Happy Aging in Silicon Valley


Happy Aging bouwt aan een internationaal ecosysteem om gebruiksgerichte innovaties te versnellen. De Aging2.0 conferentie in Silicon Valley is dé referentie voor alles wat te maken heeft met aging … en daar kunnen we uiteraard niet ontbreken! Samen met meer dan 20 Happy Aging Members stapten we afgelopen zaterdag het vliegtuig op, klaar voor een week vol inspiratie.

De studiereis startte met een bezoek aan Flanders Investment & Trade en een spoedcursus in nieuwe zorg- technologieën en -businessmodellen in de VS. Belangrijkste les: technologie is maar succesvol als het op maat – lees: samen met – de gebruikers ontwikkelt wordt. Laat dat nu net ook het uitgangspunt van de Happy Aging proeftuin zijn.

Vervolgens stonden Stanford University, Avenidas Community en het hoofdkantoor van Google op het programma. Wist je dat er per minuut 60.000 google zoekopdrachten gebeuren over health care? Zowat 1 op 20 van het totale aantal ‘google searches’. Ronduit indrukwekkend. Later die dag mochten we nog op de koffie in het woonzorgcentrum Brookdale, de grootste zorgverlener in de VS.

Fris en monter begonnen we de volgende dag met een bezoek aan Kaiser Permanente, een zorgorganisatie die instaat voor de ziekteverzekering van 9 miljoen Amerikanen, 37 ziekenhuizen uitbaat en zo’n 167.000 mensen te werk stelt. Ook de bedrijven Lyft en Ideo passeerden de revue. Deze laatste is één van de meest bekende design bureaus in San Francisco en nam zopas een werknemer aan van 92 jaar! ’s Avonds konden we gezellig netwerken bij de Belgische Kamer van Koophandel, met een frisse pint Stella of Leffe.

Greetings from sunny Silicon Valley!

Wil je niks missen van de resterende dagen van Happy Aging in Silicon Valley?
Volg ons live op Twitter
en Facebook

Tweet Button        Facebook Like Button

En bekijk zeker de leuke reportage van ZorgAndersTV: