Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

september 2015
85

Dagelijks en maandelijks medianieuws

Beste mediavrienden,
 
Dankzij MediaSpecs kan u gratis op de hoogte blijven van al het nieuws uit de mediawereld. Dit is mogelijk op uw eigen ritme: dagelijks via Hot News en de diverse sociale media of liever maandelijks via deze nieuwsbrief.
 
Onze database is er voor u om tijd en moeite te besparen bij uw mediaplanning. Wij hebben contact met meer dan 1.000 mediabedrijven en kunnen u hierdoor de meest recente advertentietarieven, redactionele dossiers én commerciële/redactionele contactgegevens aanbieden. Contacteer ons voor een gratis demo en proefabonnement.
 
Bent u ook benieuwd welke reclame- en media-events u in het najaar kan bijwonen? Klik dan door naar onze kalender voor alle events uit de sector.
 
In deze nieuwsbrief vindt u het overzicht van het belangrijkste medianieuws uit de maand augustus.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
@mediaspecs

Nieuws over MediaSpecs

Op dinsdag 1 september telt de MediaSpecs database 5.373 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.081), vakpers (648), dagbladen (272), huis-aan-huisbladen (663), out-of-home (859), radio/TV (415) en digitaal (1.780).
 
Nieuwe abonnees: Office de Promotion du Tourisme de Wallonie et de Bruxelles (adverteerder) en The Ppress (vereniging van uitgevers).
 
Ook Frankrijk ontdekt MediaSpecs! Afgelopen maand vervoegde Dentsu Aegis Network het lijstje van abonnees op MediaSpecs.fr. Eerder maakten al onder andere OMD, MEC, Mindshare, MediaCom, CoSpirit Mediatrack, KR Media en Climat Media Agency gebruik van onze inspirerende zoekmachine met alle Franse media.
 
MediaSpecs.fr

Nieuws van de maand augustus

MediaSpecs brengt op Hot News ook people news
Afgelopen maand kwamen deze personen in het nieuws: Anouk Mertens, Pamela Dockier, Arnaud Vandenberghen, Thomas De Greef, Karel Degraeve, Stefaan VermeerschThierry Fiorilli, Kathy Rosseel en Liesbeth Malderie.
 
Najaarspresentaties televisie- en radiozenders
Ontdek welke nieuwigheden en programma’s de zenders vanaf september in petto hebben: Eén, Canvas, VTM, 2BE, Vitaya, VIER, VIJF, Radio 1, Studio Brussel, MNM, Q-music, Nostalgie, La Une, RTL, La Première en Pure FM.
 
Medialaan ontwikkelt Stievie Free
Binnenkort kan iedereen via Stievie Free de vijf zenders van Medialaan (VTM, 2BE, Vitaya, JIM en VTMKZOOM) gratis bekijken. En dit zowel live als uitgesteld op laptop, desktop, tablet en smartphone. Klik op de titel voor meer info over het reclamemodel en de intrede van targeted advertising bij Medialaan.
 
VIER en Telenet steken reclame achter een pauzeknop
SBS, de groep achter de commerciële tv-zenders VIER en VIJF, heeft een nieuwe manier ontwikkeld om reclame tot bij de kijker te krijgen. Van zodra je een programma op VIER of VIJF pauzeert, zal een reclameboodschap verschijnen. Op Hot News vindt u meer uitleg van Sigrid Van Den Houte.
 
eTrade Summit
 
MobilAd lanceert Parking Media
MobilAd, gespecialiseerd in affichage op de autosnelweg, zet zijn groei voort dankzij de creatie van Parking Media. Dat heeft 80% van de betaalparkings in België in portefeuille en biedt verschillende netwerken aan. Ontdek de advertentiemogelijkheden in MediaSpecs!
 
Clear Channel breidt aanbod uit met gratis Wi-Fi in Antwerpen
Sinds kort kan men op meerdere drukbezochte locaties in het centrum van Antwerpen gratis gebruik maken van het internet. De stad is begonnen met de installatie van de 100 eerste toegangspunten. Het beheer van de advertentieruimte is toevertrouwd aan Clear Channel.
 
JCDecaux: nieuwe creatieve mogelijkheden in metrostations
Metrostations zijn belangrijke toegangspoorten tot het centrum van Brussel. JCDecaux Innovate stelt 16 nieuwe creatieve mogelijkheden voor om dagelijks meer dan 500.000 passagiers te bereiken. Andere nieuwigheid: de Prestige 38m² borden worden voortaan uitgerust met LED-backlight.
 
DOOH Media: nieuwe schermen in de Shopping Louise
De Shopping Louise in Brussel heeft zijn samenwerking hernieuwd met DOOH Media, de regie die aanwezig is met digitale reclameschermen in shopping centers. Het aanbod wordt er uitgebreid met vier verticale 2m²-schermen.
 
RetailDetail Magazine
 
Nieuw magazine voor architecten: ArchiComm
Eind september verschijnt het eerste nummer van ArchiComm. Dit Nederlandstalig vakblad voor architecten verschijnt zes keer per jaar op 4.500 exemplaren en wordt uitgegeven en gecommercialiseerd door Louwers Mediagroep. Meer details vindt u in MediaSpecs.
 
Proximus Skynet Advertising wordt de nieuwe regie van Auto55.be
Vanaf vandaag is Proximus Skynet Advertising de nieuwe reclameregie voor Auto55.be. De website voegt zich bij het Car Power aanbod, dat reeds bestaat uit Vroom.be, Autofans.be, Autosalon.be en Autolive.be, alsook de autorubrieken op Skynet.be, Yahoo en 2dehands.be.
 
Voetbalflitsen.be, een nieuw voetbalplatform in België
Op Voetbalflitsen.be vindt de surfer de meest spraakmakende en grappige voetbalfragmenten. Geen standaardnieuws, maar opvallend voetbalnieuws dat viraal gaat via sociale media. Sportivomedia staat in voor de commercialisering.
 
Lancering van het online magazine Sodexo4You door Gicom
Ter gelegenheid van de omschakeling van de papieren maaltijdcheques naar de elektronische versie, zal Gicom in september voor Sodexo een digitale en interactieve versie van het magazine Sodexo4You lanceren. De bestaande papieren versie zal dus aangevuld worden met een digitale variant.
 
Rossel Advertising
 
Expansion Partners wordt Target Advertising
Expansion Partners, de onafhankelijke regie uit Namen, verandert van naam en wordt Target Advertising. De aangeboden services blijven bestaan en er zijn ook geen aanpassingen in het portfolio van de vaktijdschriften en online media.
 
Viacom lanceert Spike in Vlaanderen
Viacom International Media Networks voegt vanaf 1 oktober met Spike een nieuw merk toe aan haar bestaande portfolio. De televisiezender biedt entertainment met een scherp randje voor volwassenen en zal dagelijks te zien zijn van 21u tot en met 2u 's nachts op de back-end van Nickelodeon.
 
BelgiumApps, een nieuw platform inzake apps
Le Soir lanceert een nieuw platform gericht op applicaties: BelgiumApps is een website die mobiele applicaties verzamelt. Er zijn twee formules om uw app te promoten: "app van de dag" en "gesponsorde apps".
 
Custom Regie beheert de partnershipformule van Sodexo4You
Sinds april beheert Custom Regie de partnershipformule van Sodexo4You, het B2C-gebruikersplatform van de Sodexo Card. Ontdek alle details hier.
 
Retriever Media Informatie
 
Overdracht van titels Sanoma naar De Persgroep goedgekeurd
De Belgische Mededingingsautoriteit heeft de overdracht van Story, TeVe-Blad, Humo en Vitaya van Sanoma naar De Persgroep goedgekeurd. Wel moet De Persgroep aan enkele voorwaarden voldoen.
 
Medialaan integreert tv- en radioregie
Vanaf 1 januari 2016 telt Medialaan één overkoepelend salesteam. Dat betekent dat de tv- en radioregie worden samengevoegd. Ben Jansen zal als Commercieel Directeur de afdeling leiden, terwijl Ann De Bisschop Directeur Radio wordt.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
CIM Pers: resultaten magazines en dagbladen
 
CIM Radio: Q-music terug nummer twee
 
Nieuwe website voor AutoGids.be
 
Nieuwe lay-out voor de edities van Knack Weekend
 
Themamedia lanceert Den Herk en Den Halenaar in 2016
 
De Press Drukkerij integreert Go For It Magazine in Close Magazine
 
Halfjaarcijfers Roularta: winstgevendheid neemt toe
 
VIER en VIJF verhuizen van Zaventem naar Vilvoorde
 
Eurobest maakt zijn juryvoorzitters bekend en lanceert twee nieuwe categorieën
 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers januari 2015: 4.814.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 5.500 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


Roularta Media

 

 

 

 

 

 

 

bpost

 

 

 

 

 

 

 

NP

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Media-investeringen in België in de rode cijfers (Space)
Reclame-investeringen 2015 Q2 - 2014 Q2 (Nielsen)
Analyse kijkcijfers juli 2015 (OMD Belgium)
Analyse reclame-investeringen juni 2015 (OMD Belgium)
Lineair tv-kijken zal pieken in 2015 (ZenithOptimedia)
Markt mobiele advertenties explodeert (IAB Europe)
Vrije tijd, identiteit en sociaal gedrag bepalen videoconsumptie jongeren (Thinkbox)
PaperPulse vormt papier om tot interactieve applicatie (UHasselt & iMinds)
Attitudes towards programmatic advertising (IAB Europe)
The cost of ad blocking (PageFair)
Analysis of the Cannes Lions Creative Effectiveness Awards (Warc)

 

 

 

GRP Media Vision Day

 

 

 

 

 

 

 

B2B Awards

 

 

 

 

 

 

 

Vino Magazine