Geen afbeeldingen? Webversie

 

Hello Garden nieuwsbrief #23 - week 15, 2016

In deze nieuwsbrief staan we uitgebreid stil bij het commercieel assortiment per hoofdthema. U leest over de meest aantrekkelijke planten om te verkopen inclusief de 'must haves'. Uiteraard ook een vooruitblik op het weer.

 

Alpine & rotsplanten

In het thema alpine is een aantal verse partijen toegevoegd. Onder meer Armeria pseudo. 'Ballerina Red' en 'Ballerina White'. Ook de Campanula carp. 'Blaue Clips' en 'Weisse Clips' zijn weer frisgroen. De Crassula sarcocaulis is weer leverbaar.

Er is een breed assortiment Sedum verkrijgbaar en deze mogen aan het alpine thema niet ontbreken. Nieuw toegevoegde soorten zijn onder andere Sedum sieboldii en Sedum sp. 'Schorbuser Blut'. 

 
 

Geurende tuin

 
 
 
 

Bij het thema geurend mogen de volgende soorten niet ontbreken:
Agastache 'Blue Fortune' en Agastache rug. 'Alabaster' (wit).

De Phlox (P) summerseries zijn volop leverbaar en zijn belangrijk in de omzet van het thema geurend. Salvia nem. 'Sensation Deep Blue' en 'Sensation Deep Rose' zijn de 'must haves' binnen dit thema.

 
 
 
 

Kruipers

Het thema kruipers is zeer uitgebreid en er is teveel keuze om op te noemen. Toch willen we wijzen op een aantal soorten of groepen die momenteel niet gemist kunnen worden.

Geraniums: er is momenteel en breed assortiment van deze veel gevraagde plant leverbaar! De Kruipphlox is in een aantal soorten verkrijgbaar, onder andere Phlox sub. 'Maischnee' (wit), 'Candy Stripes' (roze-wit gestreept), 'Rosette' (roze) en 'Emerald Cushion Blue' (blauw). 

Denk verder aan Silena schafta, Saponaria en ook diverse soorten Campanula.

 
 

Schaduw - koelte zoekers

 
 
 
 

Binnen het thema schaduw blijven de Anemone in diverse soorten een hoofdrol spelen. U hoeft niet alle cultivars te presenteren maar zorg wel altijd voor drie hoofdkleuren: wit, rood en roze.

Vergeet niet om voldoende Digitalis in 2-3 soorten te bestellen. Het zijn stuk voor stuk mooie volle planten. De varens in diverse soorten mogen aan dit thema zeker niet ontbreken. Denk hierbij aan Dryopteris affinis en Polystichum set. 'Herrenhausen'.

Astilbe is een onmisbaar artikel voor de schaduw. Zeker op een vochtige grond is het een dankbare plant. Verder mag u de Aconitum in soorten en de Pulmonaria niet missen.

Als laatste wil ik speciale aandacht  voor de bijzonder fraaie Tricyrtis hirta ook wel tuinorchidee genoemd. Deze, wat later in het seizoen bloeiende, plant heeft een zeer bijzondere en fraaie bloeiwijze.

 
 
 
 

Vlinderlokkend - bijen & vlinders

Het thema vlinderlokkend staat volop in de belangstelling. De consument komt in grote getale naar het tuin- of groencentrum voor deze planten.

Zorg ervoor dat de onmisbare soorten altijd voorradig  zijn. De hardstlopende soorten zijn Echinacea purp. 'Magnus',  Echinacea purp. 'Alba', Calamintha nep.ssp. Nepeta, Lathyrus paars en wit, Echinops, Rudbeckia en Nepeta.

Bovenstaande soorten zijn nu volop beschikbaar.

 
 

Zomerbloeiers

 
 
 
 

Het thema zomerbloeiers is sterk uitgebreid. De keuze is reuze!

De belangrijkste toevoegingen en 'must haves' zijn de fraaie Alcea soorten met de mooie namen als Alcea r. 'Spring Celebrities' apricot, salmon en purple, maar ook de gewonere soorten Alcea zijn sterk in trek.

Lupines zijn er in vijf kleuren en ook zijn er nu vier soorten Papaver leverbaar. Uiteraard mogen de Coreopsis niet ontbreken. Probeer ook eens de Coreopsis 'Pineapple Pie' of Coreopsis rosea 'American Dream'. De Aquilegia 'Spr. Mag. Rose and Ivory' is volop in knop met de eerste open bloemen.

 
 
 
 

Kruiden - eetbare tuin

Het thema kruiden bevat nu het complete gamma aan veel gevraagde soorten. Naast de bekende soorten zie je steeds meer dat de consument geïnspireerd raakt door de media. Daardoor neemt de vraag naar  aparte soorten toe. 

Probeer daarom ook eens de apartere Mentha-soorten zoals 'Chocolate', 'Apple Mint', 'Pineapple Mint'. Maar zeker mag de Mentha 'Moroccan', ofwel de Marokkaanse munt, niet ontbreken.

Origanum 'Hot and Spicy' is leuk om te proberen. Uw klanten zullen het zeker waarderen! Vergeet ook niet de Ruta graveolens die kattenwerend werkt.

 
 
 
 
 

Het weer voor de komende week ...

Na een koel en licht wisselvallig weekend loopt de temperatuur komende week weer op naar circa 15 graden.

De zon laat zich geregeld zien en de wind zal zwak tot matig zijn. Het zal ook overwegend droog zijn!

 

Lekker weer voor de tuin en met name voor het aanplanten van de Hello Garden vasteplanten!

 
 

Uw contactpersonen:

Arthur de Wit
T  +31 (0)6 54 37 23 35

sales@griffioenwassenaar.nl

John Frederiks
T  +31 (0)6 46 05 73 93

jfrederiks@griffioenwassenaar.nl

 
 

Hello Garden is een merk van:

Griffioen Wassenaar BV
Postbus 2102
2240 CC Wassenaar