Vrijdag 15 december 2017
Nieuwsbrief voor werknemers

Werk veilig. Houd plezier. Kijk vooruit. Naar je werk in de toekomst. Zorg ervoor dat je kunt blijven werken zo lang je wilt. Of zo lang als dat nodig is. Wij van Volandis dagen werknemers in de bouw & infra uit hier zélf mee aan de slag te gaan. We helpen ook. Met advies. Met ondersteuning. En met de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA). Die geeft je inzicht in je lichamelijke conditie. Hoe goed je op het werk in je vel zit. En wat je ontwikkelingsmogelijkheden zijn. Maak er serieus werk van. Weet hoe je bezig bent. En waar je naartoe werkt. Merk het zelf: bewust werken wérkt.

Image Caption
Goede voornemens

Goede voornemens op het gebied van leefstijl kennen we allemaal. Maar heb je wel eens gedacht aan je eigen ontwikkeling?

Edith Manjé, DIA-adviseur, spreekt dagelijks werknemers. Zij vertelt: “In de laatste maand van het jaar kijk je wellicht terug op het jaar of kijk je juist vooruit. Wat wil je veranderen in 2018? Misschien wil je doorgroeien naar een andere functie of ontwikkel je je liever binnen je eigen functie. Dit komt onder andere tijdens het DIA-adviesgesprek aan de orde.

Ontvang je in 2018 geen uitnodiging voor een DIA, ga dan zelf eens met je werkgever of leidinggevende in gesprek. Verken samen wat je wensen en mogelijkheden zijn. Dit kan tijdens een gesprek bij het koffieapparaat, maar een officiële afspraak kan het belang van jouw wensen extra kracht bijzetten.”

4.000 anderen gingen je voor!

We trekken de sprint verder aan: het aantal DIA-adviesgesprekken is in twee maanden verdubbeld! Uiteraard met dank aan de arbodiensten én de 4.000 werknemers die op de uitnodiging voor de DIA (PAGO + DIA-adviesgesprek) in zijn gegaan.

Weten wanneer jij een uitnodiging kunt verwachten? Klik op onderstaande button.

Wanneer en waar?
Staat duurzame inzet al op de agenda van jouw OR?

Ben jij OR-lid of heb je een OR die je kunt raadplegen? Lees wat de OR in jouw bouw- of infrabedrijf kan doen om duurzame inzet van medewerkers op de agenda te zetten.

Lees meer
Image Caption
Werken in de kou

Winters weer vraagt om extra aandacht voor mensen die buiten werken. Sneeuw en ijs veroorzaken uitglijgevaar voor mens en machine. Kou en wind maken de kans op onderkoelingsverschijnselen groot. Let op val- en aanrijdgevaar. Houd jezelf warm door passende kleding. Laagjes werken goed: elk laagje isoleert. Draag handschoenen en waterdichte schoenen.

Meer informatie
Tips voor de preventiemedewerker

InPreventie – een platform en netwerk voor en door preventiemedewerkers en specialisten – heeft een YouTube-kanaal gelanceerd met filmpjes voor preventiemedewerkers. In de tweede aflevering worden praktische tips gegeven hoe je collega's kunt wijzen op preventieve maatregelen voor veilig en gezond werken, zonder vingerwijzen.

Het filmpje maakt deel uit van een serie van filmpjes met ‘Tips voor preventiemedewerkers’, waarin ze concrete handvatten geven over diverse onderwerpen. De onderwerpen in de filmpjes sluiten aan bij vragen die TNO vanuit het project ‘Versterken Impact Preventiemedewerker’ hoort van preventiemedewerkers. De filmpjes zijn in de eerste plaats bedoeld voor (startende) preventiemedewerkers in kleinere bedrijven.

Bekijk het tweede filmpje 'Adviseren zonder vingerwijzen'
Vlog #11 Tegelen met een levelling systeem

Paul heeft dit jaar zijn DIA gehad. Dit is een PAGO (medisch onderzoek) en een adviesgesprek over zijn duurzame inzetbaarheid. Tijdens het adviesgesprek hebben we het over veilig (en gezond) werken, plezier hebben en houden in je werk en vooruit kijken. Hij vertelde ons over het gebruik van een innovatie in het vak tegelzetter: tegelen met een levelling systeem.

Bekijk de vlog
Volandis op social media

Op de hoogte blijven van nieuws van Volandis, onze partners en ontwikkelingen in de sector? Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn. Is een bericht de moeite waard om te delen? Help dan mee het gesprek gaande te houden in de sector.

Met jouw contacten kunnen we de beweging maken naar Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit.

Vorige nieuwsbrieven

Een nieuwsbrief gemist? Bekijk onze voorgaande nieuwsbrieven op de website.

Stuur de nieuwsbrief door naar je collega's.

Mogelijk is de informatie in deze nieuwsbrief ook interessant voor je collega's. Stuur de nieuwsbrief daarom door, of plaats de berichten op bijvoorbeeld het intranet. Zo is iedereen goed geïnformeerd over duurzame inzetbaarheid.


Abonneer op deze nieuwsbrief