Database  |  Hot News  |  Insights  |  Jobs  
Onleesbaar? Bekijk deze nieuwsbrief in je browser | Version française
MediaSpecs
Newsletter

februari
66

100% up-to-date met MediaSpecs

Beste mediavrienden,
 
MediaSpecs is het jaar goed gestart en we hopen voor u hetzelfde!
 
In deze 66ste nieuwsbrief vindt u een overzicht van het belangrijkste nieuws uit de media- en reclamesector van de voorbije maand januari.
 
Onze database MediaSpecs.be blijft intussen op volle toeren draaien. Van alle Belgische en Luxemburgse reclamemogelijkheden is nu al goed 70% beschikbaar met tariefgegevens voor 2014. Ook de lijst met redactionele dossiers en promo-acties is reeds rijkelijk gevuld.
 
Onze collega’s van MediaSpecs.fr groeien verder naar bijna 5.000 gecatalogeerde media. Omnicom Media Group France heeft alvast hun vertrouwen gegeven en is de eerste enthousiaste gebruiker.
 
Veel leesplezier!
 
Bart Kuypers - Marc Vanlaer - Wim Van Loock - Joren Sanders
 

Nieuws over MediaSpecs

Nieuwe abonnees: Global Image (PR-bureau) en BMG media (OOH-media).
 
Op dinsdag 4 februari telt de MediaSpecs database 5.157 actieve titels. Hiertoe behoren magazines (1.085), vakpers (646), dagbladen (217), huis-aan-huisbladen (662), out-of-home (751), radio/TV (389) en digitaal (1.651).
 

Nieuws van de maand januari

Telenet lonkt naar VIER en VIJF
Telenet en De Vijver praten over een mogelijke deal om het aandeel van Sanoma (33,3%) in De Vijver Media (eigenaar van televisiezenders VIER en VIJF) over te nemen. Een verrassende zet van Telenet, omdat momenteel de distributeurs en contentbrengers netjes gescheiden leven. Lees het boeiende vervolg op Hot News met onder andere ook info over de voetbalrechten en de mogelijke risico’s bij een overname van de aandelen.
 
IP Radio lanceert Audio Mid-Roll, reclameblokken voorbehouden aan radiozenders via internet
IP Radio biedt nu ook reclameblokken aan die alleen voorbehouden zijn aan het internet. Dit betekent wanneer audiospots in het Audio Mid-Roll reclameblok worden uitgezonden, alleen luisteraars die via het internet of een app naar de radio luisteren deze spots kunnen horen. Lees hier over welke zenders het gaat.
 
BlowUp Media en Mega Media gaan een fusie aan
De vroegere concurrenten bundelen hun krachten tot een joint venture. Ze behoudt de naam van BlowUp Media en het personeel van Mega Media. Deze operatie zou de positie van de nieuwe entiteit vooral in het noorden van het land moeten versterken.
 
Actua-TV: nieuw logo, nieuwe stijl en klokvast
Actua-TV heeft een nieuw pak aangetrokken. De ‘look and feel’ van de omroep is opgefrist, er is een nieuw logo en de programmatie gaat iets strakker. Dat betekent dat elke nieuwslus 30 of 60 minuten duurt en vast start op het uur. Klik hier voor meer info. Advertentie- en contactgegevens vindt u in de database.
 

 
JCDecaux wint reclame-exploitatie van de MIVB
De Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB heeft na een openbare aanbesteding het contract voor de exploitatie van reclame aan de binnen- en buitenkant van de voertuigen en in de metrostations toegewezen aan JCDecaux voor een periode van 12 jaar. Wat het contract juist inhoudt, leest u hier.
 
JCDecaux exclusieve reclame-partner van Brussels South Charleroi Airport
JCDecaux Belgium bekomt na een aanbesteding de reclame-exploitatie van BSCA voor een periode van 10 jaar. Het betreft zowel reclame binnen in het luchthavengebouw, als buiten het gebouw, alsook aan de rand van de luchthaven-zone. Klik hier om de plannen van JCDecaux te ontdekken.
 
Metro lanceert mobiele site
Metro lanceert zijn nieuwe mobiele site Metrotime.be voor smartphone en tablet. De redactie werd voor dit mobiele luik uitgebreid met een team webredacteurs. Adverteerders kunnen opteren voor partnerships die een aanwezigheid online en in print garanderen. Het volledige item leest u op onze nieuwssite Hot News.
 
De Morgen binnenkort op kleiner formaat, geen betaalmuur voor website
De Morgen verschijnt deze lente op een compacter formaat. Later dit jaar zal ook de website grondig vernieuwd worden. Er komt geen betaalmuur, maar er komen wel secties die enkel voorbehouden worden aan abonnees. Extra duiding van hoofdredacteur Yves Desmet vindt u hier.
 

 
Pebble Media versterkt haar aanbod met NRJ en La Place Média
Pebble Media versterkt aan Franstalige zijde haar portfolio met het online displaygedeelte van de radiosite NRJ.be en alle Belgische IP-adressen van La Place Média. La Place Média staat voor een bundeling van 150 Franse mediamerken van pers- en audiovisuele bedrijven. Meer uitleg en commentaar van CEO Koen Van Rhijn leest u hier.
 
Konverto versterkt zijn aanbod met Roularta
Sinds 1 februari maken de sites van Roularta deel uit van Konverto, de formule voor campagnes betaald per klik, in het portfolio van Pebble Media. Konverto gebruikt tekstadvertenties met foto onder artikels of op andere nuttige locaties op de website. Meer details vindt u op Hot News.
 
Lancering van DH Radio op 20 januari
Op maandag 20 januari startte de nieuwe Franstalige radiozender DH Radio, de opvolger van Twizz Radio dat eind december voor het laatst te beluisteren was. DH Radio richt zich op de doelgroep 18-44 en is te beluisteren via de meer dan 23 FM-frequenties over heel Wallonië, alsook via de website DH.be.
 
Mediahuis toont advertenties ook op de mobiele versies van hun nieuwssites
Mediahuis breidt het advertentiebereik van zijn nieuwssites uit. Of ze nu surfen vanop smartphone, tablet of desktop, sinds januari maakt elke bezoeker van standaard.be, nieuwsblad.be en lavenir.net deel uit van het campagnebereik. De digitale innovatie voor hbvl.be en gva.be zal later van start gaan.
 

 
Roularta neemt alle aandelen van ActuaMedica over
Roularta Media Group, die voor reeds 50% participeert in de NV ActuaMedica, heeft een akkoord bereikt met de Engelse medeaandeelhouder UBM voor de overname van alle aandelen. Tegelijkertijd werd de lancering aangekondigd van de Ziekenhuis- en Zorgkrant, alsook enkele belangrijke wijzigingen voor De Specialistenkrant en De Tandartsenkrant. Meer info hier.
 
Twee nieuwe PNU-producten van de Persgroep en Rossel
PNU Touchpoint Branding en PNU Touchpoint Frequency zijn de twee nieuwe PNU-producten waarmee de Persgroep Advertising en Rossel Advertising uitpakken in 2014. Het omvat de nieuwsmedia van De Morgen, Het Laatste Nieuws, Le Soir, Sudpresse en Grenz-Echo via de kanalen print, website en mobile. Ontdek de advertentiemogelijkheden bij MediaSpecs.
 
RetailDetail in zee met Trevi Regie
Voortaan is Trevi Regie verantwoordelijk voor de reclamewerving van RetailDetail. Het portfolio bestaat uit het tweemaandelijkse tijdschrift (dat alle evoluties in de retailsector bundelt), de RetailBible (jaarboek met gegevens van 1.300 retailketens), de website en de nieuwsbrief. Klik op de linken om de producten in de database te raadplegen.
 
Nieuw op kanaal 22 van Telenet: PlattelandsTV
Op zondag 5 januari startte het uitzendschema van PlattelandsTV, een nieuwe digitale Vlaamse zender van het West-Vlaamse productiehuis NTV. PlattelandsTV staat volledig in het teken van het platteland en heeft als presentatoren Dieter Vandepitte en Zsofi Horvath. Lees het volledige artikel hier.
 

 
ANDERE ARTIKELS AFGELOPEN MAAND VERSCHENEN OP HOT NEWS
 
Voorstelling voorjaar VIER
 
Nieuwe look bij 2BE vanaf maart
 
Radio 1 stelt vernieuwd programmaschema en logo voor
 
Verschuivingen in het bedelingsgebied van Karaat
 
Wijzigingen in verspreidingsgebied Vlan Wallonie Picarde
 
OVERIG NIEUWS
 
CIM verspreidingscijfers dagbladen vierde trimester 2013
 
DMA: "Politieke partijen welkom op kwalitatieve Belgische websites"
 
Ronnie Leten (Atlas Copco) en Marc du Bois (Spadel) winnaars van de Trends Manager van het Jaar 2013
 
Didier Decaestecker verlaat Lijncom
 
Rebranding van de GRP: “Empowering media people”
 
Xaxis fuseert binnen GroupM met 24/7 Media en vormt ’s werelds grootste programmatic media en technologie platform
 

Bericht aan de regies

MediaSpecs Database is de gebruiksvriendelijke online zoekmachine met tarieven, technische gegevens, foto’s en adressen van alle media in België en Luxemburg. De mediabedrijven kunnen hun titels gratis laten opnemen. Contacteer ons indien u vragen heeft over uw opgenomen informatie. De database is te consulteren via een abonnement. Kijk voor alle informatie en de tarieftabel op de homepage.
 
MediaSpecs Hot News: elke dag, as it happens, gratis alle medianieuws op maat voor iedereen die met professionele belangstelling de evoluties in het medialandschap volgt. Bevat eveneens een kalender met alle media-activiteiten. Elke maand zijn er 3.000 unieke bezoekers.
 
MediaSpecs Insights: centraal informatiepunt waar mediaspecialisten interessante documenten kunnen ontdekken of zelf publiceren. Dit ‘expert generated content’ platform omvat analyses, opinies, onderzoeken, thesissen en artikels rond recente mediaontwikkelingen.
 
MediaSpecs Newsletter: maandelijks een bondig overzicht van alle medianieuws. Begin van elke maand gratis verstuurd naar alle geïnteresseerde mediaprofessionals. Hot News en de Newsletter bevatten publicitaire banners waar mediabedrijven zich kunnen profileren. Kijk hier voor meer informatie.
 
MediaSpecs Twitter: dagelijks de belangrijkste newsflashes op Twitter.
 
MediaSpecs LinkedIn User Group: interactief gebruikersplatform via LinkedIn voor alle MediaSpecs-abonnees.
 
Wil u een collega, klant of relatie inschrijven voor de maandelijkse gratis Newsletter? Dat kan hier.
 
Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.
 
Suggesties, vragen of opmerkingen kan u richten aan info@mediaspecs.be.

Recente agenda


Recente reacties


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEDIASPECS INSIGHTS
White Paper OPPA Belgium: Smartphones in the mobile world of content publishers
Space: Digimeter, digi-blunder?
eMarketer: Seven social media ad trends for 2014