Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

december 2015
88

Katern in Trends over de toekomst van de media-industrie

Beste mediavrienden,
 
Ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van MediaSpecs Hot News verschijnt er in Trends en Trends/Tendances op donderdag 3 december een katern van 32 pagina’s over de toekomst van de media-industrie in België. Dit is een samenwerking van MediaSpecs en Roularta Media.
 
In Media 2020 - The future of the media industry geven maar liefst 30 specialisten uit de sector hun mening over hoe zij denken dat de media- en reclame-industrie er binnen vijf jaar zal uitzien. Het katern bevat interviews met diverse grote namen actief bij mediabureaus, adverteerders, reclamebureaus en de mediabedrijven zelf.
 
Zij hebben het onder andere over hoe technologie de markt overneemt, het vervagen van het onderscheid tussen online en offline en de bundeling van lokale krachten. Alle sectoren komen hierbij aan bod: televisie, radio, print, outdoor, retail, mobile, social media, programmatic buying en nog veel meer.
 
Haal deze week dus de Trends in huis en geniet van dit unieke katern!
 
In deze newsletter vindt u het belangrijkste medianieuws van de afgelopen maand november.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
STIMA

Nieuws over MediaSpecs

MediaSpecs maakt de navigatiespecialist Garmin wegwijs doorheen het complexe medialandschap (wat vinden jullie van deze woordspeling?).
 
MediaSpecs is volop bezig met de update naar 2016. Hoe sneller regies en uitgevers ons de nieuwe mediakit en redactionele kalenders doorsturen, hoe sneller mediaplanners met de juiste gegevens hun plannen kunnen opmaken.
 
Op dinsdag 1 december telt de MediaSpecs database 5.486 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.127), vakpers (660), dagbladen (271), huis-aan-huisbladen (684), out-of-home (863), radio/TV (420) en digitaal (1.814).
 
MediaSpecs.fr

Nieuws van de maand november

NP herziet zijn aanbod voor 2016
NP, het nationale advertentieaanbod van de vier dagbladregies De Persgroep, IPM, Rossel en Mediahuis, heeft besloten om zijn portfolio aan te passen in functie van de communicatiedoelstellingen van adverteerders. Concreet betekent dit dat er een opsplitsing wordt gemaakt tussen Impact en Frequency.
 
Sanoma verkoopt Moustique en Télé Pocket aan Nethys
In mei van dit jaar besloot Sanoma om zich nog enkel te focussen op de domeinen ‘Vrouwen’ en ‘Home & Deco’. De verkoop van de bladen Moustique en Télé Pocket sluit dan ook aan bij deze strategie. Beide bladen worden verkocht aan L’Avenir Hebdo, onderdeel van Nethys.
 
Xite vanaf december in regie bij Transfer
Vanaf vandaag maakt Xite, de muziekzender voor jongeren, deel uit van de regieportfolio van Transfer. De van oorsprong Nederlandse televisiezender is sinds 2011 ook te zien in België via Telenet op kanaal 44, maar verwacht binnenkort ook aan te sluiten bij de andere Belgische operators.
 
Trustmedia innoveert met Cost per Hour
Trustmedia kondigt een nieuw digitaal advertentiemodel aan: Cost per Hour (CPH). Dit laat toe om te meten hoe lang een digitale advertentie wordt bekeken. De reclameregie van De Tijd en L'Echo is momenteel volop bezig met ontwikkeling en testing.
 
Social Media Day
 
Nieuwe kinderzender van Medialaan heet Kadet
Op vrijdag 18 december om 16u start de nieuwe kinderzender van Medialaan. Kadet richt zich vooral op 8- tot 12-jarigen en is beschikbaar via kanaal 30 van Telenet en kanaal 161 van Proximus. De zender zendt voornamelijk internationale animatie- en live actionreeksen uit.
 
In januari verschijnt de eerste editie van Mblad
Mblad is een nieuw Vlaams tweemaandelijks magazine van Pantarein Publishing over milieu, duurzaamheid en innovatie. Het richt zich tot al wie in deze domeinen beroepshalve actief is en bij uitbreiding tot iedereen die de zorg om een duurzame toekomst deelt.
 
Grande gaat digitaal
Het reismagazine Grande stopt met het maandelijkse gedrukte magazine en gaat verder als digitaal platform. Op Grande.be zullen bezoekers reportages over reisbestemmingen vinden die ze via het platform exclusief kunnen boeken.
 
Nieuw in de brievenbus: Rondom Magazine
Bovenop de 30 regionale edities van het huis-aan-huisblad Rondom, lanceerde Corelio Connect Regionaal vorige maand ook nog 25 verschillende regionale edities van Rondom Magazine. In 2016 zal het gratis lifestylemagazine twee keer verschijnen: op 23 maart en 19 oktober. 
 
RetailDetail Magazine
 
Sanoma lanceert crossmediaal project voor ouders
Sanoma introduceert een nationaal crossmediaal merk voor ouders: Zappy Ouders - Zappy Parents, bestaande uit een magazine, een website en later dit jaar een app. Ook nieuw bij Sanoma is Slim Bekeken, een maandelijkse rubriek bij Libelle en Femmes d’Aujourd’hui.
 
Imagicasa, het nieuwe designmagazine van Phaedra Hoste
Imagicasa is het nieuwe interieur- en designmagazine van Phaedra Hoste dat afgelopen maand voor het eerst in de winkels lag. Imagicasa Magazine telt 200 pagina’s en zal twee keer per jaar verschijnen op telkens 8.500 exemplaren. Reclametarieven beschikbaar in de MediaSpecs Database.
 
Wolf heeft nu ook een eigen magazine, Wolf Magazine
Naast het bier, de kledinglijn en Wolfnjoy komt Wolf nu met een gratis Wolf Magazine. Op 15 oktober is de eerste editie verschenen op 10.000 exemplaren. Het zal drie keer per jaar uitkomen.
 
Clear Channel breidt People & Places uit met oplossingen op maat voor FMCG-adverteerders
Clear Channel geeft FMCG-adverteerders de mogelijkheid om uit een lijst van meer dan 30 ketens - waaronder Delhaize, Colruyt en Carrefour - de verkooppunten te kiezen die ze wensen te dekken. Ook de reclamedruk en de categorie van de gedekte winkels kunnen door de adverteerder bepaald worden.
 
Retriever.nl
 
Nieuw bij Target Advertising: Bioinfo, Trait d’Union en Maisons & Architectes
De reclameregie Target Advertising blijft zijn portefeuille uitbreiden met de komst van de titels Bioinfo, Trait d’Union en Maisons & Architectes. Klik op de titel voor een uitgebreide omschrijving van deze magazines.
 
Mediahuis en IPM lanceren Tango High Frequency
Uit onderzoek van Futures blijkt dat bij 6 inlassingen het effectief bereik van een krantencampagne op weekbasis maximaal is. Mediahuis en IPM lanceren daarom Tango High Frequency: een campagne in Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen, L’Avenir en La Dernière Heure.
 
AutoTouring voortaan in regie bij Binsfeld Media Services
Binsfeld Media Services neemt de commercialisering over van het magazine AutoTouring. Tot voort kort was het ledenblad van de ‘Automobile Club du Luxembourg’ in regie bij IP Luxembourg. Alle info voor adverteerders en mediaplanners vindt u hier.
 
7FM breidt uit met Luxemburgse webradio
Het radiostation 7FM, dat reeds frequenties heeft in Bastogne en Gouvy, breidt zijn bereik uit met een webradio exclusief voor het Groothertogdom Luxemburg. De Franstalige hitradio is in handen van PLG, het bedrijf van Raphaël Warny. Meer info in MediaSpecs.
 
Media 2020
 
Freddy Tacheny lanceert nieuwe reclameregie
Freddy Tacheny lanceert de nieuwe reclameregie SportsMedia Saleshouse, een filiaal van Zelos en kortweg afgekort tot SMS. Het positioneert zichzelf als een uniek platform ten dienste van sport die de relaties tussen adverteerders en de sportwereld wenst te vereenvoudigen en te professionaliseren.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Proximus lanceert proefproject voor gerichte reclame
 
Medialaan breidt mobiele activiteiten uit met overname Mobile Vikings
 
Norkring breidt het DAB+ netwerk in Vlaanderen uit
 
Eurosport lanceert nieuwe zendervormgeving en merkidentiteit
 
Proximus Skynet Advertising versterkt zijn VideoPower News & TV
 
The Tall Ships Races in Antwerpen biedt opportuniteiten voor adverteerders 
 
Resultaten CIM: verspreiding pers 2015 Q3 
 
OVERIG NIEUWS
 
Xavier Bouckaert volgt Rik De Nolf op als CEO van Roularta
 
Nieuwe hoofdredactrice voor Story: An Meskens vervangt Annelies Roebben
 
Bert Bultinck wordt hoofdredacteur van Knack
 
Advertiser Personality of the Year: de drie genomineerden
 
Merit Awards: de jury is bekend
 
Serviceplan en GfK lanceren de Best Brands Awards in België
 
MediaSpecs Newsletter

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een mediabegrippenlijst en een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers oktober 2015: 5.157.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 6.000 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

 

Recente reacties


bpost

 

 

Recente agenda


Roularta Local Media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NP

 

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
Rapport Mediaconcentratie 2015: Vlaamse mediasector steeds meer digitaal en crossmediaal (VRM)
Verslag van Let's Talk Beyond Boundaries (De Persgroep Advertising)
Verslag van Dmexco (Serviceplan Benelux)
Onderzoek More O’Ferrall (Clear Channel Belgium)
Reclame-investeringen 2015 Q3 - 2014 Q3 (Nielsen)
Analyse kijkcijfers oktober 2015 (OMD Belgium)
Analyse reclame-investeringen september 2015 (OMD Belgium)

 

 

 

 

 

QuoJob

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STIMA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MediaSpecs LinkedIn