Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

september 2016
97

Welkom terug!

Beste mediavrienden,

Dit najaar worden er weer tal van mediaplannen gemaakt. MediaSpecs wil de mediaprofessionals hierbij helpen.

Onze database is de tool bij uitstek! Van media over gezondheid, avontuur of wintersport tot adverteren op zakdoekjes...
U vindt er alle reclamemogelijkheden terug: up-to-date, compleet en gestructureerd.

Wie heeft er nog geen abonnement?

Verder in deze nieuwsbrief vindt u een overzicht van het medianieuws van de afgelopen maand augustus.

Veel leesplezier!

Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock

Onze volgende newsletter verschijnt op dinsdag 4 oktober.
Kan u zolang niet wachten? Blijf dan op de hoogte via onze Hot News of volg ons op Twitter, Linkedin, Facebook of Google+.

Business to Business Press & Communication Awards: dien je dossier in voor 30/9!

Belangrijke media events in september: GRP Media Vison Day - No Screens No Glory, The Rentree - Direct Digital Shift en UPP Changing Media.

Roularta Local Media

Nieuws over MediaSpecs

Nieuwe media-initiatieven en diversificatie met onder andere mobiele producten, dat zijn de trends van het halfjaarlijks rapport dat de evolutie weergeeft van het aantal regies en titels in de MediaSpecs database.
 
Ook de concentratie van het aanbod bij de grote regies wordt bevestigd: 20% van het aantal regies zijn goed voor 75,4% van de reclameproducten.
 
Bekijk de presentatie voor meer details en de top 20 per mediumtype.
 
Op donderdag 1 september telt de MediaSpecs database 5.743 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.150), vakpers (675), dagbladen (311), huis-aan-huisbladen (670), out-of-home (862), radio/TV (551) en digitaal (1.824).
 
Nieuwe abonnees: Glenaki (PR-bureau), Caractère (adverteerder) en Reynolds (mediabureau uit Nederland).
 
MediaSpecs.fr

Nieuws van de maand augustus

Najaarspresentaties van Medialaan, SBS, VRT, RTL en RTBF
Afgelopen maand stelden de televisiezenders hun najaar voor. Ontdek welke nieuwigheden en smaakmakers u mag verwachten op VTM, Q2, CAZ, Vitaya, VIER, VIJF, Eén, Canvas, RTL-TVI, Club RTL, Plug RTL, La Une en La Deux.
 
Resultaten CIM Radio: Qmusic en Radio 1 sterkste stijgers
Radio 2 blijft in Vlaanderen ruim de grootste radiozender met 27,86% marktaandeel. Qmusic groeit door naar 13,39% en wordt daarmee de tweede grootste. Ook Radio 1 gaat vooruit en behaalt met 9,38% het hoogste cijfer in meer dan vier jaar. Klik op de linken voor de analyses van Var en OMD.
 
Resultaten CIM Pers: dalende trend zet zich voort
De Vlaamse magazinemarkt blijft dalen: de totale meetbare verspreiding van weekbladen gaat met 3,30% achteruit. Lees hier de analyse van Roularta. Ook de dagbladen hebben minder papieren exemplaren verkocht. Met de digitale exemplaren meegerekend boeken enkel De Morgen en De Tijd winst.
 
Big Media Group in vereffening
Big Media Group, onder meer uitgever van Manager Magazines en MaxLife, is in vereffening gegaan. De uitgever was op zoek naar een overnemer, maar die is er niet gevonden.
 
GRP Media Vision Day
 
NRJ Belgique krijgt zijn eigen tv-zender
NRJ Hits, de webtv met non-stop muziekclips die twee jaar geleden gelanceerd werd, is nu ook op televisie te zien. Voorlopig enkel beschikbaar voor abonnees van SFR, maar binnenkort moeten ook Voo, Orange en Proximus volgen.
 
Flair pakt uit met haar e-commerceplatform Flair Shop
Op Flair.be kan je de kleding en accessoires die gepresenteerd worden voortaan meteen in je winkelmandje droppen. Nog bij Sanoma heeft VTWonen een formaatwijziging gekregen: bekijk alle details in onze database.
 
Een.be in een nieuw kleedje
De website van Eén is helemaal responsive en geeft voortaan extra aandacht aan videofragmenten. Op de vernieuwde sectie van Dagelijkse Kost kan je alle gerechten terugvinden, optimaal afgestemd op tabletgebruik. Klik op de linken voor de advertentiemogelijkheden.
 
Roularta vernieuwt haar online abonnementenservice
Roularta zet de nieuwste digitale tools in om de webshops Abonnementen.be en zijn Franstalige tegenhanger Abonnements.be verder uit te bouwen in functie van gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit, efficiëntie en verhoogde klantenservice.
 
The Rentree
 
Marc Dupain algemeen directeur van The Ppress
Marc Dupain, voormalig nieuwsanker van VTM en de laatste jaren Consultant Public Affairs, is de nieuwe algemeen directeur van The Ppress, de vereniging van uitgevers van periodieke pers. Hij vervangt Alain Lambrechts die onlangs op pensioen gegaan is.
 
Bart De Schampheleire nieuwe hoofdredacteur van Grinta
Wim Wullaert trekt zich terug uit de dagelijkse werking van Grinta! Publicaties. Huidig hoofdredacteur Frederik Backelandt neemt zijn takenpakket over en wordt aldus de nieuwe uitgever. Freelance redacteur Bart De Schampheleire komt in dienst en volgt Frederik op als hoofdredacteur.
 
Karolien Van Cauwelaert nieuwe hoofdredactrice van Nest
Vanaf oktober wordt Karolien Van Cauwelaert de nieuwe hoofdredactrice van Nest. Ze volgt Peter Vandeweerdt op die zich gaat toeleggen op de eindredactie van het blad en senior writer wordt.
 
Ruth Goossens nieuwe hoofdredactrice van Knack Weekend
Ruth Goossens vervangt Lene Kemps als hoofdredactrice van Knack Weekend. Ze was eerder hoofdredactrice van Marie Claire en werkte ook voor Show Off en Mémoire Universelle.
 
UPP Changing Media
 
Sanoma wil HeadOffice Nederland en België samenvoegen
Sanoma wil HeadOffice Nederland integreren met HeadOffice België. De Nederlandse tak is volgens de uitgever onvoldoende in staat gebleken om klanten te behouden en om in te spelen op de veranderende markt.
 
Aton Publishing verandert van naam naar MediaXel
Om de oriëntatie van hun media naar de digitale (r)evolutie te beklemtonen, verandert Aton Publishing van naam. MediaXel is de nieuwe naam van de uitgever van de Architectenkrant en Le Journal de l'Architecte.
 
Gatz trekt subsidies uit voor innovatieve nieuwsmediaprojecten
Vlaams Minister van Media Sven Gatz trekt subsidies uit voor innovatieve projecten die "het nieuwsaanbod vernieuwen, verbreden, pluriformer en diverser maken". De steun is vooral gericht op kleine mediabedrijven en starters.
 
LEES OOK: Havas Media Group heeft een nieuwe structuur en breidt uit met 15 nieuwe talenten
 
MediaSpecs Newsletter

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een mediabegrippenlijst en een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers maart 2016: 5.793.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 6.200 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Roularta Media 

Recente reacties


 

Sanoma 

Recente agenda


 

Roularta Media

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Online survey over bingewatching in België (GfK Belgium)
Onderzoek naar Franstalige bloggers in België (Vanessa Gohy)
Aandacht vormt de kern van het brede bereik van televisie (Space)
MDB Nielsen eerste semester: +9% en meer (Space)
Connected Commerce: Global Survey (DigitasLBI)
Analyse kijkcijfers juli (OMD Belgium)
Analyse reclame-investeringen juni (OMD Belgium)
Internetbereik van Belgen blijft stabiel (Pebble Media)
Videostreams Olympische Spelen in Rio verslaan eerdere events (Akamai)

 

 

 

 

Business to Business Press & Communication Awards