Geen afbeeldingen? Webversie

 

Hello Garden nieuwsbrief #39 - week 31, 2016

In deze nieuwsbrief uitgebreid aandacht voor het stoppen of doorgaan met de verkoop van Hello Garden vasteplanten. Uiteraard tonen we u de mooie partijen van deze week, inclusief varens. Daarnaast een herinnering over Plantarium, ons vakantienieuws en een vooruitblik op het weer.

 

Stoppen of doorgaan?

Van onze klanten krijgen wij regelmatig de vraag of en hoe lang ze door moeten gaan met het bestellen van de Hello Garden vasteplanten.

Het antwoord is niet voor iedereen gelijk. Zolang er voldoende aandacht voor de presentatie op het tuincentrum is kan de verkoop van de Hello Garden vasteplanten nog heel interessant zijn. Een dor blaadje plukken, uitgebloeide stengels afknippen, af en toe wat bemesten en de presentatie spiegelen zorgt ervoor dat de presentatie er aantrekkelijk uit blijft zien.

Om een goede doorverkoop te stimuleren is het noodzakelijk om regelmatig verse planten aan de presentatie toe te voegen. Natuurlijk adviseren wij om de tafels niet te vol te bestellen, er mag best wat ruimte zijn.

  • Heeft u een groot aantal thematafels, dan kan het verstandig zijn om een aantal tafels in te schikken. Hierdoor verlaagt u de voorraad en blijven de overgebleven tafels voller en aantrekkelijker.
  • Indien u naast de hoofdthema's ook kleurenpresentaties heeft adviseren wij om de laatste in de hoofdthema's te schuiven.

Extra rendement is de komende maanden zeker nog te behalen als uw Hello Garden presentatie aan de bovenstaande voorwaarden voldoet.

Het koopgedrag van de consument is de laatste jaren drastisch veranderd: de najaarsverkoop van buitenplanten is enorm teruggelopen. Voor een groot deel is dit veroorzaakt door het klantgedrag, maar ook door de tuincentra zelf. Door niet voldoende vers assortiment te presenteren stimuleren de tuincentra de consumenten niet tot kopen. Hier liggen nog kansen!

 

Gespot op de kwekerij ...

Onderstaand de visueel mooie partijen van deze week op onze kwekerij. De genoemde partijen zijn frisgroen en knop/bloem en kleurtonend

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nog steeds mooie varens op de kwekerij ...

Hieronder nogmaals de selectie van mooie partijen varens die we vorige week hebben getoond. Neem ook eens varens mee in uw bestelling!

 
 
 
 
 
 
 

Op naar Plantarium ...

Van 24 t/m 27 augustus zijn wij present op de vakbeurs Plantarium in Hazerswoude. Het thema is 'SHOW IT'. Dat gaan wij ook doen!

In onze stand tonen wij u nieuwe ideeën voor de presentatie op uw vasteplantenafdeling. 

 

Wij zien u graag op onze gebruikelijke plek, standnummer 122!

 
 

Het weer de komende week ...

Voor het weekeinde wordt zomers weer verwacht: meest droog en geregeld zon. De middagtemperatuur zal tussen de 20 en 24 graden liggen.

In de loop van volgende week is er een toenemende kans op neerslag en krijgen we te maken met dalende temperaturen.

Vasteplanten in het openbaar groen volgens ons GreentoColour®-concept. Ook zeer geschikt voor de borders bij uw tuincentrum. Zien doet kopen!

 

Vakanties ...

Arthur de Wit geniet nog van zijn vakantie t/m 12 augustus.

Voor vragen of andere ondersteuning kunt u in deze periode contact opnemen met John Frederiks, T  +31 (0)6 46 05 73 93.

 
 

Uw contactpersonen:

Arthur de Wit
T  +31 (0)6 54 37 23 35

sales@griffioenwassenaar.nl

John Frederiks
T  +31 (0)6 46 05 73 93

jfrederiks@griffioenwassenaar.nl

 

Hello Garden is een merk van:

Griffioen Wassenaar BV
Postbus 2102
2240 CC Wassenaar