Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

januari 2015
77

Win tijd dankzij MediaSpecs in 2015!

Beste mediavrienden,
 
Eerst en vooral: een gelukkig en succesvol 2015 vanwege MediaSpecs! Wij zullen er ook in 2015 alles aan doen om het complexe medialandschap zo transparant mogelijk te maken. We gaan er meer dan ooit tegenaan om de mediaprofessionals goed te informeren.
 
Onze zoekmachine met alle reclamemogelijkheden en redactionele dossiers is een inspirerende én tijdsbesparende tool voor mediaspecialisten die zelfstandig willen plannen of benchmarken. Maak uw goede voornemens onmiddellijk waar en contacteer ons voor een gratis proefabonnement.
 
Maar er is meer: MediaSpecs wil een echt platform zijn voor professionals actief in de sectoren media, marketing en PR. Dit doen we door middel van onze gratis kanalen Hot News, Insights, Jobs en Agenda.
 
In deze 77ste nieuwsbrief vindt u het belangrijkste medianieuws van de afgelopen maand december.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
Damn Magazine

Nieuws over MediaSpecs

Op dinsdag 6 januari telt de MediaSpecs database 5.322 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.117), vakpers (623), dagbladen (271), huis-aan-huisbladen (657), out-of-home (826), radio/TV (402) en digitaal (1.769).
 
Aan regies en uitgevers die nog geen info hebben doorgestuurd, vragen wij om ons de reclametarieven en redactionele kalenders voor 2015 te verzenden.
 
Nieuwe abonnees: Whizpr (PR-bureau), ENIT (de Italiaanse Nationale Dienst voor Toerisme) en de Brailleliga.
 
MediaSpecs.fr

Nieuws van de maand december

Sanoma brengt Belgische en Nederlandse media-activiteiten samen
Na twaalf maanden van intensieve gesprekken en grondig onderzoek heeft Sanoma beslist haar Belgische en Nederlandse media-activiteiten te bundelen. De keuze voor een gecombineerde toekomst maakt meteen een einde aan de gesprekken met potentiële overnamekandidaten. Klik op de titel voor meer info!
 
OP12 verdwijnt
Op 31 december om middernacht stopte OP12. Daarmee gaf de VRT gevolg aan het Vlaamse regeerakkoord. Sinds 1 januari wordt het kanaal van Ketnet na 20u alleen nog gebruikt als ‘uitwijk- en servicekanaal’ voor Eén en Canvas.
 
BDMA en Headline Publishing presenteren het vernieuwde dmix magazine
De BDMA gaf aan Headline Publishing de opdracht om zijn driemaandelijks ledenblad dmix volledig te herzien. De eerste editie kwam vorige maand uit op 5.500 exemplaren en telde 40 pagina’s.
 
Nieuw Franstalig tuinmagazine: L’Esprit Jardin
L’Esprit Jardin is een nieuw Franstalig maandblad voor tuinliefhebbers met tips van experts om de eigen tuin en moestuin te onderhouden. Advertentietarieven, formaten en contactgegevens vindt u in de zoekmachine van MediaSpecs.
 
NP
 
Vinopres creëert vijf krantenbijlagen in 2015
Vinopres, uitgever van Vino! Magazine, koppelt in 2015 haar expertise rond wijn, spirits en bier aan het lezersbereik van meerdere krantentitels. Concreet worden er vijf extra bijlagen over drank gemaakt, welke zullen verschijnen in La Dernière Heure, La Libre Belgique en Vino! Magazine zelf.
 
Decom lanceert personeelsblad voor Mensura en Adhesia
In december kregen 777 medewerkers van Mensura en Adhesia hun eerste personeelsmagazine 'iMpulse' in de bus. Decom tekende voor het concept en de realisatie. Ook bij Decom kregen vorige maand de healthcare magazines UZ-Magazine en Gezond Thuis een grondige transformatie.
 
Stopzetting van PUB Magazine
De reclamesector verliest een gerenommeerd vakblad: op 31 december 2014 stopte na ruim 30 jaar het avontuur van PUB. Wolters Kluwer heeft beslist een punt te zetten achter alle publicaties. De redactie dankt alle abonnees, klanten, partners en sympathisanten voor de jarenlange interactie en suggesties.
 
Café Revue wordt Café & Bistro
Café Revue - het vaktijdschrift dat zich richt op cafés, bistro’s, drankhandelaren en brouwerijen - verandert van naam en gaat verder als Café & Bistro. Het blijft zich wel verder toespitsen op nieuws, achtergrondinformatie en praktische tips over de sector.
 
MediaSpecs LinkedIn
 
ActuaMedica wordt Roularta HealthCare
Roularta HealthCare is de nieuwe naam van ActuaMedica en wordt zo het aanspreekpunt voor sectoriële en niet-sectoriële campagnes in de medische vakbladen van Roularta.
 
Data News verschijnt voortaan maandelijks
Data News verschijnt voortaan maandelijks in plaats van tweewekelijks met themadossiers over ICT in de brede zin van het woord. ‘Digital first’ wordt meer dan ooit het motto van de redactie: na enkele jaren van sterke groei online overtroffen de online inkomsten in 2014 die van print.
 
De toekomst van Klasse is multimediaal
Vanaf 1 september 2015 slaat Klasse definitief de weg in van multimediale communicatie, met veel aandacht voor digitale media en minder nadruk op tijdschriften. Ook de submerken Klasse voor Leraren, Klasse voor Ouders, Yeti en Maks zullen verdwijnen.
 
Disney, Tagmag en Demotivateur treden toe tot Hi-Media Belgium
Disney.be (website voor de allerjongsten en hun ouders), Tagmag.be (met de laatste nieuwtjes over de internationale showbizzwereld) en het nieuwe internetfenomeen Demotivateur.fr versterken de positie van Hi-Media in België via de verschillende pijlers van de regie.
 
Holaba
 
Royals en Point de Vue in regie bij Publicarto
Publicarto breidt zijn portefeuille uit met het maandblad Royals en de Belgische versie van het weekblad Point de Vue. Beide titels zaten in regie bij Charlie Mike dat zich meer wil toeleggen op het business-segment en vakbladen.
 
Pop Media lanceert vernieuwend aanbod op de OOH-markt
Pop Media is een nieuwe regie die onbenutte zones in het OOH-landschap exploreert. Klik op de titel voor meer uitleg van co-founder Geoffroy Walckiers.
 
Uitgebreider advertising aanbod bij 2dehands.be
Begin december introduceerde 2dehands.be een vernieuwde website die beter is afgestemd op het hedendaagse surfgedrag en zich aanpast aan de schermgrootte van de bezoeker. Ook is er een uitgebreider reclameaanbod, dat zowel door 2dehands.be als door Skynet Advertising zal verkocht worden.
 
Nieuw vakblad: Snack, Sandwich & Take Away
Invent Media, uitgever van retailvakbladen in nichesegmenten, lanceert Snack, Sandwich & Take Away. Het tijdschrift wil de markt van broodjes-, soep-, pasta-, smoothie- en koffiebars, ijssalons en snackverkooppunten aanspreken.
 
Retriever Media Informatie
 
Pebble Media en Beweb: een verregaande samenwerking
Op 1 januari nam Pebble Media de volledige websiteportfolio van de regie Beweb over. Beweb sluit hiermee een hoofdstuk af, maar creëert er onmiddellijk een nieuw. Onder de naam Beweb Data biedt het nieuwe diensten voor de markt rond het beheer en aanmaak van data namens premium online uitgevers.
 
Clear Channel plaatst grootste back light-paneel in België
Clear Channel versterkt zijn premium aanbod in groot formaat door een eerste 36m² More O’Ferrall uit te rusten met back light-technologie aan één van de belangrijkste invalswegen rond Brussel.
 
Splash Page op Immoweb.be
Produpress biedt voortaan een Splash Page aan op Immoweb.be. Dit formaat is slechts drie dagen per maand beschikbaar en wordt per blok van drie dagen verkocht. Dit betekent dat er slechts plaats is voor één adverteerder per maand.
 
JCDecaux breidt pre-testing service uit naar het netwerk van Insert Belgium
Voortaan is de pre-testing service I-Check HD ook beschikbaar voor het netwerk van Insert Belgium, de afdeling van JCDecaux gespecialiseerd in proximity outdoor advertising. Zo maakt JCDecaux nu ook het pre-testen van kleine postercampagnes mogelijk.
 
B-information
 
Vertigo niet meer in regie bij Charlie Mike
Het gratis filmmagazine Vertigo is sinds eind december 2014 niet meer in regie bij Charlie Mike. Momenteel wordt de commercialisering intern verzorgd, maar er wordt gezocht naar een nieuwe externe regiepartner.
 
Newsworks lanceert de NP News Result Calculator
Voor het advertentiepakket NP News heeft Newsworks, het sectorinitiatief van de vier belangrijkste Belgische dagbladregies, een tool ontwikkeld om de planresultaten op doelgroep te kunnen berekenen.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Patrick Drahi, Marc Laufer en Le Figaro tonen interesse in de Franse magazines van Roularta
 
De deal is rond: NRC overgenomen door Mediahuis
 
IBIS Communication Awards: overzicht van de winnaars
 
Saskia Schatteman is de Advertiser Personality of the Year
 
Philippe Wallez wordt de nieuwe voorzitter van de UBA
 
Voorjaarspresentatie Medialaan: VTM, 2BE en Vitaya
 
Voorjaarspresentatie VRT: Eén
 

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers mei 2014: 5.666.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 5.000 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


Vino Magazine

 

 

Recente reacties


Roularta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clear Channel Belgium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RetailDetail

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Mediaconcentratie in Vlaanderen (VRM)
Media- en ICT-adoptie in Vlaanderen (iMinds)
Internet in 60 seconds: facts & figures (Qmee)

 

 

 

 

Roularta Local Media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maison Moderne