Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

juli 2014
71

Profiteer van de zomer!

De zomer is begonnen en dat betekent solden, ook bij MediaSpecs. Neem nu een abonnement om in enkele clicks alle reclamemogelijkheden te ontdekken en geniet van speciale zomervoorwaarden. Alle info vindt u hier.
 
In deze nieuwsbrief presenteren wij u het belangrijkste medianieuws van de afgelopen maand juni.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
MediaSpecs.fr

Nieuws over MediaSpecs

Belisol, de Belgische specialist in ramen en deuren, heeft ook 25 agentschappen in Frankrijk. Sinds deze maand gebruiken ze MediaSpecs.fr om alle Franse reclamemogelijkheden te ontdekken.
 
In België werkt het Lokerse reclamebureau Media Surplus voortaan ook met MediaSpecs om de media te verkennen.
 
Wij blijven overigens heel de zomer actief. Ook in juli en augustus kan u dus het nieuws volgen via MediaSpecs Hot News en op Twitter via @mediaspecs.
 
Op dinsdag 1 juli telt de MediaSpecs database 5.156 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.082), vakpers (614), dagbladen (240), huis-aan-huisbladen (642), out-of-home (797), radio/TV (397) en digitaal (1.714).
 
RetailDetail

Nieuws van de maand juni

Telenet bereikt overeenkomst met De Vijver Media
Telenet neemt een participatie van 50% in De Vijver Media via een overname van het aandeel van Sanoma voor 26 miljoen euro en een additionele cash investering van 32 miljoen euro. Corelio en het duo Wouter Vandenhaute-Erik Watté behouden elks 25% van de aandelen. De gevolgen voor de tv-zenders VIER en VIJF leest u op Hot News, waar u ook de reactie van Medialaan terugvindt. Humo is niet opgenomen in de deal en keert terug naar Sanoma.
 
Nieuwe regie voor native advertising op websites Newsmonkey, Express en Tagmag
Definitive Groove, de vennootschap achter Newsmonkey, lanceert de nieuwe regie Native Advertising Solutions. Hiermee wil het zich in de markt zetten als specialist wat betreft de commercialisering van native advertising, te beginnen met Newsmonkey.be, Express.be en Tagmag.be. Ter herinnering: de display-reclameruimte van Newsmonkey wordt door Hi-Media gecommercialiseerd.
 
Twee versies van Story verkrijgbaar vanaf 1 juli
Het weekblad Story verschijnt voortaan in twee versies: een ‘full’ Story met TeVe-Blad voor 3 euro en een ‘light’ versie zonder deze tv-gids voor 2,40 euro. Overigens verschijnt Storywood, het uitneembaar Hollywood-magazine in het hart van Story, tijdens de zomermaanden ook als bijlage bij Flair.
 
Borgerhoff & Lamberigts en Belmodo gaan samenwerken
Uitgeverij en productiehuis Borgerhoff & Lamberigts gaat een belangrijke participatie nemen in Belmodo, het fashion content house van Tiany Kiriloff. Belmodo verhuist vanaf augustus ook naar de kantoren van Borgerhoff & Lamberigts in Gent.
 
B-information
 
NEW!: Business to Business Press Awards - Dossiers in 12 categorieën, vanaf nu inschrijven
Op 6 november worden voor het eerst de beste Belgische vakbladen in print en digitaal bekroond. MediaSpecs steunt de Business to Business Press Awards en doet een oproep aan alle enthousiaste vakpers-uitgevers om een dossier in te dienen. Klik op de titel om de categorieën en deadlines te ontdekken!
 
Nieuw vakmagazine voor de Belgische voedingsindustrie: VMT Food
VMT Food informeert het hoger- en middenmanagement over alle ontwikkelingen op het terrein van kwaliteitsmanagement, procestechnologie, productontwikkeling, voedselveiligheid & kwaliteit, management, sales & marketing, wetenschappelijk onderzoek en wetgeving. Regie is in handen van Mybusinessmedia. Contactgegevens en details in de database.
 
JCDecaux doet veranderingen in haar Billboard-netwerken
JCDecaux kondigt een aanpassing in haar Billboard-aanbod aan. Klik op de titel om alle wijzigingen te ontdekken wat betreft de netwerken SuperStar 24, SuperStar 48, Prestige en Brussels8.
 
Luguber, maar wel relevant: uw adressenbestand scannen op overledenen
De adressenspecialist MCLS verzamelt, digitaliseert en verrijkt via het Overlijdensregister dagelijks de gegevens van overleden personen in België. Tarieven en contactgegevens vindt u in de database.
 
IAB Mixx Awards
 
Proper Magazine: nieuw vaktijdschrift over de professionele schoonmaak
Proper Magazine is een tweetalig magazine van, voor en over de professionele schoonmaaksector in Vlaanderen en Wallonië. Het informeert over actuele ontwikkelingen, belicht achtergronden, biedt ruimte voor human interest en houdt u op de hoogte van productnieuwtjes.
 
Industrie, het vakblad voor de industriële beslisser, houdt op te bestaan
Roularta stopt met onmiddellijke ingang met het uitgeven van Industrie. Dit vakblad voor de industriële beslisser was tot voor eind vorig jaar nog bekend onder de naam Industrie Technisch & Management. Ook Transport Echo, dat als katern geïntegreerd was in Industrie, verdwijnt nu definitief.
 
IP New Media pakt uit met het nieuwe formaat Video In-Read
IP New Media heeft met de Video In-Read een nieuw formaat dat midden in de redactionele content verschijnt en dus veel aandacht krijgt. Momenteel is het beschikbaar op Sudinfo.be, de overige sites in het portfolio volgen binnenkort.
 
Sparkle: nieuw magazine voor de reclamesector zonder reclame, gesponsord door bpost
Op 19 juni werd het eerste nummer van Sparkle boven het doopvont gehouden. Sparkle is een magazine dat zich richt tot marketing- en communicatiespecialisten. Het verschijnt twee keer per jaar en is een initiatief van bpost in samenwerking met UBA, ACC en BDMA.
 
Gondola
 
Nieuw magazine van Unizo verdeeld op Dag van de Klant
Content Connections (Mediahuis) maakt in opdracht van Buurtsuper.be (Unizo) een lifestylemagazine rond lekker eten en slim shoppen dat de troeven van de buurtwinkel in de verf zet. Dit magazine wordt eind september gratis verdeeld tijdens de Dag van de Klant. Alle info voor mediaplanners vindt u hier.
 
Le Soir Magazine gaat online met Soirmag+
Met Soirmag+ heeft Le Soir Magazine een nieuwe app gelanceerd die zowel beschikbaar is op tablet als op pc. De app brengt iedere woensdagavond het essentiële nieuws uit de papieren versie, aangevuld met multimedia, foto’s, games en muziek.
 
De Persgroep doet bod op Mecom, eigenaar van Wegener-kranten
De Persgroep heeft een overnamebod van 245 miljoen euro gedaan op het Britse Mecom. Dat bedrijf geeft via Wegener en Media Groep Limburg vooral regionale kranten uit in Nederland en bezit ook nog twee Deense kranten.
 
Sanoma Media Nederland verkoopt 19 titels aan New Skool Media
Sanoma Media Nederland is erin geslaagd om in één klap 19 van de in totaal 32 tijdschriften die het in de etalage had staan, te verkopen. Met deze overname gaan ook 93 medewerkers mee naar New Skool Media. Om welke titels het gaat, leest u op onze nieuwssite.
 
MediaSpecs Facebook
 
Facebook zet surfgedrag in voor advertenties
Facebook gaat meer informatie delen met adverteerders, zodat gebruikers beter passende advertenties te zien krijgen. Het delen van de surfgeschiedenis is sinds juni al aan de gang in de VS. Lees hier hoe dit concreet in zijn werk gaat.
 
Instagram begint met advertenties buiten de VS
Instagram acht de tijd rijp om buiten de VS te starten met advertenties. De uitbreiding zal in eerste instantie zijn voor andere Engelstalige landen zoals Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS

Cannes Lions: zeven Lions voor de Belgen

Effie Awards: teamwork Coca-Cola wint goud

Radio Forever Award: Famous is de winnaar

IAB Mixx Awards: juryvoorzitters zijn gekend
 
Content Marketing Conference: een uitgebreid verslag
 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers mei 2014: 5.666.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Facebook: dagelijks een update van het belangrijkste medianieuws op Facebook. Ook jobaanbiedingen en andere nieuwtjes.
 
MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 4.500 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


B2B Press Awards

 

 

Recente reacties


MediaSpecs Database

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
The evolution of content consumption on mobile and tablets (OPPA Belgium)
Letterbox Consumer Survey (BDMA)
Uitgave internetreclame steekt tv-reclame na 2018 voorbij (PwC)
60% van de Belgen kocht vorig jaar iets online (Comeos)
Een stijging van 6,4% in de wereldwijde reclame-investeringen? (Magna Global)
Why and how ‘programmatic’ is emerging as key to real-time marketing success (IAB Europe)
Brazil 2014 Impact Report (Omnicom Media Group)

 

 

 

 

Retriever.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Insiders

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MediaSpecs Twitter