veritas gaat full digital
In Vino Veritas, het tweemaandelijks magazine voor wijnliefhebbers, stopt met de papieren uitgave en gaat full digital. Meerdere keren per week zullen dossiers, proeverijen en beschouwingen digitaal doorgestuurd worden naar abonnees. Ook komt er een nieuwe website die vanaf 15 februari online gaat.
 
Event&Expo lanceert Eco Driving Emotion
Uitgeverij Event&Expo lanceert in februari met Eco Driving Emotion hun vijfde nationaal gerichte en eerste niet merk gebonden automotive magazine. Het tijdschrift richt zich specifiek naar de liefhebber van eco-voertuigen en zal verschijnen op een oplage van 20.000 exemplaren.
 
RetailDetail Magazine
 
Nieuw magazine bij Sanoma: Brocante Landelijke Stijl
Sanoma brengt met Brocante Landelijke Stijl een nieuw magazine op de markt voor liefhebbers van brocante. Het tijdschrift is een spin-off van Wonen Landelijke Stijl en heeft een oplage van 97.500 exemplaren. Voor de Franstalige markt lanceert Sanoma Décorations de Charme en Jardins de Charme.
 
BlueFeed wijzigt de titels van haar magazines
Regie BlueFeed en uitgever All4Com Publishing wijzigen de titels van hun magazines. KMO PME Magazine wordt KMO PME Community, Starters Magazine wordt Starters Community, Eco Magazine wordt Eco Manager en Forum Entreprises wordt Business For Lux.
 
JCDecaux Luxemburg: nieuwigheden bij aanbod straatmeubilair
JCDecaux Luxemburg lanceert het Booster Premium netwerk. Dit is een Booster netwerk met 145 zijden waarvan 25% werd geselecteerd omwille van de uitzonderlijke kwaliteit van hun inplanting. Ook het gamma van Selecto netwerken kent twee nieuwigheden: een Selecto Arlon 50 en 100 zijden.
 
De Nederlandstalige versie van Cinebel.be gaat offline
De Nederlandstalige versie van de filmsite Cinebel.be is verdwenen. De site blijft wel nog bestaan in het Frans, maar wordt een subsite van DH.be, de website van La Dernière Heure.
 
B-information
 
Bloem & Plant gaat voortaan verder als TuinSeizoen
Bloem & Plant, het magazine over de tuin en tuinieren van Vipmedia, gaat voortaan verder onder de naam TuinSeizoen. Met de naamsverandering is ook de vormgeving van het blad opgefrist. Regie: Cprojects & Advertising.
 
Roularta onderhandelt over de verkoop van L’Express en L’Expansion
Roularta voert onderhandelingen met Patrick Drahi en Marc Laufer over de verkoop van L’Express, L’Expansion, Mieux Vivre Votre Argent, Lire, Classica, Pianiste, Studio Ciné Live, de website L’Entreprise en de activiteiten Job Rencontres en Distrijob. De onderhandelingen met Le Figaro werden stopgezet.
 
Twitter lanceert een eigen videoplatform
Twitter krijgt een eigen videoplatfom waar gebruikers tot 10 minuten lange video’s kunnen opladen op hun account. Verder denkt Twitter eraan om geld te verdienen aan mensen die tweets zien, maar zelf het sociale netwerk niet gebruiken: klik hier voor meer info. 
 
Voorjaarsprogrammaties VIER, VIJF en Libelle TV
Eind januari maakten VIER, VIJF en Libelle TV hun voorjaarsprogrammatie 2015 bekend. Klik op de linken om de gevestigde waarden, nieuwe programma’s en programmaschema’s van deze tv-zenders te ontdekken.
 
Retriever Media Informatie
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Recordverkoop voor Libelle en Femmes d'Aujourd'hui, voorlopig geen wijzigingen bij Sanoma
 
Nauwere samenwerking tussen de regionale televisiezenders van Concentra
 
StepStone neemt Ictjob over
 
Home & Trends breidt zijn regio uit en komt met interactieve primeurs
 
Formaatswijziging voor Belgian Oncology News
 
Merit Awards: overzicht van de winnaars
 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers mei 2014: 5.666.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 5.000 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


Newsworks Belgium

 

 

Recente reacties


AMMA Awards

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Social Media Day

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Belgische dagbladen steeds meer multiplatform (Newsworks Belgium)
Bigger smartphones are a bless for advertisers (Adobe)
Real time bidding trend report (Adform)
Global advertising revenues to grow by 4,8% in 2015? (Magna Global)
Super Bowl ad prices doubled since 2003 (Statista)

 

 

 

 

IAB Belgium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MediaSpecs Database

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maison Moderne