Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

februari 2016
90

Het nieuws voor mediaspecialisten

Beste mediavrienden,
 
In deze newsletter vindt u het overzicht van de belangrijkste wijzigingen en gebeurtenissen van de afgelopen maand januari.
 
Voor dagelijks medianieuws verwijzen wij u graag door naar onze Hot News (zet hem bij uw favorieten!) en sociale media: LinkedIn, Facebook en Twitter.
 
Alle feedback, vragen, opmerkingen en commentaren zijn van harte welkom.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
The Sales Summit 2016

Nieuws over MediaSpecs

Op dinsdag 2 februari telt de MediaSpecs database 5.506 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.129), vakpers (650), dagbladen (272), huis-aan-huisbladen (679), out-of-home (861), radio/TV (425) en digitaal (1.835).
 
Van donderdag 25 februari tot en met zondag 6 maart is het weer tijd voor Batibouw. Heel wat media spenderen aandacht aan deze jaarlijkse bouwbeurs via verschillende redactionele dossiers. Ontdek ze in MediaSpecs!
 
Regies en uitgevers die ons nog geen reclametarieven en/of redactionele kalenders voor 2016 hebben doorgestuurd, kunnen dit nog steeds doen via mail naar data@mediaspecs.be.
 
Nieuwe abonnees: het Antwerpse reclamebureau Square, het PR-bureau Commpaan en de adverteerders Saey Home & Garden - Barbecook en Dunkerque Promotion.
 
AMMA Awards

Nieuws van de maand januari

BD myShopi trekt omni-channel strategie door met myShopizine
BD myShopi lanceert een nieuw gratis lifestylemagazine op 1,5 miljoen exemplaren: myShopizine. Daarmee heeft het bedrijf meteen het grootste consumentenmagazine van België in handen. De lancering is voorzien op 14 maart in Vlaanderen én Wallonië.
 
Télé Bruxelles wordt BX1
Télé Bruxelles is afgelopen weekend officieel van naam veranderd naar BX1. De Brusselse tv-zender in regie bij RMB wil met een nieuwe naam, logo en identiteit zijn jong en dynamisch imago onderstrepen. Advertentietarieven in MediaSpecs!
 
De Persgroep en Mediahuis samen in Dailymetrie
Mediahuis Connect trad toe tot Dailymetrie, de dagelijkse meting van het multimediaal bereik van nieuwsmerken dat in mei 2014 gelanceerd werd door de Persgroep Advertising. Beide regies zetten nu in op Dailymetrie als gezamenlijk meetinstrument in afwachting van de nieuwe CIM Persbereikstudie.
 
Gonda Lontings nieuwe Sales & Marketing Manager voor NP
De opdracht van Gonda Lontings bestaat erin Newsworks te voorzien van een commercieel NP-luik en te waken over de ontwikkeling van het product voor de nationale markt. In die optiek wordt zij de bevoorrechte gesprekspartner van media agencies en adverteerders.
 
MediaSpecs.fr
 
Point de Vue kiest Roularta IMS als reclameregie
Roularta IMS, dat al instaat voor de vertegenwoordiging van Groupe Altice Media binnen de Benelux, neemt voortaan ook de reclameregie waar van zowel de Franse als Belgische editie van Point de Vue. 
 
HiMedia: nieuwe samenwerking met AppNexus en Microsoft
HiMedia maakt bekend dat een overeenkomst werd getekend met AppNexus om de inventaris van Microsoft in België te vertegenwoordigen. HiMedia zal verantwoordelijk zijn voor de promotie en inventaris van RTB en privé deals voor Outlook, Skype, MSN en Microsoft Casual Games.
 
ProduPress nieuwe regie van AutoScout24
Vanaf 1 maart is ProduPress verantwoordelijk voor de commercialisering van AutoScout24, de autonieuwssite en online marktplaats voor het kopen en verkopen van tweedehands voertuigen.
 
Sam’di, de nieuwe bijlage bij L’Avenir
Eind januari verscheen bij L’Avenir voor het eerst de bijlage Sam’di. Door middel van zijn rubrieken (auto, immo, job, toerisme en notarissen) en zoekertjes biedt Sam’di aan zijn lezers een bron van informatie met betrekking tot verschillende fases in hun leven. Meer info in de database.
 
@mediaspecs
 
Rekruteringscampagnes rechtstreeks bij De Tijd en L'Echo
Na een jarenlange samenwerking met Vacature en Références, slaan De Tijd en L'Echo een nieuwe weg in met een eigen aanbod voor recruiting en employer branding. Hiermee beantwoorden ze aan de toenemende vraag van HR-managers om rechtstreeks samen te werken voor het aantrekken van talent.
 
Références ontwikkelt nieuwe innovatieve en responsive website
Références.be heeft haar nieuwe website gelanceerd. Bovendien heeft het zich ontbonden van Vacature.com en behoort het nu tot het netwerk van Le Soir.
 
SBS en Mediahuis samen voor het grootste Belgische video-aanbod
Mediahuis Connect en SBS Belgium vormen vanaf maart een nog sterkere tandem door een gemeenschappelijk online entertainment- en nieuws-videoaanbod in de markt te zetten. Klik op de titel voor alle details. 
 
Top Santé lanceert Vitality Pack
Het Vitality Pack omvat één pagina in het magazine Top Santé, één pagina in de farmaspecial van Top Santé, één standaardformaat op TopSanté.com gedurende één maand en één pagina in het magazine Vital by Top Santé. Meer details in MediaSpecs.
 
Retriever.nl
 
JCDecaux Insert Belgium komt met het nieuwe netwerk Smarties
Smarties bestaat uit 2.500 frames verspreid over het hele land: 230 postcodes zijn gecoverd en 375 frames bevinden zich in de Brusselse metrostations. Bekijk hier het nieuwe netwerk.
 
Een nieuw pakket dankzij een partnership tussen Rondom en Jet Magazine
Door middel van een nauwe samenwerking op nationaal niveau, hebben Rondom en Jet Magazine een partnership uitgewerkt waardoor er nu een volledige nationale dekking aangeboden wordt aan de nationale en supraregionale klanten.
 
Randeevoe smelt twee edities samen en breidt regio verder uit
Randeevoe Ronse en Randeevoe Oudenaarde verdwijnen en maken plaats voor één gezamenlijke editie: Randeevoe Vlaamse Ardennen. Bovendien wordt het verspreidingsgebied uitgebreid met Brakel, Horebeke en Wortegem-Petegem. Alle info voor adverteerders vindt u in onze database.
 
Computable.be, een nieuw online vakblad voor ICT professionals
Het Nederlandse vakblad Computable (dat in 2014 door De Persgroep verkocht werd aan Jaarbeurs) lanceert een nieuwe Belgische website: Computable.be. Het team staat onder leiding van Sander Hulsman en William Visterin, en bestaat verder uit Luc Blyaert en Stef Gyssels. Klik hier voor de reclametarieven.
 
MediaSpecs LinkedIn
 
Metro Start, de nieuwe wekelijkse carrièregids
Op maandag 18 januari verscheen voor het eerst Metro Start. Met deze nieuwe jobformule combineert Metro de voordelen van native advertising en HR communicatie, en biedt het een perfecte context voor corporate branding en employer marketing.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Gatz wil geen nieuwe Vlaamse radiozenders
 
Newsmonkey lanceert een Franstalige versie
 
Humo stopt met tabletversie op zaterdag
 
De Persgroep Advertising lanceert eigen trading desk
 
PrintAdBooking van start met 23 titels
 
OVERIG NIEUWS
 
Op weg naar UMA 2.0 met Bruno Liesse als nieuwe voorzitter
 
Merit Awards: Famous is bureau van het jaar
 
Effie Belgium maakt jury bekend
 
MediaSpecs Newsletter

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een mediabegrippenlijst en een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers oktober 2015: 5.157.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 6.000 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente reacties


 

 

NP 

 

Media 2020

Alle interviews 

 

QuoJob 

 

Recente agenda


 

 

 

 

 

 

STIMA

 

 

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Digimeter 2015: Vlaming doet geen afstand van klassieke media (iMinds)
Digitaal zorgt voor groei bij Belgische nieuwsmerken (Newsworks Belgium)
Analyse kijkcijfers december 2015 (OMD Belgium)
Analyse reclame-investeringen november 2015 (OMD Belgium)
Dagelijks kijkcijfers van online programma's leveren (Stichting KijkOnderzoek)
Global trust inequality is growing (Edelman)

 

 

 

 

 

 

MediaSpecs Database