Dinsdag 27 februari 2018
Nieuwsbrief voor werknemers
EVC, iets voor jou?

Veel werkervaring en praktijkkennis in de Bouw of Infra, maar geen diploma? Dan is het EVC-traject iets voor jou! EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Competenties zijn de kennis en vaardigheden die je moet hebben om een beroep uit te voeren. Je toont je vakbekwaamheid aan en je ontvangt hiervoor het ervaringscertificaat. Dit certificaat is, via het ROC, te verzilveren in een diploma, mits er niet teveel scholing nodig is.

Meer informatie
Vraag aan arbodienst?

Houd je APG-nummer bij de hand.

Op het moment dat je volgens de cao in aanmerking komt voor een PAGO of DIA ontvang je via de arbodienst hiervoor een uitnodiging. Je kunt ook zelf contact opnemen met de arbodienst. Bijvoorbeeld voor het spreekuur van de bedrijfsarts als je vragen hebt over jouw gezondheid in relatie tot het werk. Of als je eerder geen gebruikmaakte van de uitnodiging voor PAGO/DIA.
De arbodienst vraagt je dan om jouw APG-registratienummer en kan hiermee nagaan of de cao van toepassing is. Dit nummer vind je op het saldo-overzicht Tijdspaarfonds dat je van APG ontvangt onder Uw kenmerk.

Image Caption
Vernieuwd Advies Ademhalingsbescherming

Het Advies Ademhalingsbescherming is vernieuwd. In de Bouw & Infra komen gevaarlijke stoffen, fijnstof, gassen en dampen voor die schadelijk zijn. Naast bijvoorbeeld afzuiging kan ademhalingsbescherming nodig zijn. De juiste keuze, gebruik en een goede pasvorm zijn hierbij belangrijk. Ademhalingsbescherming is een laatste redmiddel onszelf te beschermen tegen schadelijke stoffen voor de luchtwegen.

Lees meer
Image Caption
Complimentendag

Een compliment, daar wordt iedereen blij van! Het klinkt zo vanzelfsprekend om een complimentje te geven, maar toch gebeurt het vrij weinig. De focus ligt meer op waar het fout gaat, dan op wat er goed gaat. Geef daarom op donderdag 1 maart een extra compliment!

Lees meer
Image Caption
Bewust veilig

Vrijdag 16 maart is de dag waarop we stilstaan bij veiligheid, met het doel om de veiligheid op en nabij de bouwplaatsen te vergroten. Niemand wil toch dat er ongelukken gebeuren met vaak verschrikkelijke gevolgen. Niet alleen schade aan mensen, maar ook schade aan de omgeving moet worden voorkomen!

Lees meer
K&K Top 3

Het team Kennis & Kunde heeft oneindig veel producten en instrumenten om onder andere veilig en gezond te kunnen werken. Iedere nieuwsbrief geven we je 3 handige tips die de moeite waard zijn om eens te bekijken.

De top 3 van Kennis & Kunde in deze nieuwsbrief:

  1. Hand-armtrillingen: zeker in deze koude periode brengen hand-armtrillingen extra risico's met zich mee.
  2. A-Z lijst: hier vind je overzichtelijk alle onderwerpen die op de website staan.
  3. A-blad Steigerbouwen met aanbevelingen van werknemers en werkgevers voor een veilige werkplek op hoogte.

 

DIA Innovation Award

Roelofs Groep ontving de DIA Innovation Award 2018. Zij heeft een mooie visie en praktische aanpak van duurzame ontwikkeling. In het Compas 2030 zet dit familiebedrijf krachtig neer hoe zij omgaat met: mobiliteit van medewerkers, je leven lang leren, slim werken, slimme technologie en duurzame energie.

Lees meer
Image Caption
Vlog #14 Afvallen

Het inspirerende verhaal van Timmerman Ben, hij viel 14 kilo af! Ben werkt al jaren als timmerman in de bouw. Hij kwam niet meer zo vlot naar de vijfde verdieping. Dit was de trigger voor hem om zijn leefstijl aan te passen en af te vallen.

Bekijk de vlog
Volandis op social media

Op de hoogte blijven van nieuws van Volandis, onze partners en ontwikkelingen in de sector? Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn. Is een bericht de moeite waard om te delen? Help dan mee het gesprek gaande te houden in de sector.

Met jouw contacten kunnen we de beweging maken naar Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit.

Vorige nieuwsbrieven

Een nieuwsbrief gemist? Bekijk onze voorgaande nieuwsbrieven op de website.

Stuur de nieuwsbrief door naar je collega's.

Mogelijk is de informatie in deze nieuwsbrief ook interessant voor je collega's. Stuur de nieuwsbrief daarom door, of plaats de berichten op bijvoorbeeld het intranet. Zo is iedereen goed geïnformeerd over duurzame inzetbaarheid.


Abonneer op deze nieuwsbrief