Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

april
68

MediaSpecs, mediaplatform voor professionals

Beste mediavrienden,
 
In deze nieuwsbrief houdt MediaSpecs u op de hoogte van de belangrijkste mediagebeurtenissen van de afgelopen maand.
 
Voor meer informatie over de nieuwsitems kan u altijd op de link in de titel klikken, zo komt u meteen terecht op onze nieuwssite Hot News voor het volledige artikel.
 
Abonnees kunnen bovendien in de artikels doorklikken naar de onmiddellijke contact- en tariefgegevens in de database.
 
Sinds vorige maand hebben ook onze collega’s van MediaSpecs.fr een maandelijkse nieuwsbrief. Uzelf hiervoor inschrijven kan via deze link.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock - Joren Sanders
 

Nieuws over MediaSpecs

Ieder half jaar brengt MediaSpecs, de online zoekmachine met Belgische en Luxemburgse media-info, een stand van zaken van haar database. Meer uitleg over de nieuwe categorie Mobile & Apps, de lichte daling van het totaal aantal titels en het stijgend aantal regies vindt u op MediaSpecs Hot News. De volledige presentatie met een top 20 per mediumtype van het aantal titels per regie vindt u hier.
 
Nieuwe abonnee: Trevi (regie).
 
Op dinsdag 1 april telt de MediaSpecs database 5.124 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.065), vakpers (634), dagbladen (231), huis-aan-huisbladen (660), out-of-home (753), radio/TV (393) en digitaal (1.725).
 

Nieuws van de maand maart

PRIMEUR HEET VAN DE NAALD: Oprichting Farm Media voor strategische touchpoints langs Belgische weilanden
Farm Media is een gloednieuw bedrijf dat zich toespitst op reclame via dieren. Concreet gaat het om doeken die op de dieren worden aangebracht om zo de boodschap van de adverteerder uit te dragen. Het concept komt overgewaaid uit Duitsland en is ontstaan vanuit het idee om de verboden reclame langs autosnelwegen te omzeilen.
Met als slogan ‘Attractive Animal Ads’ worden er via strategische touchpoints langs Belgische weilanden in eerste instantie vier netwerken gelanceerd: Poney Pub, Cow Com, Sheep Screens en Goat Glamour. De locaties en dieren worden zorgvuldig geselecteerd op hun communicatieve kracht. Het nieuwe initiatief wil vooral adverteerders aantrekken uit de sectoren tabak en kant-en-klaargerechten.
Farm Media is bovendien continu op zoek naar geschikte weilanden en dieren. De regie vraagt aan mensen die hiervoor in aanmerking komen om hun suggesties te delen op Twitter via een foto met de hashtag #animalads.
Voor adverteerders gelden er enkel vandaag nog uitzonderlijke lanceringscondities.
 

 
Cizzo: een nieuw lifestyle magazine voor bij de Limburgse kapper
WeldonMagazines lanceert in april met Cizzo een nieuw lifestyle magazine dat verdeeld wordt naar 1.400 kapperszaken in Limburg. Elk nummer behandelt onderwerpen als mode, wellness, design en beauty waarbij fotografie centraal staat. Verder ook interviews met bekende Limburgse koppen en de rubriek ‘must haves’ met restaurants, fashiontrends en evenementen.
 
DM.city, de nieuwe naam van de ZONE/magazines
DM.city is de nieuwe naam van ZONE02/, 03/ en 09/, de stadsmagazines van De Persgroep. Op 3 april vinden lezers het nieuwe magazine gratis in displays in hun stad of geëncarteerd bij De Morgen. DM.city is actief in Antwerpen, Gent, Brussel en Leuven.
 
Stopzetting njam! magazine door Sanoma
Het culinaire njam! magazine, drie jaar geleden gelanceerd door Sanoma en Studio 100, stopt momenteel met de printpublicatie. Studio 100 bekijkt op dit moment wel alle mogelijke opties voor voortzetting van deze titel. Deze beslissing heeft geen gevolgen voor de televisiezender.
 
La Vie Diplomatique nieuw officieel blad van de Club Diplomatique de Belgique
Aangezien La Gazette Diplomatique sinds enkele maanden niet meer verschijnt, heeft de Club Diplomatique de Belgique besloten zich te voorzien van een nieuwe officiële publicatie: La Vie Diplomatique. Het formaat en de oplage blijven ongewijzigd, maar de layout en verschijningsfrequentie veranderen wel. De regie wordt intern beheerd.
 

 
Tecteo mag krantengroep L'Avenir overnemen
De Raad voor de Mededinging heeft de overname van uitgever Les Editions de L’Avenir en de bijhorende regie L’Avenir Advertising door Tecteo goedgekeurd. De Waalse kabelmaatschappij kondigde vorig jaar aan dat het de uitgaves van L’Avenir (waaronder de gelijknamige krant en Proximag) wilde overnemen van Corelio voor zo'n 26 miljoen euro.
 
Corelio en Concentra bundelen krachten in Jobat Media
Jobat Media is de nieuwe entiteit waarmee Mediahuis zich sinds maart op de jobmarkt richt, ontstaan uit de krachtenbundeling van Corelio en Concentra. De merken De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet Van Antwerpen, Het Belang van Limburg en Jobat.be worden ingezet in het nieuwe aanbod.
 
HLN.be lanceert regionaal nieuwskanaal
Op 31 maart zette Het Laatste Nieuws een belangrijke stap in de verdere uitbouw van HLN.be. De nieuwssite werd namelijk verrijkt met 317 gemeentelijke nieuwspagina's. Dat is er één voor elke Vlaamse gemeente en stad, elk Antwerps district en elke Brusselse gemeente.
 
Nieuw gratis filmmagazine heet Vertigo
Vertigo is een Nederlandstalig maandblad dat inzoomt op alles wat leeft in de Vlaamse bioscopen. Op woensdag 2 april verschijnt het eerste nummer op 60.000 exemplaren verspreid op 160 locaties. De regie voor de sector van filmdistributeurs wordt intern gedaan, de niet-sectoriële commercialisering wordt verzorgd door Charlie Mike.
 

 
Verslag persconferentie nieuwe samenwerking Telenet en Medialaan
Telenet en Medialaan hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten tot eind 2017. Het officiële persbericht vindt u hier, maar toch blijven er nog enkele prangende vragen over. Wordt Stievie herleid tot een technisch innovatielabo? Zal Telenet nog investeren in een concurrent van Medialaan?
 
Nieuwe resultaten van CIM-persbereikstudie
De nieuwe CIM-cijfers rond persbereik zijn bekend en zijn het begin van een nieuw publicatieritme. Vanaf nu zullen de resultaten namelijk twee keer per jaar worden uitgegeven. Klik op de linken om de analyses van De Persgroep, Mediahuis, Mediafin, Sanoma, Roularta en L’Avenir te lezen.
 
Nieuw bij Decom: Lapperre Magazine
Lapperre Magazine vernieuwt en vertrouwt zijn regie en content toe aan Decom. Het branded magazine van Lapperre wil medioren en senioren sensibiliseren en informeren wat betreft slechthorendheid en hoortoestellen.
 
Hebbes.be wordt 100% immo
Mediahuis herschikt zijn zoekertjesaanbod. Voortaan wordt Hebbes.be een 100% immo-platform met enkel nog zoekertjes van vastgoed en gronden. Op Vroom.be is dan het aanbod tweedehands auto’s terug te vinden, terwijl Koopjeskrant.be zich richt op varia-producten.
 

 
Custom Regie beheert de afgeleide rechten van het merk Michel Vaillant
Sinds 1 maart beheert Custom Regie de afgeleide rechten van het merk Michel Vaillant, onder toezicht van eigenaar Studio Graton. De albums worden uitgegeven en verdeeld door Uitgeverij Dupuis en via Custom Regie zijn er nieuwe mogelijkheden om het merk uit te spelen.
 
Rossel en Reworld samen voor de aankoop van de titels van Lagardère
Lagardère Active kondigde in oktober vorig jaar aan om tien van zijn papieren titels te willen afstaan. De Franse mediagroep Reworld heeft zich nu aangesloten bij de Belgische groep Rossel om een gezamenlijk bod in te dienen om deze tien titels te verwerven.
 
Sanoma zet Vlaamse editie van AutoWeek stop
Na bijna een jaar haalt Sanoma de Vlaamse editie van AutoWeek definitief uit de rekken. De beslissing is gebaseerd op een strategische heroverweging van de Nederlandse tak van de uitgeverij waarbij diverse activiteiten op termijn worden afgestoten. Op 7 mei verschijnt de laatste editie.
 
Extra indoorzijden in Kinepolis Brussel voor CinePoster-netwerk van Brightfish
Sinds februari zijn er in Kinepolis Brussel achttien extra indoorzijden beschikbaar. Er zijn tien extra panelen voor filmdistributeurs aan de drukbezochte ingang en acht bijkomende panelen in het loungegedeelte voor de cinemabezoekers. In totaal groeit het netwerk van 229 naar 247 zijden.
 

 
Roularta neemt ‘Beter bouwen & verbouwen’ over
Roularta heeft een akkoord bereikt met Produpress voor de overname van ‘Beter bouwen en verbouwen’ en zijn Franstalige tegenhanger ‘Tu bâtis, je rénove’. De magazines bieden een brede waaier aan bouwinformatie voor particulieren en professionals.
 
Marianne Belgique vervangen door M… Belgique
Het Franstalig tijdschrift Marianne Belgique verscheen op 1 maart voor de laatste keer en is sinds 14 maart vervangen door M… Belgique. De reden voor de stopzetting van Marianne Belgique zou volgens Strategies.fr een niet-akkoord zijn met de Franse uitgever. Het magazine zal in de toekomst ook op vrijdag in plaats van zaterdag verschijnen.
 
Uitgever van L’Eventail neemt L’Evénement en La Gazette Diplomatique over na faillissement van Dupuis Publishing
Berpress, de uitgever van het luxemagazine L’Eventail, neemt de titels en de activa over van Dupuis Publishing. Voorlopig gaat de uitgever Thierry Masson er van uit dat de overgenomen titels L’Evénement en La Gazette Diplomatique zullen evolueren naar extra edities verbonden aan L’Eventail.
 
(A)WAY Magazine staat te koop
(A)WAY Magazine, de tweemaandelijkse publicatie voor expats in België, staat te koop. Onder de slogan ‘For the Best in Belgium’ stelt het magazine zichzelf tot doel de groeiende gemeenschap van tijdelijke inwoners België te laten ontdekken in al zijn facetten.
 

 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Lancering van nieuwe regie L’Avenir Advertising
 
De Tuin op Tafel: nieuw magazine over moestuinieren
 
Uitgeverij Concrea lanceert Take a Break
 
Zorg & Techniek gaat verder als ledenblad van VTDV
 
WeldonMagazines start in september met In Vervoering, een jaarboek over transport en logistiek
 
Kotplanet Beurs, een virtuele jobbeurs voor studenten en pas afgestudeerden
 
Nieuw pakket bij Mediahuis Connect: Total Brand Tango
 
Roularta lanceert R-News Touchpoint Package
 
Belgische IP-adressen van Culture G voortaan in regie bij Beweb
 

 
OVERIG NIEUWS
 
Stievie maakt labo-functie waar: midden april lancering van offline tv-programma’s
 
Het Belang van Limburg lanceert vernieuwde tabletkrant
 
dS Avond nu ook op smartphone
 
Roularta Media Group neemt alle aandelen van Roularta Business Leads over
 
Jaarresultaten Roularta: beter tweede semester en herstructurering Franse activiteiten
 
Genomineerden AMMA Awards aangeduid door de jury: een overzicht
 
Recordjaar voor inzendingen cases Effie Awards
 
Het Stressmannetje is favoriete spot van de kijker
 
Verslag van Febelmar Congres over transformatie
 

Bericht aan de regies

MediaSpecs Database is de gebruiksvriendelijke online zoekmachine met tarieven, technische gegevens, foto’s en adressen van alle media in België en Luxemburg. De mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen. Contacteer ons indien u vragen heeft over uw opgenomen informatie. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag, as it happens, gratis alle medianieuws op maat voor iedereen die met professionele belangstelling de evoluties in het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Elke maand zijn er 3.000 unieke bezoekers.
 
MediaSpecs Insights: centraal informatiepunt waar mediaspecialisten interessante documenten kunnen ontdekken of zelf publiceren. Dit ‘expert generated content’-platform omvat analyses, opinies, onderzoeken, thesissen en artikels rond recente mediaontwikkelingen.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks een bondig overzicht van alle medianieuws. Begin van elke maand gratis verstuurd naar alle geïnteresseerde mediaprofessionals. Hot News en de Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter.
 
MediaSpecs LinkedIn User Group: interactief gebruikersplatform via LinkedIn voor alle MediaSpecs-abonnees.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


Recente reacties


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Wereldwijde groei in reclame-investeringen in 2014 dankzij digitale media (Carat)
Verslag van de Staten-Generaal van de Media 2014 (Vlaamse Overheid)
Het luistergedrag van de Vlamingen onder de loep (VAR)
Yearly Marketing Survey (The House of Marketing en UBA)
CIM Print: the digital rescue (Space)
Jaarverslag met overzicht van de media-investeringen in België (UBA)
Real Time Bidding: groei van de bestedingen in Europa met 366% (Adform)
De kracht van humor wetenschappelijk bewezen (Comedy Central)
Whitepaper Automated Trading (IAB Nederland)
Media Key Facts (Dentsu Aegis Network)
Driven by Facebook and Google, mobile ad market soars 105% (eMarketer)
The new rules of media relations, a practical guide to newsjacking (Lewis PR)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IAB Belgium