Ziet u deze nieuwsbrief niet goed?
Bekijk in uw webbrowser
 

Werken is meedoen aan de maatschappij
 
Digitale nieuwsbrief voor werkgevers in Gemeente Dronten 8 november 2018

Digitale nieuwsbrief De Werkplek

Voor u als werkgever wordt het steeds lastiger om een vacature ingevuld te krijgen. Bij De Werkplek van Gemeente Dronten hebben we zicht op mensen die graag aan het werk willen en die minder snel een passende baan vinden. Laten we onze krachten bundelen en kijken waar we iets voor elkaar kunnen betekenen!

Met deze nieuwsbrief informeren wij u over De Werkplek, de Participatiewet en de mogelijkheden waarop u een werkplek kunt bieden aan iemand die door omstandigheden of een beperking minder snel aan de slag komt.

Banenevent Dronten groot succes!

Het Banenevent Dronten op donderdag 14 juni was een groot succes! Maar niet alleen de dag zelf was geslaagd. Nu, een paar maanden later, is bekend dat 21 mensen daadwerkelijk een nieuwe baan hebben gevonden via het banenevent. Deze banen zijn verdeeld over de branches schoonmaak (58%), productie (32%), techniek (1%) en groenvoorziening (9%). Een mooi resultaat!

Gemeente Dronten organiseerde het banenevent in opdracht van het regionaal werkbedrijf Flevoland waar zij onderdeel van uitmaken. De invulling van het banenevent vond plaats in samenwerking met gemeente Noordoostpolder, Kampen, UWV en IMpact. Gemeente Dronten gaf het estafettestokje daarna door aan Gemeente Lelystad, waar op 11 oktober een banenmarkt plaatsvond.

De in het RWF deelnemende gemeenten – Almere, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk -  hebben de banenestafette daarmee voltooid. Voor de gemeente Almere is dat geen reden om het estafettestokje in de kast te leggen, nog dit jaar zullen zij de estafette met een banenmarkt in Almere voortzetten.

Oproep aan werkgevers: Omgekeerde speeddate 50+

In de arbeidsmarkt is een duidelijke trend zichtbaar: de vraag naar personeel wordt steeds groter en het aanbod steeds kleiner.  Tegelijkertijd zijn er nog steeds veel werkzoekenden die geen baan kunnen vinden omdat ze net niet de goede opleiding, achtergrond of leeftijd hebben. Zeker voor 50-plussers is het vaak moeilijk om weer aan het werk te komen wanneer ze eenmaal hun baan zijn kwijtgeraakt.

In januari organiseren de gemeente Dronten, Kampen, Noordoostpolder, Lelystad en UWV daarom een “omgekeerde speeddate” voor werkzoekenden in de leeftijd 50+.
Juist, we draaien het eens om! We kijken omgekeerd naar elkaar: niet van vacature naar kandidaat. Maar van kandidaat naar organisatie. We willen graag met u samen, op een andere manier in gesprek met deze groep gemotiveerde medewerkers.

Wat zijn hun kwaliteiten en vaardigheden en op welke manier kan dit matchen met uw bedrijf of organisatie? Bent u inmiddels nieuwsgierig of geïnteresseerd? U kunt zich alvast voorinschrijven voor deze speeddate via dewerkplek@dronten.nl.
Dan ontvangt u als eerste de officiele uitnodiging en alle details.

Graag tot ziens op 29 november!

Talenten op Dronten.zoektcollega.nl

 

 

 

Heeft u al eens op www.dronten.zoektcollega.nl gezocht voor nieuwe werknemers? Hier worden onze ‘jobready’ werkzoekenden uit de gemeente Dronten in de kijker gezet. Benieuwd naar de vier kandidaten hiernaast? Bekijk de advertentie hier in groot formaat. Een snelle manier om online te zoeken!

 

» Nieuwsgierig naar andere kandidaten? Klik hier!

Vier kandidaten aan de slag bij Stoker Vogelaar B.V.

In juli van dit jaar nam Erkend Werkgever Stoker Vogelaar B.V. uit Biddinghuizen contact op met de gemeente in hun zoektocht naar nieuw productiepersoneel. Stoker Vogelaar B.V.  is een internationaal opererend sorteer-, verpakkings- en handelsbedrijf in biologische appels, peren en pruimen. Stoker Vogelaar B.V. levert jaarrond biologisch fruit aan retail, groot- en kleinhandel en verwerking.

Vanuit De Werkplek kregen zij een aantal jaren geleden al de onderscheiding “Erkend Werkgever” omdat het bedrijf hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nam, door diverse mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te nemen in hun bedrijf.

Na een gespreksronde met 5 kandidaten, die allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt hadden door een beperking of langdurige werkloosheid, zijn 4 kandidaten aangenomen en nu werkzaam bij de sorteerafdeling. Stoker Vogelaar B.V.  heeft voorafgaand aan de werving al de intentie uitgesproken dat zij op zoek zijn naar werknemers die zich voor lange tijd aan het bedrijf willen binden.

Ciska Stoker, onder andere verantwoordelijk voor het personeelsmanagement bij  Stoker Vogelaar B.V. geeft aan: ”Biologisch is één van de facetten van duurzaamheid en dat betekent voor Stoker Vogelaar BV meer dan alleen maar biologisch geteelde producten. Mensen in dienst nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt hoort voor ons bij sociale duurzaamheid. Zo ontstaat een win-win situatie; wij worden geholpen met onze productieactiviteiten en zij nemen weer deel aan de arbeidsmarkt.

Wilt u ook Erkend Werkgever van De Werkplek worden? Klik dan hier!

Personeelstekorten op regionale arbeidsmarkt Flevoland verdwijnen niet vanzelf


Door de economische groei ontstaan tekorten aan personeel. Dit tekort lost niet vanzelf op. Het vereist een inspanning van zowel werkzoekenden, werkgevers als andere arbeidsmarktpartijen.

Dat zei UWV over de situatie op de regionale arbeidsmarkt Flevoland bij de bijeenkomst over de publicatie Regio in Beeld bij het Centrum Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO) Flevoland op woensdag 31 oktober in Lelystad.

» Lees meer

'Wat bruist er hier een energie door de zaal'

Naast de samenwerking met de Flevolandse gemeenten in het Regionaal Werkbedrijf Flevoland, heeft gemeente Dronten ook een samenwerking met gemeente Kampen. Gemeente Dronten en Kampen, UWV en IMpact  organiseerden in het najaar een Netwerkplein.

Na een interactieve sessie voor de werkgevers, konden de werkgevers in gesprek met potentiële werknemers. Dit keer mochten de werkgever rondlopen om in contact te komen met kandidaten Meestal is dit andersom, maar nu werden de werkzoekenden centraal gesteld.

De ochtend werd afgesloten door de wethouders Jan Peter van der Sluis (gemeente Kampen) en Irene Korting (gemeente Dronten). “Wat bruist er hier een energie door de zaal’, merkte Irene op toen zij het Netwerkplein binnen liep. Met trots werd ook gemeld dat de eerste matches met uitzicht op betaald werk al gesloten waren.» Abonneer op deze nieuwsbrief