Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

maart 2016
91

Uw maandelijkse portie medianieuws

Beste mediavrienden,
 
Februari was een uiterst interessante mediamaand met veel wijzigingen en nieuwe initiatieven. In deze newsletter vindt u een uitgebreid overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen.
 
Klik op de titel voor het volledige artikel op MediaSpecs Hot News, alsook op de linken om rechtstreeks naar onze database te gaan voor alle commerciële info zoals tarieven, contactgegevens en oplagecijfers.
 
Een overzicht van al onze vorige newsletters vindt u hier.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock
 
Roularta Local Media

Nieuws over MediaSpecs

Op 29/2/2008 werd ZenithOptimedia Belgium de allereerste abonnee van MediaSpecs. Dit konden we gisteren voor de tweede keer vieren. Wij bedanken het hele team van ZOB voor het vertrouwen en 8 jaar goede samenwerking.
 
Op dinsdag 1 maart telt de MediaSpecs database 5.465 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.120), vakpers (652), dagbladen (293), huis-aan-huisbladen (661), out-of-home (840), radio/TV (414) en digitaal (1.837).
 
Momenteel zijn er ook meer dan 3.500 redactionele dossiers opgenomen die nog dit jaar verschijnen. Ontdek ze hier!
 
Nieuwe abonnees: Vanessa Gohy (PR-freelancer) en LED-AD (OOH-regie).
 
MediaSpecs.fr

Nieuws van de maand februari

Newsworks lanceert een model voor multiplatform bereik
Omdat steeds meer producten een combi aanbieden van print en online, heeft Newsworks een pragmatische methode ontwikkeld om het totale bereik te berekenen. Klik op de titel voor een volledige beschrijving van de methodologie en ontdek er ook de nieuwe NPCAMPAIGN planner.
 
Decom gaat regiepartnership aan met Trevi Plus
Voor de advertentiewerving van haar titels gaat Decom voortaan een structureel partnership aan met Trevi Plus. Door de regieactiviteiten te outsourcen wil Decom zich verder toeleggen op haar kernactiviteit: content marketingprojecten met redactionele focus. Om welke titels het concreet gaat, leest u hier.
 
CPA wordt Moizo en verwelkomt Ruimte
Het Antwerpse communicatiebureau Cprojects & Advertising (CPA) verandert van naam en presenteert meteen een nieuwe titel in regie. Ruimte is het driemaandelijkse vakblad van de VRP en mikt op ruimtelijke planners, stedenbouwkundigen, architecten, gemeentelijke ambtenaren en overheden.
 
Pebble Media en 2dehands.be gaan samenwerking aan
De zoekertjessite 2dehands.be versterkt het contextuele aanbod van internetregie Pebble Media. Wat betreft de commercialisatie zet 2dehands.be de sitespecifieke en programmatic verkoop zelf verder, terwijl Pebble Media focust op de verkoop via zijn verschillende pakketten.
 
MediaSpecs LinkedIn
 
bpost koopt Press Shops en lijft ook AMP in
bpost neemt krantenverdeler AMP en de Belgische activiteiten van het Franse Lagardère Travel Retail over. Hierdoor krijgt het postbedrijf 220 vestigingen van krantenwinkels Press Shop en Relay in handen. Ook de 735 afhaalpunten van Kariboo maken deel uit van de overname.
 
Ché, Motoren & Toerisme en Moto & Loisirs in regie bij IP Press
Eind vorig jaar nam Cascade de bladen Ché, Motoren & Toerisme en Moto & Loisirs over van Think Media. Wat betreft advertising staat Cascade zelf in voor de rubrieksadvertenties en IP Press voor de grotere formaten. Wat betreft content valt het op dat Ché niet langer als mannenblad door het leven wil gaan.
 
Moustique en Télé Pocket in regie bij L'Avenir Advertising
Vanaf vandaag is L'Avenir Advertising de officiële regie van de merken Moustique en Télé Pocket. Uitgever is niet langer Sanoma, maar L’Avenir Hebdo.
 
Nieuw in regie bij Publicarto: HRMagazine
Sinds 1 februari heeft Publicarto de mediaregie in handen van HRMagazine en zijn Franstalige tegenhanger RHMagazine. Het salesteam bestaat uit Vanessa Van Acker en Cindy Verhulst.
 
@mediaspecs
 
Radionomy lanceert zijn reclameregie TargetSpot in België
Radionomy, een belangrijke speler op vlak van digitale radio, kondigt de lancering aan van zijn reclameregie TargetSpot op de Belgische markt. Doel: de radio's nieuwe inkomstenmogelijkheden aanbieden en de adverteerders toelaten om nieuwe doelgroepen te bereiken.
 
IP Radio gaat voluit voor digitale audio met AdsWizz
IP Radio sloot een overeenkomst met AdsWizz, de Belgische wereldspeler in audio adserving. Naast het gebruik van de technologie breidt de regie ook haar portfolio uit met het audionetwerk Adwave voor de Belgische inventory van beluisterde buitenlandse radio.
 
Portici, een nieuw magazine over klassieke muziek en opera
Begin februari verscheen de eerste editie van Portici, een driemaandelijks Nederlandstalig magazine over klassieke muziek en opera dat zich specifiek richt op de Vlaamse en Nederlandse lezer.
 
Guidelex, een nieuw juridisch maandblad vanaf april
Actualités du Droit Belge komt in de eerste week van april uit met een nieuw maandelijks magazine. Het eerste nummer van Guidelex zal met een oplage van 15.000 exemplaren op naam verzonden worden naar advocaten, notarissen, architecten, fiscalisten, boekhouders, magistraten, politici en diplomaten.
 
Retriever.nl
 
MobilAd zet haar groei voort met het nieuwe netwerk Pump Media
Pump Media biedt een nationaal netwerk aan met 81 digitale schermen in de shops van 26 Total Service tankstations op de autosnelwegen. De schermen bevinden zich aan zowel de inkom als bij de kassa. Alle info in MediaSpecs.
 
Medialaan zet in op mobile en helpt creatieve ngo’s
Twee nieuwtjes deze maand bij Medialaan. Enerzijds een tweede mobiel merk in portefeuille met de overname van Mobile Vikings en anderzijds de organisatie van de Fairtime Award waarmee sociale of humanitaire organisaties kans maken op gratis zendtijd.
 
Mediahuis beschermt gevoelige videocontent van reclame
Mediahuis Connect ontwikkelde recent een tool waarmee het gevoelige videocontent vrijwaart van commerciële boodschappen. Adverteerders krijgen hierdoor de garantie dat hun boodschap - en bijgevolg het dna van hun merk - niet aan deze soms uiterst delicate nieuwsbeelden wordt gelinkt.
 
De Persgroep werkt aan innovatief en titeloverschrijdend nieuwsplatform
De Persgroep lanceert een testversie van Topics dat wordt aangekondigd als “de Spotify voor het nieuws”. Via deze digitale tool kan de lezer voortaan zijn eigen nieuwsoverzicht samenstellen. Momenteel kan men al “playlists” samenstellen verzameld uit 13 Vlaamse en Nederlandse kranten. 
 
MediaSpecs Facebook
 
Nieuwe Franstalige radiozender in Luxemburg: L’essentiel Radio
Op maandag 22 februari zond L’essentiel Radio voor het eerst uit op de frequentie 107.7 MHz. De nieuwe radiozender is eigendom van RadioLux en kreeg een vergunning voor tien jaar. Klik hier voor alle details in de zoekmachine van MediaSpecs.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Verslag van The Sales Summit 2016: digital buying & social selling
 
Ranking UMA 2015: Space blijft de grootste
 
Max Brouns volgt Christiane Dardenne op als algemeen secretaris van de UMA
 
Christine Van den Berghe wordt Managing Director van LijnCom, Erik Portier gaat naar Radionomy
 
Peter Quaghebeur nieuwe CEO van SBS Belgium
 
Paul Lembrechts nieuwe CEO van de VRT
 
Steven Van Belleghem schreef het beste Nederlandstalige marketing book
 
Best Brands Awards: bekendmaking finalisten
 
MediaSpecs Newsletter

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een mediabegrippenlijst en een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers oktober 2015: 5.157.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 6.000 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

VAR

 

 

Recente reacties


bpost

 

 

Media 2020

Alle interviewsRecente agenda


NP

 

 

 

 

 

 

QuoJob

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
CIM Pers 2015-4: resultaten (CIM)
CIM Radio 2015-3: resultaten (CIM)
CIM Radio 2015-3: analyse (OMD Belgium)
Analyse kijkcijfers januari 2016 (OMD Belgium)
Analyse reclame-investeringen december 2015 (OMD Belgium)
Overzicht reclame-investeringen 2015 Q4 - 2014 Q4 (Nielsen)
Impact van huis-aan-huis reclame als activatiemedium (BD myShopi)
Techno-types: internauten, geeks en anderen (Space)
Cross media: de waarde van een mediacategorie (Space)
Content marketing e-book (Outsource Communications)

 

 

STIMA

 

 

 

 

 

 

MediaSpecs Database