Se nyhedsbrevet i browseren
Hjemmesiden
Alt

VERDENS BEDSTE INDKØBER KRÆVER DATA OG SAMARBEJDE

I november 2020 blev Region Midtjylland, Indkøb & Medicoteknik, kåret som Verdens Bedste Indkøber for et udbud om ikke-kliniske engangsartikler. Udbudsprocessen bestod blandt andet af en indledende workshop for hele værdikæden, en Miljøstyrelsesrapport med flere øjenåbnere og en nyskabelse i form af nye krav om produktspecifikke data.  Specialkonsulent Susanne Bacher har en appel brancheforeningerne:

- Det offentlige opfordres ofte til at give nye og mindre virksomheder en chance for at kunne byde. Det er faktisk lykkes i dette udbud, men vi kunne måske have haft endnu flere med, hvis de var bedre klædt på til opgaven. Her kunne brancheforeningerne måske gøre en forskel, siger hun.

Læs hele historien her

 
Alt

Vær med: Forum lancerer to nye temagrupper i foråret

’Produktstandarder i indkøb’ og ’Cirkulære forretningsmodeller og møbler’. Sådan lyder overskrifterne på Forums to nye temagrupper i foråret, hvor vi inviterer folk med viden, erfaring eller interesse i at sætte yderligere skub i omstillingen til konkurrencedygtig og bæredygtig produktion.

Vi håber, at både offentlige og private indkøbere, leverandører, konsulenter, NGO’er og andre ressourcepersoner har lyst til at deltage.

'Produktstandarder i Indkøb’ indledes den 10. marts.

Dato og program for ’Cirkulære forretningsmodeller og møbler’ vil blive meldt ud på hjemmesiden ansvarligeindkøb.dk og på Forums nye LinkedIn-side. Hvis du ikke allerede følger siden kan du klikke i boksen her til højre i nyhedsbrevet.

Læs mere om de to temagrupper her

 

 
Alt

Yderligere fem kommuner melder sig ind i POGI

De seneste måneder har fem kommuner valgt at melde sig ind i POGI. Det er Slagelse Kommune, Hillerød Kommune, Furesø Kommune, Høje-Taastrup Kommune og Mariagerfjord Kommune. Dermed tæller POGI her i starten af året 22 medlemmer og repræsenterer tilsammen en anseelig del af den samlede offentlige indkøbsvolumen, der kan være med til at trække markedet i en grønnere og mere bæredygtig retning.

- Vi er godt i gang, og i POGI-netværket kan vi dele inspiration og konkrete værktøjer og sammen med de øvrige kommuner skubbe markedet den grønne vej, siger borgmester i Høje-Taastrup Kommune Michael Ziegler (C).

Læs hele historien her

 
Alt

Grønne krav i 44 % af offentlige EU-udbud

Op mod halvdelen af de opgaver, der blev sendt i EU-udbud fra juni 2019 til marts 2020 indeholdt krav om bæredygtighed. Det viser en ny rapport fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Formand for Forum for Bæredygtige Indkøb, Rikke Dreyer, hilser opgørelsen velkommen og ser mange tegn på, at den offentlige grønne indkøbsdagsorden rykker sig i en positiv retning.

- Der sker meget inden for offentlige grønne indkøb lige nu, som indikerer at området er i bevægelse. Den nye statslige strategi vil i sig selv sætte ekstra skub i antal af udbud med et bæredygtigt islæt, siger Rikke Dreyer.

Læs hele historien her

 
Alt

Genbrug af hjælpemidler er ikke noget nyt, kommunerne er bare blevet bedre til det

En aldrende befolkning indebærer et voksende behov for hjælpemidler. For ikke at sprænge de kommunale budgetter fuldstændigt, genbruger kommunerne derfor alt, hvad de kan. Ved hjælp af lagerstyring, tæt dialog med leverandører og i samarbejde med andre kommuner bliver de stadigt bedre til det.

- Jeg tør slet ikke tænke på, hvad regningen lød på, hvis ikke kommunen var så god til at genbruge hjælpemidler, siger Betina Bundgaard Nielsen, der er depotleder i Ringkøbing Skjern Kommunen.

Læs hele casen her

 

Kommende arrangementer

4. februar. Webinar: Klimamål i forsyningskæden

Flere danske virksomheder øger nu ambitionerne og går fra egne interne klimamål til at have forventninger og mål for reduktion af udledninger længere ude i værdikæden. Hør erfaringerne fra Novo Nordisk og Ørsted.

10. marts, kl. 12.30 - 15.30: Opstartsmøde på temagruppen 'Produktstandarder i indkøb'.

Skriv en mail til Sekretariat for Grønne Indkøb, hvis du er interesseret i at deltage: ansvarligeindkob@mst.dk. Mødet afholdes som webinar.

 

Nyheder siden sidst

Sekretariatet holder øje med nyheder, der har relevans for vores medlemmer. Vi lægger dem løbende på ansvarligeindkøb.dk og udvælger en håndfuld af dem i hvert nyhedsbrev. Så er du opdateret.

Flere store danske virksomheder erkender, at størstedelen af deres CO2-udlednnger ligger uden for direkte kontrol.

Plastaffald fra hospitalskøkkenet bliver til nye stole på Regionshospitalet Randers

Cirkulært fokus i Svanemærkets nye krav til møbler

Aarhus Kommune deler ud af erfaringer med bæredygtig plaststrategi

 

 

 
Alt

Grønne tanker på bloggen

"For tiden kan jeg slet ikke få armene ned. Ikke alene er fokus på grønne og bæredygtige indkøb gået fra nul til hundrede på ganske kort tid – opfordringen til bæredygtige indkøb kommer også fra nye og uventede kanter".

Sådan skriver Forums formand Rikke Dreyer i dette blogindlæg oven på offentliggørelsen af regeringens strategi for offentlige grønne indkøb

Læs hele indlægget her

 

VIDENDELING FOR POGI-MEDLEMMER

Arbejder du i en organisation, som er medlem af POGI? Meld dig ind i denne ny Linked-gruppe, hvor alle kan dele viden om offentlige grønne indkøb.

Gå til POGIs LinkedIn-side

 
Alt

Bliv medlem af forums linkedin gruppe

Husk at melde dig til Forum for Bæredygtige Indkøbs LinkedIn-gruppe, hvor du kan holde dig ajour med nyheder om grønne indkøb, få svar på spørgsmål fra de øvrige medlemmer og selv poste nyheder og arrangementer.

Og for hver gang du synes godt om eller deler et opslag, hjælper du os med at få nyhederne endnu længere ud, så tusind tak på forhånd.

 
Alt

Se eller gense miljøministerens tale

Fik du hørt Miljøminister Lea Wermelins åbningstale til årskonferencen for Forums og POGIs årkonference? Hvis ikke, kan du finde den her.

 
Frameld nyhedsbrevet