Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

januari 2016
89

Gelukkig nieuwjaar!

Happy 2016!
 
Beste mediavrienden,
 
Wij wensen u een fantastisch en succesvol nieuw jaar! Ook in 2016 wil MediaSpecs uw trouwe bondgenoot in het complexe medialandschap zijn.
 
Begin december verscheen er in het magazine Trends - dankzij een samenwerking tussen MediaSpecs en Roularta Media - een katern over de toekomst van de media-industrie in België.
Alle interviews met 30 mediaspecialisten uit diverse sectoren kan u hier nog eens rustig nalezen.
Commentaren op deze interviews of persoonlijke visies op de toekomst van onze sector zijn nog steeds welkom!
 
In deze newsletter vindt u het belangrijkste medianieuws van december.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
Happy 2016!

Nieuws over MediaSpecs

Op dinsdag 5 januari telt de MediaSpecs database 5.495 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.128), vakpers (659), dagbladen (273), huis-aan-huisbladen (681), out-of-home (867), radio/TV (421) en digitaal (1.822).
 
MediaSpecs is volop bezig met de update naar 2016. Hoe sneller regies en uitgevers ons de nieuwe mediakit en redactionele kalenders doorsturen, hoe sneller mediaplanners met de juiste gegevens hun plannen kunnen opmaken.
 
Onder andere alle nationale kranten zijn reeds opgenomen in de database met reclametarieven 2016.
 
Nieuwe abonnee: RMB (regie).
 
MediaSpecs Newsletter

Nieuws van de maand december

De Persgroep Advertising neemt Spotify in regie
De Persgroep Advertising verkoopt voortaan de online displayposities op de streaming muziekservice Spotify en voegt zo een nieuw digitaal aanbod toe aan haar portfolio. Alle informatie over adverteren vindt u in onze database.
 
Disney in regie bij Medialaan
Sinds 1 januari doet Medialaan de mediaregie van Disney Channel en Disney Junior zowel in Vlaanderen als in het Franstalige landsgedeelte. Dankzij deze samenwerking bestrijkt Medialaan nu het hele kindersegment. Klaas Olbrechts leidt het team als Sales Manager Kids.
 
Feeling Gold, een nieuw magazine van Sanoma
Feeling Gold is een nieuw luxemagazine dat vier keer per jaar zal verschijnen in pakket met Feeling. Elke editie is opgebouwd rond één specifiek thema, steeds met stijlvolle foto’s en exclusieve content.
 
Nieuwe lay-out van de dagbladen van de groep Sudpresse
De kranten van de groep Sudpresse hebben sinds eind november een nieuwe look. De nieuwe vormgeving is frisser, herkenbaarder, visueler, kleurrijker en legt een grotere nadruk op beelden.
 
MediaSpecs LinkedIn
 
Joepie verdwijnt als maandblad en gaat voluit voor digitaal
Joepie kiest helemaal voor een digital first-aanpak en zet volop in op digitaal én mobiel met de site, app en social media. Wat betreft print verdwijnt de vaste maandblad-frequentie. In de plaats daarvan verschijnt vier keer per jaar een gedrukte creatieve special.
 
Libelle.be steekt in een nieuw kleedje
Het team van Libelle heeft ervoor gezorgd dat de surfer veel inspiratie kan opdoen: lekker, thuis, vrije tijd, gezond, mooi en hartverwarmend. Op de webshop kan men terecht voor de allerleukste Libelle-producten en een abonnement op het weekblad.
 
DOOH Media ook aanwezig in Shopping Stadsfeestzaal in Antwerpen
Met zijn 21.000 m² en 40 winkelpanden is de Shopping Stadsfeestzaal de grootste winkeloppervlakte van de Antwerpse winkelstraat de Meir. DOOH Media zal er zes digitale displays plaatsen.
 
Pop Media viert verjaardag met nieuw netwerk in Galeria Inno
Pop Media, de OOH-regie gericht naar shoppers die exact één jaar bestaat, kondigt de lancering aan van een nieuw affichagenetwerk in samenwerking met Galeria Inno vanaf maart.
 
MediaSpecs.fr
 
Nieuwe uitgever en hoofdredacteur voor ecoTips
Guido Redant van Recorder geeft de fakkel als uitgever en hoofdredacteur van ecoTips, het vakblad over duurzaam ondernemen en produceren, door aan Hilde De Wachter van Pergamino. Nieuwe reclametarieven in MediaSpecs!
 
Stripgids biedt in 2016 advertentieruimte aan
Stripgids, het tijdschrift voor stripliefhebbers uit Vlaanderen en Nederland, biedt voortaan advertentieruimte aan. Het gratis magazine wordt vier keer per jaar op 15.000 exemplaren verspreid in bibliotheken en stripspeciaalzaken. Klik hier voor advertentietarieven en contactgegevens.
 
Nieuwe thuishaven voor ’t Periodiekske en De Passant
Uitgeverijen ’t Periodiekske en De Passant gaan beide op in één nieuwe uitgeverij: Mensen zijn Media. Elk magazine behoudt zijn eigen naam en regio. De nieuwe website zorgt bovendien voor een verhoogde nieuwswaarde.
 
Nieuw magazine voor Hotelschool Koksijde
B.AD (Belgian Advertising) maakt binnenkort een magazine voor Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Dit is een voorlopig eenmalig project voor de hotelschool waar zowat elke grote Belgische chef-kok ooit studeerde. De deadline voor het reserveren van advertenties is vrijdag 15 januari: alle informatie in MediaSpecs.
 
MediaSpecs Facebook
 
EveNaar vervoegt het Vlaamse televisielandschap
Op vrijdag 30 november ging de nieuwe lifestylezender EveNaar in de ether. Het themakanaal van De Buren is te bekijken via Telenet en TV Vlaanderen. De reclamewerving gebeurt door Transfer.
 
PlattelandsTV ook beschikbaar bij Proximus
Sinds dinsdag 15 december is PlattelandsTV ook te bekijken op Proximus TV via kanaal 95. De themazender was al beschikbaar bij Telenet en in compilatievorm op de regionale zenders Focus, WTV, AVS en RTV.
 
Eleven Sports Network beschikbaar in heel België
Eleven Sports Network heeft een meerjarig uitzendcontract afgesloten met Telenet. Hierdoor is het verzekerd van de landelijke distributie van zijn beide kanalen, Eleven en Eleven Sports.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Laurent Lejeune vervangt Anne Bataille als CEO van Dentsu Aegis Network
 
Yves De Voeght is Advertiser Personality of the Year 2015
 
Bernard Decamp naar Febelmag voor de commercialisering van de Big Wraps
 
Eurobest: DDB Brussels wint Grand Prix
 
FeWeb Excellence Awards: Wijs, Spade en DUO zijn de winnaars
 
OVERIG NIEUWS
 
Verslag Social Media Day over content marketing
 
Vlaamse regering en VRT akkoord over beheersovereenkomst
 
MEDIALAAN presenteert zijn voorjaarsprogrammatie
 
Retriever.nl

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een mediabegrippenlijst en een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers oktober 2015: 5.157.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 6.000 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

 

Media 2020

Alle interviewsNP

 Recente reacties


QuoJob

 

 

Recente agenda

 

 

STIMA

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
De impact van reclame op de Belgische economie (Deloitte)
Marketing 2016: trends and evolutions (Graydon)
Analyse kijkcijfers november 2015 (OMD Belgium)
Analyse reclame-investeringen oktober 2015 (OMD Belgium)
Top 10 trends for 2016 (Carat)

 

 

bpost

 

 

 

 

 

 

Roularta Local Media

 

 

 

 

 

 

 

MediaSpecs Database