Vrijdag 5 januari 2018
Nieuwsbrief voor bedrijven

Werk veilig. Houd plezier. Kijk vooruit. Naar het werk in de toekomst. Zorg ervoor dat je werknemers duurzaam inzetbaar zijn. Dat gaat niet vanzelf. Want tijden veranderen. De bouw- & infrasector verandert. Wat betekent dit voor de langdurig productieve inzet van mensen? Voor de toekomst van je bedrijf? Wij van Volandis zetten je als werkgever aan hierover na te denken. Met gezonde en gemotiveerde mensen behaal je immers de beste resultaten. We helpen ook. Met advies. Met ondersteuning. En met de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA). Je ontvangt een DIA-bedrijfsadvies en tools om zélf concreet aan de slag te gaan. Merk het zelf: bewust werken wérkt.

Image Caption
Spannender kan het bijna niet worden

Het jaar is, voor velen, weer voorbij gevlogen. Tijd voor Tjeerd Willem Hobma, algemeen directeur, om vooruit te kijken. Waar is hij trots op en wat kunnen we het komende jaar verwachten? Benieuwd? Bekijk zijn vlog

Opnieuw verlenging overgangsregeling

Cao-partijen in de bouw en infra stellen opnieuw een overgangsregeling voor het ‘individueel budget duurzame inzetbaarheid’ ter beschikking. De regeling is verlengd met één jaar, tot en met 31 december 2018.

Lees meer
12 is te veel!

Twaalf dodelijke ongelukken tijdens bouwwerkzaamheden kopt Cobouw 19 december jl. naar aanleiding van niet gepubliceerde cijfers van Inspectie SZW. Twaalf ongelukken die niet te beschrijven leed veroorzaken in gezinnen, familie, maar ook bij collega’s en veel anderen. Lees de blog voor meer achtergrondinformatie en instrumenten.

Naar blog 5: '12 is te veel!'
Image Caption
Workshop 'Rendement duurzame inzet personeel'

Vrijdag 26 januari a.s. is de Vakdag voor de Gebouwschil; dakdekkers, voegers en metselaars. Volandis verzorgt één van de workshops: Rendement uit duurzame inzet van personeel. Hoe behaal je winst met duurzame inzetbaarheid? En hoe blijven je medewerkers zo lang mogelijk productief, tevreden en betrokken?

Lees meer
Testers workshop RI&E gezocht

Bouwend Nederland en Volandis zoeken testers voor een nieuwe workshop voor de RI&E. Je krijgt de ins en outs van de RI&E te horen en met de vaardigheden ben je in staat zelf een RI&E op te stellen.

Twaalf bedrijven die lid zijn van Bouwend Nederland (regio Zoetermeer) kunnen de workshop testen. Periode: eind januari of februari. Locatie: hoofdkantoor Bouwend Nederland in Zoetermeer. Interesse? Meld je aan bij Margo Caspers: m.caspers@volandis.nl.

Ter inspiratie: leren, kan/wil/moet het?

Leren is een veel omvattend begrip en er bestaan dan ook geen algemene definities die iedereen onderschrijft. Als je veel literatuur bestudeert over leren, dan heeft leren in ieder geval te maken met kennis verwerven en praktijk ervaren. Twee onderwerpen die we bijna dagelijks uitvoeren. Er is ook nog een vereiste aan dat leren. De kennis die je verwerft en de praktijk die je ervaart, moet je daarna kunnen herhalen. Lees hier meer.

Volandis op social media

Op de hoogte blijven van nieuws van Volandis, onze partners en ontwikkelingen in de sector? Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn en deel onze berichten met jouw contacten. Zo maken we met elkaar de beweging naar Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit.

Vorige nieuwsbrieven

Een nieuwsbrief gemist? Bekijk onze voorgaande nieuwsbrieven op de website.
Mogelijk is de informatie in deze nieuwsbrief ook interessant voor je medewerkers. Stuur de nieuwsbrief daarom door of plaats de berichten op bijvoorbeeld het intranet. Zo is iedereen goed geïnformeerd over duurzame inzetbaarheid.


Abonneer op deze nieuwsbrief