Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

oktober 2016
98

Nieuws voor mediaspecialisten

Beste mediavrienden,

Naar goede gewoonte ontvangt u telkens bij het begin van de maand onze newsletter met een overzicht van alle belangrijke nieuwsfeiten uit het Belgische medialandschap.

Bekijk ook zeker de openstaande vacatures en aanstaande events.

Veel leesplezier!

Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock

Onze volgende newsletter verschijnt op donderdag 3 november.
Kan u zolang niet wachten? Blijf dan op de hoogte via onze Hot News of volg ons op Twitter, Linkedin, Facebook of Google+.

 

Recente reacties


Nieuws over MediaSpecs

Op dinsdag 4 oktober telt de MediaSpecs database 5.751 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.153), vakpers (673), dagbladen (311), huis-aan-huisbladen (672), out-of-home (866), radio/TV (557) en digitaal (1.820).
 
Nieuwe abonnee: Sprengers Communicatiebureau.
 
De deadline voor het indienen van dossiers voor de Business to Business Press & Communication Awards is verlengd tot woensdag 5 oktober. Inschrijven voor de gala-avond, die plaatsvindt op donderdag 27 oktober in Bozar, kan hier.
 
NP Autumn Promo

Nieuws van de maand september

Nieuwe film- en seriezender ZES start op 6 oktober
Liefhebbers van films en series kunnen vanaf 6 oktober terecht bij ZES, de derde tv-zender van SBS. ZES is terug te vinden op kanaal 14 van Telenet, kanaal 16 van Proximus en kanaal 9 van Orange en TV Vlaanderen. Klik op de titel om het programmaschema te ontdekken!
 
SBS Belgium beëindigt samenwerking met Viacom
SBS heeft strategisch beslist om vanaf 2017 naast VIER, VIJF en ZES niet langer het Viacom-aanbod in Vlaanderen te vertegenwoordigen. Ondertussen raakte al bekend dat Nickelodeon en Nick Jr. naar MEDIALAAN verhuizen.
 
PlattelandsTv in regie bij Transfer
PlattelandsTv maakt voortaan deel uit van het pakket themazenders van Transfer. De zender concentreert zich op vier centrale thema’s: countrylife, paarden, jacht & visvangst en landelijke beroepen.
 
Live en uitgesteld kijken naar Q2 op Q2.be en via Q-app
Gebruikers van Q2.be en de Q-app kunnen voortaan live en uitgesteld naar Q2 kijken. Hiervoor wordt een nieuwe Q-app gelanceerd, waarin zowel het tv-merk Q2 als het radiomerk Qmusic samen komen.
 
Fons Van Dyck is doctor in de Media en Communicatiestudies (VUB)
Fons Van Dyck, hoofd van Think BBDO, verdedigde zijn doctoraat voor het verkrijgen van de titel “doctor in de Media en Communicatiestudies” aan de VUB met een studie over de overlevingskansen van merken op lange termijn.
Lees hier een korte samenvatting. Het boek volgt in het voorjaar van 2017.
 
Business to Business Press & Communication Awards
 
Clear Channel verfijnt de sociodemografische targeting
Na People & Places 2.0 komt Clear Channel nu met People & Places 3.0: flexibele proximiteitsoplossingen waarin een nieuwe, meer geavanceerde sociodemografische dimensie geïntegreerd is.
 
Gondola Group neemt Horeca Magazine en Cook over
Sinds 2 september maken Horeca Magazine en Cook deel uit van Gondola Group. Horeca Magazine richt zich tot de horecaprofessionals, terwijl Cook zich richt tot de hobbykoks.
 
Private Mag van KBC in regie bij Charlie Mike
Charlie Mike voegt met Private Mag een nieuwe titel toe aan haar portfolio. Het driemaandelijkse magazine wordt persoonlijk verstuurd naar de Private Banking klanten van KBC op in totaal 42.000 exemplaren.
 
JCDecaux neemt meerderheidsparticipatie in DOOH Media
JCDecaux heeft een meerderheid verworven in het kapitaal van DOOH Media, speler in het domein van digitale reclame in Belgische shoppingcentra zoals Galeries Toisons d’Or in Brussel, Stadsfeestzaal in Antwerpen, Waasland Shopping in Sint-Niklaas en MediaCité in Luik.
 
MediaSpecs.fr
 
Jopublico wordt Values Media en start met ValuesTV
Jopublico wordt Values Media en wil meer dan ooit de partner voor non-profit in Vlaanderen worden. Zo lanceert het komend voorjaar de nieuwe tv-zender ValuesTV rond cultuur, erfgoed, toerisme, zingeving, spiritualiteit en zorg.
 
Belgisch nieuws in het Turks: nieuw maandblad Kuzey
Met Kuzey krijgt ons medialandschap er een nieuw Belgisch-Turks maandblad bij. Hoofdredacteur Fikret Aydemir wil Belgisch nieuws brengen voor de Turkse gemeenschap op een neutrale manier.
 
Almouwatin wil sociale cohesie bevorderen
Almouwatin is een nieuwe online radio- en televisiezender die het samenleven tussen de verschillende gemeenschappen in België wil bevorderen. De uitzendingen bestaan voor 70% in het Frans en 30% in het Arabisch.
 
Nieuw vrijetijdsmagazine voor diplomaten: CDiplomatic
CDiplomatic is een nieuw luxeblad dat zich richt naar diplomaten in België en in oktober voor het eerst zal verschijnen op 20.000 exemplaren. De redactie behandelt onderwerpen als kunst, cultuur, toerisme, musea, shopping en luxe-investeringen. Klik hier voor alle reclamegegevens.
 
MediaSpecs LinkedIn
 
Proximus Skynet Advertising breidt videoaanbod verder uit
Het Videopower-aanbod van Proximus Skynet Advertising wordt verder uitgebreid met enkele grote namen, die het bereik ook op socio-demografisch vlak gevoelig vergroten.
 
Make-over voor digitale editie van De Standaard
De krantenapp is beschikbaar via desktop, smartphone en tablet en biedt de digitale versie van de krant en haar bijlagen aan. Het bestaande avondmagazine dS Avond wordt voortaan binnen de krantenapp geïntegreerd.
 
Nieuwe website voor Libelle Lekker
Sanoma vernieuwt de websites van Libelle Lekker en Délices de Femmes d’Aujourd’hui. Met meer dan 7.000 recepten en een persoonlijk smaakprofiel vindt elke thuiskok wat hij of zij zoekt op deze culinaire inspiratieplek.
 
VRT lanceert digitale videospeler
In januari wordt VRT-Nu gelanceerd, een digitale videospeler waarmee de Vlaming om het even waar en wanneer zijn programma's kan bekijken. Ook de nieuwssite deredactie.be verandert in 2017 van naam en wordt vrtnieuws.be.
 
MediaSpecs Hot News
 
FEBIAC rijdt verder met Mediahuis en IPM
Na de succesvolle salongids van het voorbije Autosalon heeft FEBIAC de realisatie opnieuw toegekend aan Mediahuis Connect en IPM Advertising. Beide regies engageren zich hiermee voor de volgende twee jaar in de productie en verdeling van de officiële salongids.
 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
JCDecaux schaft vanaf januari agentschapscommissie af
 
Roularta en Duval Union lanceren Mediatech Accelerator
 
E-Frame lanceert campagne en magazine voor Voedselteams
 
New Technology: een nieuwe reeks bij De Tijd en L'Echo
 
EVENTS NEWS
 
Marketer of the Year: bekendmaking genomineerden
 
IAB MIXX Awards: bekendmaking juryleden
 
Business to Business Press & Communication Awards: Fons Van Dyck en Stéphane Buisseret als spreker op de academische sessie
 
MediaSpecs Newsletter

Wat is MediaSpecs?

MediaSpecs Database: gebruiksvriendelijke online zoekmachine met reclametarieven, technische gegevens, redactionele kalenders en adressen van alle media in België en Luxemburg. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage. Mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag gratis medianieuws voor iedereen die met professionele belangstelling het medialandschap volgt. Bevat eveneens een mediabegrippenlijst en een kalender met alle media-activiteiten. Unieke bezoekers maart 2016: 5.793.
 
MediaSpecs Insights: ‘expert generated content’ informatiepunt waar mediaspecialisten analyses, opinies, onderzoeken en dossiers rond recente mediaontwikkelingen kunnen ontdekken of zelf publiceren.

MediaSpecs Jobs: een overzicht van vacatures voor mensen op zoek naar een job in de media- of reclamesector.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks overzicht van het medianieuws. Gratis verstuurd naar mediaprofessionals met meer dan 4.000 regelmatige lezers.

MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter. Meer dan 6.200 volgers.
 
MediaSpecs LinkedIn: bedrijfspagina op LinkedIn met ook een openbare groep voor discussies over de media.

MediaSpecs Facebook: nieuws en trends op Facebook voor iedereen die meer wil weten over de media- en reclamewereld.

MediaSpecs Google+: de belangrijkste nieuwtjes uit de sector op Google+.

Hot News en Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Roularta Media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanoma

 

 

 

 

 

 

 

 

Recente agenda

 

 

 

 

 

 

Roularta Media

 

 

 

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
MediaXperience: op een gemiddelde dag doet 42% van de Belgen aan media-multitasking (RMB)
Other Screen Monitor: tv en video kijken op nieuwe schermen (CIM)
Matrix: digital ontvangt één derde van de reclamebestedingen in België (IAB Belgium)
Flash Audimetrie: analyse kijkcijfers augustus (OMD Belgium)
Flash MDB: analyse reclame-investeringen juli (OMD Belgium)
Ook online wil de consument zich autonoom voelen (Space)

 

 

 

 

 

 

 

STIMA