Vrijdag 30 juni 2017
Nieuwsbrief voor werknemers

Wij zijn kennis- en adviescentrum Volandis. We bouwen aan een gezonde en bloeiende bouw- en infrasector. Waarin mensen veilig werken. Plezier houden in hun werk. En op tijd vooruit kijken. Dat is goed voor iedereen: werknemer, werkgever én opdrachtgever. De beste resultaten boek je immers met gezonde en gemotiveerde mensen. We dagen je uit hier zélf actief mee aan de slag te gaan. Van kennis naar houding naar gedrag. Omdat bewust werken wérkt.

Leermeestercursus en nascholing Leermeestercursus

Medio september starten we met het inplannen van de Leermeestercursus en de nascholing Leermeestercursus. We verwachten dat deze cursussen vanaf oktober 2017 t/m februari 2018 gegeven gaan worden.

Om een idee te krijgen: er zijn momenteel 8.500 personen die opgeroepen worden voor de nascholing Leermeestercursus. De cursussen worden verspreid over Nederland gegeven (49 locaties). Dit doen we in samenwerking met Bouwcirkel en opleidingsbedrijven.

Aanmelden Leermeestercursus
Wil je meedoen aan de reguliere Leermeestercursus? Meld je dan aan door het formulier op onze website in te vullen en terug te sturen.

Lees meer
Heb jij last van werkstress?

5 tips om ontspannen op vakantie te gaan

1. Informeer je collega's op tijd.
Stuur een week van tevoren een mailtje, zodat ze weten wanneer je weg bent. Op die manier worden ze niet voor een voldongen feit gezet op het moment dat jij je auto-reply hebt aangezet en zij niet verder kunnen. Zo weet je ook of er nog spoedzaken liggen en kun je je prioriteiten bijstellen.

2. Zorg dat je een 'back-up' hebt.
Iemand die je vervangt of aan wie je zaken over kunt dragen waarop tijdens jouw vakantie actie ondernomen moet worden. Maak duidelijke afspraken over wat er wel en niet overgenomen moet worden.

Lees de andere tips
Heb je gezondheidsklachten die samenhangen met je werk?

Vraag advies aan de bedrijfsarts

Werk je in de bouw onder de cao’s Bouw & Infra, Afbouw en Natuursteen? Dan kun je bij gezondheidsklachten direct een afspraak maken met de bedrijfsarts. Bijvoorbeeld als je denkt dat je klachten in relatie staan met je werk. Je kunt ook advies aan de bedrijfsarts vragen voor risico’s van je werk die mogelijk je gezondheid kunnen schaden.

Arbodiensten 
Volandis heeft contracten met ruim 20 arbodiensten die het cao-pakket preventiezorg uitvoeren. Vraag aan je werkgever welke arbodienst de zorg voor jouw bedrijf levert. Op de website van Volandis kun je de contactgegevens van de arbodiensten vinden voor het maken van een afspraak. Het spreekuur met de bedrijfsarts en zo nodig een vervolgcontact kosten je niets. Ga voor meer informatie naar de website of bel met de vraagbaak van Volandis: 0341 - 499 299.

Image Caption
DIA voor bouwplaatsmedewerkers

Wanneer ben jij aan de beurt?

Je ontvangt van de arbodienst automatisch een uitnodiging voor de DIA. De DIA bestaat uit het bekende PAGO en een DIA-adviesgesprek. Je hoeft daar zelf niets voor te doen. In de tabel hiernaast (klik op de afbeelding) staan de (geboorte)jaren vermeld waarin de DIA aan de orde is. Vanaf 40+ staan de leeftijden met een * voor een extra PAGO.

De DIA vindt plaats bij de arbodienst of een locatie die de arbodienst heeft uitgezocht. Heb je geen uitnodiging voor de DIA ontvangen? Neem dan contact op met je arbodienst of met onze Vraagbaak.

Contact opnemen
Image Caption
DIA voor UTA-medewerkers

Wanneer ben jij aan de beurt?

In de tabel hiernaast (klik op de afbeelding) staan voor UTA-medewerkers de (geboorte)jaren vermeld waarin de DIA aan de orde is. Vanaf 52+ staan de leeftijden met een * voor een extra PAGO.

Geen uitnodiging ontvangen? Neem contact op met je arbodienst of onze Vraagbaak (zie hierboven).

Gespot in de bouw in het buitenland

Stuur je foto/video in en maak kans op een Casio horloge

In het buitenland gelden vaak hele andere regels voor veilig en gezond bouwen dan in Nederland. Kom je op vakantie een bijzonder, gek, mooi, verrassend bouwverschijnsel tegen? Is er sprake van slechte/gevaarlijke omstandigheden? Of gaat iets juist heel goed? Leg het vast op een foto en/of maak er een korte video van en mail de bestanden naar Volandis. De maker van de meest opvallende en spraakmakende foto/video wint onderstaand Casio Horloge.

Meedoen?
Mail je foto/video naar info@volandis.nl, onder vermelding van 'Gespot in de bouw'. Vermeld je voor- en achternaam en adres. De winnaar maken we bekend in de eerstvolgende nieuwsbrief na de zomer.

Stuur direct je foto in!
1.000ste DIA-adviesgesprek een feit!

Op donderdag 15 juni voerden we ons 1.000ste adviesgesprek. Met dank aan onze partners, in het bijzonder de arbodiensten, James, MijnLoopbaancoach, Bouwopleiders en CSR centrum.

Ben jij de 10.000ste? Bel, mail of chat met onze Vraagbaak: 0341 499 299, info@volandis.nl, www.volandis.nl.

Weten wat er in een adviesgesprek wordt besproken? Bekijk de video
Volandis op social media

Op de hoogte blijven van nieuws van Volandis, onze partners en ontwikkelingen in de sector? Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn.

Vorige nieuwsbrieven

Een nieuwsbrief gemist? Bekijk onze voorgaande nieuwsbrieven op de website.


Abonneer op deze nieuwsbrief