Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

januari
65

Op naar een succesvol 2014!

Beste mediavrienden,
 
Wij wensen jullie een fantastisch en succesvol nieuw jaar. MediaSpecs wil ook in 2014 uw trouwe bondgenoot in het complexe medialandschap zijn.
 
MediaSpecs.be is volop bezig met het verzamelen van de Belgische en Luxemburgse advertentiemogelijkheden voor 2014.
 
MediaSpecs.fr telt ondertussen al 4.500 titels. Een gratis en vrijblijvend proefabonnement aanvragen om het rijke Franse medialandschap te ontdekken kan via een mailtje mailtje.
 
Naar analogie met de trend in recente newsfeeds, bieden wij u met plezier ons lijstje: 11 manieren om nóg gelukkiger te worden in 2014 dankzij MediaSpecs.
 
In deze 65ste nieuwsbrief vindt u het belangrijkste medianieuws van de voorbije maand gebundeld in een handig overzicht.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock - Joren Sanders
 

Nieuws over MediaSpecs

Nieuwe abonnees: Whyte Corporate Affairs (PR-bureau), WPG Uitgevers België (adverteerder), Gabari (reclamebureau) en Plan.Net België (mediabureau).
 
Op dinsdag 7 januari telt de MediaSpecs database 7.449 titels waarvan er 5.255 actief zijn. Hiertoe behoren magazines (1.088), vakpers (652), dagbladen (218), huis-aan-huisbladen (669), out-of-home (748), radio/TV (395) en digitaal (1.729).
 
Dringende oproep aan de regies: MediaSpecs vraagt aan diegenen die ons nog geen tarieven voor 2014 bezorgd hebben, om dit liefst zo snel mogelijk te doen.
 

Nieuws van de maand december

Newsmonkey gaat van start op 7 januari
De nieuwe virale nieuwssite Newsmonkey gaat van start op 7 januari, enkele weken later dan eerst gezegd. De eerste dagen wordt Newsmonkey.be opengesteld voor de meer dan 1.500 aandeelhouders. Vanaf 10 januari wordt de site voor iedereen beschikbaar. Adverteerders kunnen tegen betaling artikels aanleveren voor de website. Klik door naar het volledige artikel op Hot News.
 
Proxistore nu ook mogelijk voor mobiele websites
Proxistore, marktleider in geo-gelokaliseerde online display advertising, lanceert zijn diensten nu ook voor mobiele formaten. Elke lokale advertentie kan nu zowel uitgezonden worden via de gewone webversie als via de mobiele evenknie. Meer details leest u hier. 
 
Sanoma Content Marketing Belgium nieuwe uitgever van Officieel PlayStation Magazine (OPM)
Sanoma Content Marketing Belgium, een onderdeel van Sanoma Belgium, is de nieuwe uitgever van het Officieel PlayStation Magazine Benelux. Hiertoe werd een overeenkomst gesloten met Sony Computer Entertainment Benelux, de licentiehouder van het magazine. Meer info op Hot News en in de database.
 
Power-Pro, een nieuw vakblad voor energieprofessionals
Zes organisaties in de Vlaamse energiesector bundelden hun krachten in de opstart van Power-Pro, een nieuw vakblad voor energieprofessionals. Het magazine zal vier keer per jaar verschijnen en de advertentieregie wordt verzorgd door Tenacs Publishing and Communication. Alle details leest u hier.
 

 
Lagardère zet A.M.P. te koop
De mediagroep Lagardère zet zijn niet-Franse persdistributieactiviteiten te koop. Voor België betekent dit dat A.M.P. in de etalage geplaatst wordt. Lagardère zoekt momenteel kopers voor haar distributie van kranten en magazines in België, Zwitserland, Spanje, Hongarije en Canada. De persdistributie in de Verenigde Staten en alle ‘travel retail’ activiteiten staan niet te koop.
 
Roularta wijzigt naam van Industrie Technisch & Management naar Industrie
Industrie Technisch & Management (ITM), het blad voor de industriële beslisser, verandert haar naam in Industrie. Ook de frequentie wijzigt van negen naar zeven keer per jaar. Consulteer MediaSpecs voor de tarieven en redactionele dossiers. Bovendien wordt Transport Echo, het magazine voor multimodaal transport en logistiek management, een aparte katern binnen Industrie.
 
Clear Channel Belgium lanceert drie interactieve 2m² netwerken
Clear Channel Belgium introduceert drie interactieve netwerken voorzien van Near Field Communication (NFC) en Quick Response (QR-code). Via deze netwerken kunnen adverteerders rechtstreeks communiceren met voorbijgangers die een smartphone bezitten. Lees er hier alles over!
 
JCDecaux interactief met Foursquare
De 2m² reclameborden van JCDecaux zijn sinds kort locaties op Foursquare. Dit biedt adverteerders de mogelijkheid hun campagnes te linken met de twee miljoen Belgische Foursquare-gebruikers. Voor adverteerders volstaat het om het Foursquare-logo op een affiche te vermelden, zodat de consument weet dat hij door in te checken in interactie kan gaan. Meer info leest u op Hot News.
 

 
Sanoma lanceert La Maison Victor: nieuw multimediaal concept over naaien met magazine en website
Sanoma Media Belgium lanceerde in december La Maison Victor: een online modehuis voor de digitale doe-het-zelf generatie met als doel het zelf maken van kleding en accessoires voor iedereen aangenaam en haalbaar te maken. Het label omvat naaipatronen, een website met instructievideo’s en een nieuw magazine. Meer info bij MediaSpecs.
 
VMMa en VRT presenteren het nieuwe televisieseizoen
VMMa en VRT stelden in december hun programmaschema van het komende voorjaar voor. Klik op de linken om alle nieuwe programma’s en vaste waarden van VTM, 2BE, Vitaya, één en Canvas te ontdekken op MediaSpecs Hot News.
 
DOBBIT tv in regie bij Transfer
DOBBIT tv, de televisiezender van vakbladuitgever PMG voor doe-het-zelvers, schakelt voortaan Transfer in als reclameregie. Ontdek de tarieven en contactgegevens bij MediaSpecs. De themazender is sinds 16 december overigens ook te verkrijgen via digitale tv van Belgacom op kanaal 191. Eerder was de zender al beschikbaar bij Telenet op kanaal 45 en via Dobbit.tv.
 
Belgacom Skynet Advertising neemt BelgiumSoccer, Voetbalkrant en Walfoot in regie
Belgacom Skynet Advertising is sinds 1 januari de exclusieve reclameregie voor de voetbalsites Voetbalkrant.com, Walfoot.be en BelgiumSoccer.be. De drie websites halen maandelijks samen bijna 800.000 unieke bezoekers, waarvan 480.000 voor Voetbalkrant, 173.000 voor Walfoot en 140.000 voor BelgiumSoccer. Klik hier voor meer info.
 

 
Nationale krantenregie Scripta stopt ermee, NP-producten voortaan rechtstreeks verkocht door de interne regies
De krantenuitgevers Mediahuis, IPM en l'Avenir hebben beslist om de werving van hun nationale advertenties te vereenvoudigen. In dat licht worden de regie-activiteiten binnen Scripta stopgezet en zal het verkoopproces van de nationale advertentie-producten (NP) rechtstreeks via de interne regies van de uitgevers lopen. Lees het vervolg op Hot News.
 
Euromobile lanceert LED-netwerk aan Kinepolis, Cinépointcom en Imagix
Euromobile heeft een exclusief akkoord bereikt met Kinepolis, Cinépointcom en Imagix voor de commercialisering van 8m² outdoor digitale LED-schermen aan de ingang van de dertien cinemacomplexen. Adverteerders kunnen zowel het hele netwerk als per cinemacomplex boeken. Campagnes kunnen variëren van één dag tot twee weken en kunnen aangevuld worden met activatie-acties.
 
Adverteren in Nederlandstalige Reader’s Digest blijft mogelijk
In tegenstelling tot eerder bericht blijft de mogelijkheid tot adverteren in de Nederlandstalige editie van Reader’s Digest (die verschijnt in Vlaanderen en Nederland) behouden. Recente onderhandelingen hebben beslist dat de reguliere pagina-advertenties gehandhaafd blijven en dat enkel de mogelijkheid tot inserts en onserts wordt afgeschaft.
 
Kinepolis.be nieuw in regie bij Hi-Media
Kinepolis heeft beslist om het beheer van zijn reclameruimte aan Hi-Media toe te vertrouwen. De website Kinepolis.be is op alle platformen beschikbaar: computer, tablet en smartphone. Met meer dan één miljoen unieke bezoekers versterkt deze website het Entertainement-segment van de regie.
 

 
Yet2Come: nieuw online magazine van de Sportpaleisgroep in regie bij Gicom
De Sportpaleisgroep lanceert een nieuw interactief online entertainment magazine. Yet2Come verschijnt vijf keer per jaar en is beschikbaar via de website en op tablet. Gicom verzorgt de regie van het magazine én van alle indoor communicatie van de Sportpaleisgroep: ledboord, indooraffiches, interne tv-kanalen en deurstickers. Klik op de linken voor de contactgegevens en tarieven bij MediaSpecs. Het volledige artikel leest u hier.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Ontslag van Aimé Van Hecke als CEO van Sanoma Media Belgium, Hans Cools neemt over
 
JCDecaux presenteert zijn aanbod voor 2014
 
Nieuwe televisiezender JUST gestart op kerstavond
 
Humo Media en Corelio Connect zetten Urban Influencers Pack ook in 2014 op de markt
 
Student Magazine Print Award (StuMPA) gaat nu ook digitaal
 
Nieuwe jury en categorieën voor Effie Awards 2014
 

Bericht aan de regies

MediaSpecs Database is de gebruiksvriendelijke online zoekmachine met tarieven, technische gegevens, foto’s en adressen van alle media in België en Luxemburg. De mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen. Contacteer ons indien u vragen heeft over uw opgenomen informatie. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag, as it happens, gratis alle medianieuws op maat voor iedereen die met professionele belangstelling de evoluties in het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Elke maand zijn er 3.000 unieke bezoekers.
 
MediaSpecs Insights: centraal informatiepunt waar mediaspecialisten interessante documenten kunnen ontdekken of zelf publiceren. Dit ‘expert generated content’ platform omvat analyses, opinies, onderzoeken, thesissen en artikels rond recente mediaontwikkelingen.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks een bondig overzicht van alle medianieuws. Begin van elke maand gratis verstuurd naar alle geïnteresseerde mediaprofessionals. Hot News en de Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter.
 
MediaSpecs LinkedIn User Group: interactief gebruikersplatform via LinkedIn voor alle MediaSpecs-abonnees.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente reacties


Recente reacties


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
B2B Press (The Ppress) stelt de resultaten van de derde golf van haar studie voor
The Marketing Mix 2013 - Measuring marketing trends, spend and effectiveness around the globe
Is concurrent media exposure the new normal?
Key digital trends for 2014
Older mobile users adopt tablets around the world
UK Digital Ad Spending - Driven by mobile, digital will soon be half of ad sector
The connected life of digital natives
Multiple devices increase engagement for automotive brands
Something to tweet about - A guide to social media content
Ten trends for 2014
Global mobile consumer survey
IAB Europe Mediascope Europe - The evolving online shopper bulletin