Donderdag 1 februari 2018
Nieuwsbrief voor werknemers en bedrijven

Wij zijn kennis- en adviescentrum Volandis. We bouwen aan een gezonde en bloeiende bouw- en infrasector. Waarin mensen veilig werken. Plezier houden in hun werk. En op tijd vooruit kijken. Dat is goed voor iedereen: werknemer, werkgever én opdrachtgever. Want gezonde en gemotiveerde mensen halen de beste resultaten. We dagen je uit hier zélf actief mee aan de slag te gaan. Weet hoe je bezig bent. En waar je naartoe werkt. Merk het zelf: bewust werken wérkt.

Deze maand doen we het net even anders. Je ontvangt een gecombineerde nieuwsbrief, met daarin nieuws voor werknemers én bedrijven. Je leest o.a. over de Infra Relatiedagen en de inspiratiebijeenkomst Vitaal Vakmanschap. Nieuws dat zowel voor de werknemer als de werkgever interessant is. Volgende maand doen we het weer zoals je van ons gewend bent.

Volandis nodigt jou uit voor de Infra Relatiedagen

6 - 7 - 8 februari 2018 / Evenementenhal Hardenberg

Laat je bijpraten over de laatste ontwikkelingen in jouw sector in een gemoedelijke sfeer. Hier tref je vakmensen van aannemingsbedrijven tot civiele techniek, in bruggenbouw, wegenbouw, rioolbeheer en betonindustrie. Volandis is er ook! Lees hieronder wat je op het gebied van Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit van ons kunt verwachten.

Tref Volandis in de Kennisarena!
Deze editie van Infra Relatiedagen is er een aparte hal ingericht als machinehal. Tussen de leveranciers van machines en materieel vind je er de Kennisarena. Hier kun je kennis opdoen en jezelf en collega's testen op veiligheid en duurzaamheid.

Image Caption
Workshop mijnVolandis

Op woensdagmiddag 7 februari organiseren wij van 14.30 – 15.30 uur een workshop  voor werkgevers en professionals in duurzame inzetbaarheid over het nieuwe online portaal mijnVolandis voor werkgevers.

Laat je bijpraten over hoe wij de data van PAGO's en DIA's verwerken in een anoniem bedrijfsrapport, zodat de werkgever beleid kan maken en privacy van werknemers verzekerd is.

Meer informatie
Image Caption
PUBQUIZ Toolboxmeting

Ben je KAM’er, preventiemedewerker, HR-professional, lid van de OR, werkgever of heb je gewoon zin in een borrel en hapje? Kom woensdagmiddag 7 februari naar de Kennisarea en test je kennis van Werk veilig in de PUBQUIZ Toolboxmeeting van 16.30 - 17.30 uur.

Ben je op zoek naar een toolboxmeeting die niet saai is, maar juist uitdaagt? Wij hebben een manier gevonden informatie over veilig en gezond werken op een effectieve en interactieve wijze over te brengen op jou en collega’s.

Meer informatie
Image Caption
DIA Innovation Award 2018

Breng jouw stem uit!

Tijdens de beurs kun je jouw stem uitbrengen op één van de vernieuwende en onderscheidende bedrijven in Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit die deelnemen aan de verkiezing van de DIA Innovation Award 2018. De deelnemers zijn:

- Roelofs beheer BV / Den Ham
- Sherpa miniloaders / Nistelrode
- Nimatech / Zeewolde
- Oosterhof Holman Infra / Grijpskerk

In de stand van de deelnemers kun je stemmen op jouw favoriet.

Lees meer
Vraag jouw e-ticket voor de Infra Relatiedagen vandaag nog aan!

Alles over de activiteiten van Volandis op deze vakbeurs vind je op onze vernieuwde website www.volandis.nl. Ook kun je via onze website jouw e-ticket aanvragen voor jouw bezoek aan de Infra Relatiedagen.

E-ticket aanvragen
Vernieuwde website voor Volandis

Onze website is vernieuwd en staat sinds deze week live! Het is nu mogelijk informatie nog beter te vinden, dankzij het handige 'direct naar'-menu en de zoekfunctie. Ook hebben we een handige A-Z lijst opgenomen. Bekijk de website voor nieuws, ontwikkelingen, feiten, normen en instrumenten op het gebied van Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit.

Kun je toch iets niet kunnen vinden? Neem contact met ons op per mail (info@volandis.nl), telefoon (0341 - 499 299) of chat met onze Vraagbaak.

Bezoek de vernieuwde website
Image Caption
5.555 DIA-gesprekken

Inmiddels heeft het 5.555e DIA-adviesgesprek plaatsgevonden. Dit gesprek was bij Jongen Bouwbedrijven in Landgraaf.

Op de foto zie je links bedrijfsarts Karel Holtrop (Bouw & Gezond), in het midden calculator Guido Schürmann (Jongen Bouwbedrijven) en rechts DIA-adviseur Bas Brandsma (Volandis).

Meer informatie over de DIA
Image Caption
Aanmelden Bewust Veilig

Vrijdag 16 maart 2018 vindt de tweede editie van Bewust Veilig plaats. Deze dag staat specifiek in het teken van veilig en gezond werken. Afgelopen jaar deden zo’n 45.000 mensen, op meer dan 2000 verschillende locaties, mee aan Bewust Veilig.

Wil jij ook veilig en fit je pensioen halen? Wees er snel bij en meld je aan!

Meld je hier aan
Vitaal Vakmanschap: Volandis ondersteunt inspiratiebijeenkomst TNO en Building Human Talent

Donderdag 15 februari a.s. organiseren TNO en Building Human Talent de inspiratiebijeenkomst ‘Vitaal Vakmanschap’. Hoe betrek je je medewerkers bij het vitaliseren van hun vakmanschap? Hoe zorg je dat ze zelf en vooral ook samen aan de slag gaan met langer productief, tevreden en betrokken doorwerken? Wat hebben ze daar zelf eigenlijk voor nodig?

Deze inspiratiebijeenkomst heeft tot doel bouwbedrijven kennis te laten maken met het Actieprogramma Vitaal Vakmanschap.

Programma & aanmelden
Opnieuw verlenging Overgangsregeling

Cao-partijen in de bouw en infra stellen opnieuw een overgangsregeling voor het ‘individueel budget duurzame inzetbaarheid’ ter beschikking. De regeling is verlengd met één jaar, tot en met 31 december 2018.

Lees meer
Vlog #13 De Vraagbaak

Welkom bij de Vraagbaak van Volandis. Dé plek waar vragen binnenkomen, zoals: Wanneer start de leermeestercursus? Hoe kan ik blijven werken tot aan m'n pensioen? Wanneer kom ik in aanmerking voor een PAGO of DIA?

Heb je een specifieke vraag, dan word je doorverbonden met één van onze gespecialiseerde collega's. De Vraagbaak is naast de telefoon, ook te bereiken via e-mail en chat. Bekijk de vlog van Ingrid waarin ze uitlegt wat de Vraagbaak voor je kan betekenen.

Bekijk de vlog
Volandis op social media

Op de hoogte blijven van nieuws van Volandis, onze partners en ontwikkelingen in de sector? Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn. Is een bericht de moeite waard om te delen? Help dan mee het gesprek gaande te houden in de sector.

Met jouw contacten kunnen we de beweging maken naar Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit.

Vorige nieuwsbrieven

Een nieuwsbrief gemist? Bekijk onze voorgaande nieuwsbrieven op de website.

Stuur de nieuwsbrief door naar je collega's.

Mogelijk is de informatie in deze nieuwsbrief ook interessant voor je collega's. Stuur de nieuwsbrief daarom door, of plaats de berichten op bijvoorbeeld het intranet. Zo is iedereen goed geïnformeerd over duurzame inzetbaarheid.


Abonneer op deze nieuwsbrief