Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

april 2016
92

Het volledige Belgische radiolandschap in kaart

Big Wraps
 
Beste mediavrienden,
 
MediaSpecs is verheugd te melden dat het sinds vorige maand het Belgische radiolandschap volledig in kaart heeft gebracht.
 
Door een nieuwe samenwerking met RMB staan de radiozenders van de RTBF en NRJ ook in de database. Dit voor zowel nationale als regionale spots.
 
Ook de producten van IP Belgium hebben we in detail in MediaSpecs geplaatst. Naast de klassieke pakketten, die al aanwezig waren in de tool, werden ook de regionale tarieven van Radio Contact, Bel RTL, Nostalgie FR, Nostalgie NL, Club FM, Fun Radio, TopRadio en Trendy FM toegevoegd.
 
Op deze manier wil MediaSpecs aan alle mediaspecialisten nog meer informatie, inzicht en transparantie bieden.
 
Wil u weten welke zenders er bestaan van Kinrooi tot De Panne, en van Doornik tot Messancy? Neem dan snel contact met ons op!
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
MobilAd

Nieuws over MediaSpecs

MEDIASPECS AT HOME: Abonnees kunnen voortaan een login aanvragen op basis van hun e-mailadres. Deze persoonlijke logins kunnen ook thuis gebruikt worden en geven de mogelijkheid om medialijsten op te slaan.
 
Op dinsdag 5 april telt de MediaSpecs database 5.594 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.114), vakpers (659), dagbladen (289), huis-aan-huisbladen (658), out-of-home (835), radio/TV (531) en digitaal (1.787).
 
Klik hier voor de evolutie van het Belgische medialandschap op basis van de gegevens in onze zoekmachine.
 
Onze zoekmachine toont naast de reclametarieven en contactgegevens ook alle beschikbare redactionele kalenders. Momenteel staan er meer dan 3.000 redactionele dossiers online, waaronder alle specials rond Moederdag dat dit jaar valt op 8 mei.
 
Nieuwe abonnees: PeppeRmint (PR-bureau), L'Avenir Advertising (regie) en Malta Tourism Authority (adverteerder).
 
Roularta Local Media

Nieuws van de maand maart

AMMA Awards op donderdag 21 april: schrijf nu in voor het gala
Binnen twee weken is het weer tijd voor de AMMA Awards! In Brussels Expo worden dan de beste resultaten uit de media-expertise van het land bekroond. Alle genomineerden ontdekt u hier. Meer info op www.amma-awards.be met onder andere het inschrijvingsformulier voor de gala-avond.
 
Edition Ventures is de nieuwe uitgever van Marie Claire in België
Sanoma Media Belgium en Marie Claire Album hebben besloten hun samenwerking stop te zetten. Marie Claire Album draagt de licentie van de Belgische edities van Marie Claire over aan Edition Ventures. Sinds 1 april zijn zij ook het nieuwe aanspreekpunt voor advertenties.
 
De Persgroep Advertising breidt native aanbod uit met Outbrain
Na Rossel biedt nu ook De Persgroep campagnes met Outbrain aan op HLN.be en 7SUR7.be. Ook nieuw bij de regie zijn de extra bannermogelijkheden op Spotify met het product Mobile Overlay.
 
IP breidt digitaal uit met DEEZER
Het internationale streaming platform DEEZER vertrouwde haar reclameregie toe aan IP: IP Radio voor audio en geïntegreerde campagnes, IP TV voor video en het IP Adex platform voor display advertenties via programmatic buying.
 
AMMA Awards
 
Guido en Boomerang smelten samen tot GUIDOOH
De media van Guido en Boomerang worden voortaan uitgebaat onder één noemer: GUIDOOH. De bestaande regie van Guido was al marktleider voor alle media gericht naar studenten en jongeren, de nieuwe entiteit (met kantoren in Gent en Brussel) is meteen ook marktleider van de indoormedia. Ontdek alle producten van de nieuwe regie in MediaSpecs.
 
Minoc Media Services lanceert Twinkle
Minoc lanceert met Twinkle een nieuwe publicatie die zich volledig richt op digital commerce. Het tweemaandelijkse blad zal zowel in print, online als in de vorm van seminaries en andere events ontwikkeld worden. Meer info in de database.
 
65 banen bedreigd bij Sanoma
Sanoma België, met hoofdzetel in Mechelen, wil een collectief ontslag doorvoeren met een impact op 65 banen in alle personeelscategorieën. Dat meldt het mediabedrijf na een bijzondere ondernemingsraad. Het bedrijf wil de integratie met Sanoma Nederland verderzetten.
 
Dobbit TV nu ook in het Frans op Proximus TV
Dobbit TV, de digitale televisiezender van PMG voor actieve kijkers, zelfbouwers en doe-het-zelvers, is sinds 1 maart ook beschikbaar in Franstalig België op kanaal 207 van Proximus TV. De regie wordt verzorgd door Transfer.
 
MediaSpecs.fr
 
Nieuw in regie bij Target Advertising: Codenaam Preventie
Codenaam Preventie en zijn Franstalige tegenhanger Les Carnets du Préventeur zijn nieuw in regie bij Target Advertising. Het vakblad van uitgever Vidyas richt zich naar preventieadviseurs, veiligheidscoördinatoren, veiligheidsexperts en bedrijfsartsen. Meer informatie vindt u hier.
 
EOS doet een beroep op Ademar
Zoals u weet staat IP Press in voor de reclamewerving van EOS Magazine. Vanaf heden wordt de scope uitgebreid en staat Ademar in voor de werving van adverteerders met betrekking tot rekruteringscommunicatie, employer branding en communicatie voor opleidingen en wetenschappelijke instellingen.
 
Digitale primeur voor Mediahuis Connect
Mediahuis Connect maakt het voortaan voor adverteerders ook mogelijk om hun gedrukte encart of krantenbijlage via de tablet en smartphone aan te bieden. Ook kondigde de regie afgelopen maand een nieuwe samenwerking aan met Predicube om predictive ad targeting aan te bieden.
 
Discovery Communications start met een internationale regie
One Discovery World is de naam van de nieuwe internationale salesdivisie van Discovery Communications en heeft onder andere Eurosport, TLC, Discovery Channel en Animal Planet in portfolio. De regie kan zowel internationale als lokale acties aanbieden, aangezien salesteams worden verspreid per regio.
 
@mediaspecs
 
Ad Rem in een frisser kleedje met nieuwe rubrieken
De Orde van Vlaamse Balies verhoogt de oplage van zijn magazine Ad Rem naar 10.900 exemplaren: elke advocaat ontvangt Ad Rem nu op zijn persoonlijke naam. Bovendien kreeg het magazine ook een inhoudelijke en vormelijke restyling. Regie door B-Net: alle info in de database!
 
CityCubes opent experience pop-ups in leegstaand pand op de Meir
Begin maart gaven CityCubes en BlowUp Media het startschot van een reeks experience pop-ups in een leegstaand winkelpand op de Meir 57 in Antwerpen, en dit voor een periode van 10 maanden. CityCubes wil mediabureaus, reclamebureaus en eventbureaus ondersteunen met de activatie van een merk.
 
BCD Travel lanceert e-magazine Move On
Het is als zakenreiziger niet eenvoudig om voortdurend op de hoogte te blijven van alle veranderingen op gebied van reizen. BCD Travel lanceert daarom het e-magazine Move On voor mensen die vaak op zakenreis gaan of regelmatig zakenreizen boeken voor hun collega’s.
 
Gezond op Stap wordt Walking Magazine
In januari fusioneerden de drie grootste Vlaamse wandelsportfederaties tot Wandelsport Vlaanderen. Dit had ook als gevolg dat er een nieuwe naam kwam voor het magazine en de kalender: Walking Magazine en Walking in Belgium.
 
MediaSpecs Facebook
 
Newsmonkey werkt aan technologie die voorspelt of content viraal gaat
Providence is een tool waarmee de redactie zal kunnen voorspellen of bepaalde content viraal zal gaan of niet. Nog voor journalisten een artikel publiceren kunnen ze al zien of het viraal kan gaan of niet, alsook waar en wanneer ze bepaalde content best publiceren.
 
NeuroMarketing Conference op dinsdag 19 april in Antwerpen
Op 19 april vindt de eerste NeuroMarketing Conference plaats. Een dag vol inzichten over het wetenschappelijke, commerciële en psychologische gebruik van neuromarketing voor adverteerders en agentschappen. Keynote spreker is Roger Dooley, autoriteit op het vlak van neuromarketing en auteur van het boek Brainfluence. Klik hier voor het volledige programma.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Best Brands Awards: Colruyt, Samsung en Coca-Cola winnen
 
IAB Belgium: positieve balans voor 2015, nieuwe dynamiek in 2016
 
The Ppress juicht consultatie in verband met uitgeversrecht toe
 
Student Magazine Print Awards: de winnaars
 
OOH Kings Awards: overzicht van de genomineerde dossiers
 
Brightfish stuurt creatief team naar Young Lions Film competitie
 
MediaSpecs Newsletter

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een mediabegrippenlijst en een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers november 2015: 6.070.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 6.000 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

 

 

 

 

 

 

 

Recente reacties


 

 

 

 

 

 

bpost

 

 

 

 

 

 

Media 2020

Alle interviews

 

 

 

 

 

 

NP

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Yearly Marketing Survey 2016 (The House of Marketing)
Other Screen Monitor (CIM)
TV Barometer (RMB)
De 10 uitdagingen van OOH in 2016 (Posterscope Belgium)
Analyse kijkcijfers februari 2016 (OMD Belgium)
Analyse reclame-investeringen januari 2016 (OMD Belgium)
Luxembourg Ad Report 2015 (Nielsen)
Video on demand, insights from around the world (Nielsen)

 

 

MediaSpecs LinkedIn

 

 

 

 

Recente agenda

 

 

 

 

MediaSpecs Database

 

 

 

 

QuoJob

 

 

 

 

STIMA